Călătorului îi stă bine cu drumul, dar și cu genți care i-l fac mai lejer. ZiP UP te obișnuiește să călătorești la clasa design all inclusive.

Există un moment atunci când ne pregătim de drum, când ni se pare că entuziasmul lui “plec și gata” se împotmolește în… bagaj. În câte călătorii nu ai plecat stresat că nu ai luat chiar tot, câte mici panici nu ai experimentat când nu-ți găseai pașaportul sau ochelarii de soare în compartimentul cam prea burdușit al genții, câte drumuri până și de la aeroport nu ți-au cam umbrit plăcerea drumeției? Și nu ne referim aici la trafic. 🙂

Ne place să călătorim light&smart și credem sincer că lejeritatea face parte din experiența unei vacanțe, iar bagajul trebuie să-ți reflecte starea de spirit (light&smart), nu volumul grijilor. Toate detaliile desăvârșesc senzația descoperirii unui loc nou. Iar din pregătirile pentru o destinație designish e musai să facă parte și o geantă cool, care-ți compartimentează eficient recuzita pentru câteva zile în care accentul cade pe Relax!

7ZiP-UP - genti de calatorie - Designist

Apropo de Relax, începem cu o scurtă demonstrație despre cum inovația în designul genții de călătorie te face – în loc să te gândești la “unde mi-am pus…?” sau “unde să-mi mai pun și…?” – să te focusezi pe harta descoperirilor.

2ZiP-UP - genti de calatorie - Designist Relax vorbește despre perfecțiunea în detalii a brandului german Stratic, o afacere de familie fondată în 1946. Este trollerul pe care îl iei cu tine în cabină și, ca să ai totul la îndemână, vine pregătit cu compartimente exterioare pentru mai toate accesoriile, fie ele și fragile. Are locuri sigure (bine întărite) prevăzute pentru ochelari sau telefon, compartiment exterior pentru laptop și, dacă mai lipsea ceva, suport pliabil pentru paharul de cafea și spațiu special pentru sticla de apă. Cam așa începe relaxarea vacanței!

3ZiP-UP - Designist

Unde am pleca cu Relax? La Berlin, și ne-am caza la Michel Berger, design hotelul foarte smart, ce completează alura lui Relax. Într-un oraș în care ai senzația unui firesc… atât de divers și sigur, Relax este răspunsul.

Berlin - Designist

Stratic este brandul german care, în 2011, a obținut Red Dot Design Award pentru cel mai ușor și în același timp solid troller – Agravic, 2,85 kilograme! -, a cărui greutate redusă nu-i afectează nicicum rezistența sau spațiul pentru bagajele tale. Iar noutatea structurii lui extrem de ușoare, din fibră de sticlă, și a componentelor cu dublu rol (de protecție și fixare a structurii) s-a inspirat și din inovațiile industriei auto. De curând produsele Stratic sunt disponibile în România prin ZiP UP.

Și, acum, că Relax s-a ocupat impecabil de bagaj, să continuăm liniștiți cu cafeaua și harta vacanțelor. 🙂

6ZiP-UP - genti de calatorie - Designist

City break-urile sunt cheia normalității. Iar semnul călătorului căruia-i stă bine cu drumul e un rucsac cool, pregătit să bată străzile cu tine.

27ZiP-UP - genti de calatorie - DesignistModelele pentru voi doi vin de la brandul olandez Enrico Benetti, recunoscut pentru materialele de calitate, prietenoase cu mediul. Am prins de veste că în perioada asta le găsești la reducere în magazinul din Promenada Mall, nivel -1. 

23ZiP-UP - genti de calatorie - Designist

Unde le-am lua cu noi? Până în Copenhaga și-napoi, mai ales că vin din spațiul nordic. Le și vedem campate lângă cortul din dormitorul uber nonconformist al Hotel Fox.

Room121

Un alt brand de rucsacuri pe care le-am purta este ESPEROS. Îți spunem imediat cum contribui la o viață mai bună pentru copiii din țările în curs de dezvoltare dacă alegi un rucsac Esperos pentru city break-ul mult așteptat:

“Brandul american donează accesului la educație 10% din prețul fiecărei genți vândute. Beneficiari sunt copiii din țările aflate în curs de dezvoltare. 75 de milioane de copiii nu merg la școală din cauza condițiilor de trai! Susținem și încurajăm inițiativa ESPEROS! Acum, proiectul lor se derulează în Kenya, unde, cu ajutorul unei organizații non-profit (The Nobelity Project), s-au construit deja școli, biblioteci, laboratoare și sisteme de filtrare a apei. Astfel, mii de copii au învățat să scrie și să citească. Și nu degeaba sloganul companiei  este carry hope”, ne-au explicat prietenii de la ZiP UP.

12ZiP-UP - genti de calatorie - DesignistRucsac Esperos, și ele sunt acum la reducere în magazinul din Promenada Mall.

8ZiP-UP - genti de calatorie - Designist

19ZiP-UP - genti de calatorie - DesignistUnde am călători cu ele? Într-un weekend la Cincșor, în Casele de oaspeți ce au salvat vechea școală din centrul satului, o bijuterie Art Deco a arhitecturii transilvănene, casa parohială de secol XVI și biserica fortificată de secol XIII. Pentru că și demersul inițiat aici vizează dezvoltarea unei comunități.

1Casa-de-oaspeti-Cincsor-scoala-evanghelica-Designist

Ce este ZiP UP? Dacă cu poveștile destinațiilor designish suntem familiari, poveștile genților smart vin de la magazinul ZiP UP, deschis de curând în Promenada Mall. Suntem adepții selecților fine, responsabile și a prețurilor oneste, iar ei ne-au convins la toate aceste capitole. Cum magazine-concept cu genți de călătorie nu prea sunt în București, îți recomandăm să le faci o vizită: brandurile și gențile de pe rafturile lor te obișnuiesc să călătorești la clasa design all inclusive. 😉

13ZiP-UP - genti de calatorie - Designist Vei descoperi multe rucsacuri care mai de care când vine vorba de funcționalitate și look. Printre preferatele noastre s-au clasat și cele de la Franklin & Marshall, și coloratele Accesorize.14ZiP-UP - genti de calatorie - Designist

Recunoaștem că ne-am focusat pe gențile care vin cu soluția de spațiu și stil pentru cele două-trei zile cât vrei să-ți iei o pauză lejeră. Ni s-a întâmplat ca organizarea bagajului pentru un weekend să se lase cu mai multe necunoscute decât în cazul unei vacanțe de 10 zile. Și asta în primul rând din cauza genții: rucsacul era prea mic, trollerul prea mare.

Iată câteva genți de la Stratic, care rezolvă problema bagajului de mână cu care-ți place să te plimbi prin oraș. Bineînțeles, pot fi însoțite și de suratele lor mai mari în cazul fericiților care pleacă mult și des. 🙂

36ZiP-UP - genti de calatorie - DesignistUnbeatable este ultralight, dar generoasă cu bagajele tale. Nu are nici 900 de grame, și asta datorită tehnologiei ShellTech, pantentate de Stratic, ce recurge la cadrul foarte ușor, din fibră de sticlă. O găsești în magazinul ZiP UP cu o reducere de 20%.
34ZiP-UP - genti de calatorie - DesignistBalloon, și ea foarte ușoară & ultrastylish. Fondatorii ZiP UP ne-au mărturisit că ea este aleasa pentru city break-urile la Berlin. Mai ales că, spun ei, se potrivește mănușă dimensiunilor Air Berlin pentru bagajul de mână. 🙂20ZiP-UP - genti de calatorie - Designist

Noul model Agravic, o variantă în mic a valizei ce a câștigat în 2011 Red Dot Design Award, datorită calităților incontestabile de design și a structurii extrem de ușoare. 2ZiP-UP - Designist

Unde le-am lua? Într-o vacanță de câteva zile la Viena, capitala care știe să-și reinventeze inovator valorile clasice. Am sta la hotelul nostru preferat – 25Hours Hotel.dreimeta_25h_Vienna-04h1

City break-urile sunt cheia normalității, iar vacanțele mai lungi, a longevității. 🙂 Ne pregătim de data asta cu genți mai încăpătoare, dar la fel de lejer de purtat în escapadele urbane.

38ZiP-UP - genti de calatorie - Designist Cone este extrem de rezistentă, din 100% policarbonat. Are un “buzunar” exterior foarte generos, organizat și pentru toate nevoile unei călătorii de afaceri, ca să nu cauți după gadget-uri în compartimentul principal. Ne place că îi poți adăuga în completare o geantă mai mică, ca o capsulă urbană (ideală pentru accesorii și cosmetice).21ZiP-UP - genti de calatorie - Designist

 Safe este, după cum bine îi spune numele, ca un seif pentru lucrurile tale. Se închide ermetic (prin sistem cu clapă, fără fermoar) și este waterproof. Polipropilena, materialul din care este realizată, rezistă la temperaturi înalte și la coroziune.

1ZiP-UP - DesignistUnde am călători cu Cone & Safe? Le-am distribui astfel Cone – pentru Ea, Safe – pentru El, și am pleca pentru câteva zile la Paris. Am înnopta la Hôtel du Ministère: designul genților ne-a dus cu gândul la linia lui structuralistă, riguroasă, dar fermecătoare.

Hotel-du-Ministere-Designist-1

Am păstrat explozia de culoare pentru final! Cum știi sigur că ești primul care-și recunoaște troller-ul pe banda de bagaje? Alegi un troller de la BG Berlin. Cu Berlinul am început cu Berlinul terminăm. Trollerele lor urbane iau ochii oricărui designlover care vrea să iasă din mulțime.

39ZiP-UP - genti de calatorie - Designist 40ZiP-UP - genti de calatorie - Designist ZipUP_prod-7

Unde ne vedem călătorind cu ele? În spectaculara Veneție, înnoptând la eclecticul Generator Hostel. Unde se văd călătorind cu ele fondatorii ZiP UP? În mereu surprinzătoarea Portugalie. 🙂

Designist-Generator-Hostel-Venice-13Generator Hostel, Veneția

Se apropie vacanța de sărbători, pe care vă dorim să o fructificați din plin. V-am adus mai aproape gențile care o fac și mai lejeră, scutindu-vă de griji în plus. Și acum, după ce ați văzut că și geanta hotărăște destinația, nu ar fi rău ca sub brad să ajungă un cadou ZiP UP. Vă va aminti tot anul viitor că city break-urile sunt cheia normalității, iar vacanțele mai lungi, a longevității. 🙂

Fotografii: prin ZiP UP și Designist.ro

2 Comments

  1. Deea

    Multumim de pont! Chiar era nevoie de genti de calatorie pe piata romaneasca! O sa le fac o vizita neaparat, din cate vad au multe modele interesante, n-am mai vazut prin alte parti. Inteleg ca, in materie de valize, merg pe branduri nemtesti, deci probabil ca sunt serioase si nu se strica la prima iesire.

  2. Bună, Deea,

    Da, așa este, ZiP UP, pe lângă designul de cele mai multe ori premiat al genților de călătorie, aduc branduri a căror calitate e garantată. De exemplu, garanția pentru o geantă Stratic (brandul german premiat internațional) începe de la 3 ani. Pentru modelele premium este de 5 ani. Iar testele prin care trec produsele înainte să iasă din producție sunt dintre cele mai serioase.

    Chiar merită să le faci o vizită în magazinul din Promenada Mall, mai ales că au și reduceri în perioada asta. 🙂

    Călătorii line și Sărbători Fericite!

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed