Cadouri smart pentru familia şi prietenii tăi. Le vor aprecia dichisul, garantat!

Nu le spunem high-end, că nu debordează de tehnologie, ci smart. Pentru că sunt inovative la nivel de detaliu şi unele dintre ele fac năstruşnicii atât de practice, că te vei distra folosindu-le.

Dacă prima listă de designist a fost numai cu cadouri din Ro, de data asta vor intra în acţiune cardurile voastre (apropo de carduri, aţi văzut ce superb portofel minimalist vă aşteaptă comentariile?) – e vorba de cadouri de cumpărat on line de la magazine şi designeri la care vei mai apela.

Şi, ca să vedeţi că designist chiar ţine la buzunarele voastre, am încercat preţuri moderate, nu piperate, unele chiar super deal-uri. Să intre cadourile isteţe, de designist!

Nu are cum să nu-ţi placă de Binic. Este creaţia designerului Ionna Vautrin, recunoscută pentru formele ei un pic allien, un pic organice, foarte simpatice. Din aluminiu şi policarbonat, Binic (care-şi ia numele unui far marin, de pe coasta franceză) vine în multe multe culori. Costă 648 ron, la Intro.

 

Raftul de cărţi pe care mi-l doresc de ceva vreme. I-am şi scris moşului, acum aştept 🙂
E foarte grafic, colorat, tare fain mi-ar împodobi peretele. Şi nu are nimic din masivitatea altora, e light şi smart, pentru că a prevăzut ca prima carte să fie pe post de opritor.
Un raft costă 22 de lire, prin Deadgood.


La fix pentru vinul fiert! Evident că şi pentru ceaiul de iarnă sau cafea. E aşa de bine să-ţi vină prietenii şi să poţi aduce cănile deodată, fără ia tu tava, ia tu sticla, ia tu o cană, mai vin eu cu una – eficientizăm! 🙂 Plus că e vorba de link-ul dintre noi şi dintre ele, cănile. Setul de 3 Link Mugs costă 25 lire, prin Thelermont Hupton.

Şi dacă tot am vorbit de căni, să nu uităm de pahare! Pentru un cognac adevărat de sărbători, ia setul acesta de 2 de la brandul danez Normann Copenhagen. Invitaţia mi se pare irezistibilă! Costă 191 ron, la Intro.

Cum am putea ignora cuierele, mai ales în anotimpul în care umblăm încotoşmănaţi şi le asaltăm insistent cârligele? Limpet, design Kirsty Whyte, este produs de Made.com (de care v-am mai povestit), şi costă  29 de lire setul de 6, prin Made.com. Moluştele mici şi colorate chiar sunt o super ofertă!

Tot despre cuiere, acum din Islanda. Kula sunt lucrate în Islanda şi vândute în Danemarca, prin Normann Copenhagen. Bumbii lor din lână mi se par foarte de sezon: îmi amintesc de toate căciulile groase, colorate, haioase, cu moţ 🙂 Setul de 2 cârlige-bumb costă 22,32 euro, la Intro.

Am vorbit de rafturi, de ceai, de cognac, nu se putea să nu vorbim şi de vin, mai exact despre suporturi de vin! Flow, de la Black+Blum, ocupă atât de puţin spaţiu şi dă atât de bine pe perete! Ţine sticlele (8 la număr) la orizontală, ca la carte, şi se încolăceşte frumos pe gâturile lor. Este din oţel inoxidabil şi costă 30 de lire, prin Black+Blum!

Să nu uităm de ceas: unul pe care şi putem scrie atât ne-ar ajuta… Ceasul acesta tăbliţă, pe care scriem cu creta, lipim post-it-uri, punem magneţi ne-ar organiza mai bine, nu ziceţi? Time square este tot o creaţie Black+Blum şi costă 52,5 lire sterline. Latura lui e de 58 cm, să nu-l pierdem din ochi.

Un alt ceas care ne-a atras atenţia. Un design al lui Samuel Wilkinson, aka creatorul primului bec economic de designist. Pendola nu a intrat încă în producţie, dar am simţit că trebuia să vi-l arătăm. Oricum, pentru comandă, îi puteţi scrie lui Samuel.

Am zis bec economic de designist, şi iată-l! Înşurubat în Vessels, turnate în sticlă tot de Samuel Wilkinson pentru Decode. Cu siguranţă nu va fi un cadou ieftin, dar e bine să aveţi şi această opţiune (le puteţi comanda prin Decode London).

Sărbători, lumânări, magia Crăciunului… Să păstrăm însă o notă neconvenţională la tradiţie, dar domestică. Lumânările sub formă de căsuţă care scoate fum pe coş se cam lipesc de casa ta. Îmi place că dacă le pui o lumânare albă, ceara scursă se va transforma în straturi imaginate de zăpadă, iar dacă le pui una neagră, în fum care murdăreşte faţada impecabilă, ca în marile oraşe poluate. Să rămânem la alb 🙂 House candle holder costă 14,99 lire prin Sonodesign sau prin Hidden Art.

Şi lumânări în variantă… îmbârligată. Baza lor, din oţel satinat, poate fi argintie sau aurie şi sigur va atrage toate privirile. Suportul pentru 2 lumânări costă 19,95 lire, iar de aici le îmbârligaţi singuri, în funcţie de câte lumânări aprinse vreţi pe masă. Prin Black+Blum.

Cel mai frumos taburet! Dandelion este vesel, fin, colorat – ca o acadea! Din lemn şi pernuţă textilă, costă 199,75 lire la Hidden Art. Cui alegi să-i înveseleşti interiorul?

 

Revenim şi reluăm: v-am arătat această husă din lemn pentru laptop chiar de dimineaţă, pentru că este un design made in Grecia. În urma comentariilor interesate de ea se recomandă deja ca un cadou de netrecut cu vederea pentru iubită, iubit, prieten, soră, frate etc. O poţi comanda de aici sau prin studioul designerului Athanasios Babalis.

Cum o să vină Moşul dacă uşa nu e deschisă? Valetul James The Doorman vă stă la dispoziţie pentru uşi care invită înăuntru. Din cauciuc foarte dens, James nu se va clinti din gardă. Şi, chiar dacă nu e decât un simpatic valet, îl poţi saluta în trecere 🙂 James te costă 13 lire prin Hidden Art, iar fratele lui, James The Bookend (de pus pe raft să ţină cărţile în picioare), 15 lire.

V-au inspirat propunerile noastre? Cui ce i-aţi lua sau ce aţi mai fi vrut să vedeţi pe lista designist?

One Comment

  1. Vlad

    Big like pentru paharele de coniac – Normann Copenhagen. 🙂

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed