La Made in RO #7 găsești cadouri urbane împachetate în povești!

Ce-i nou în oraș? Multe povești citadine, unele angajate social, cu preocupări ecologiste, altele grafice, ludice sau idilice. La Made in RO, perspectivele urbane noi sunt transpuse în creații de design.

Pe 19 & 20 decembrie, în weekend-ul de dinainte de Crăciun, suntem in the mood for urban stories. La Made in RO – Târg de design românesc #7 @ Impact Hub Bucharest, chiar în Piața Unirii (str. Halelor nr. 5), pe Splai, la 2 pași de Hanul lui Manuc.
Te așteptăm cu cadouri urbane împachetate în povești!

Made in RO - editia 7 - vizual onlineFacebook event aici.

Upside Down se implică activ în scrierea poveștii unui oraș în care reciclarea creativă funcționează. Gențile lor refolosesc materiale care, aparent, nu mai au nicio utilitate: bannere stradale și prelate de tir. Ne place că de fiecare dată găsesc combinații cromatice noi și modele inedite de accesorii cool.

Upsidown 1 - Designist

Geantă Box din prelată de tir reciclată, costă 160 lei. Elementele periferice ale spațiului stradal devin piese centrale ale unui nou trend. 

Upside down 3 - DesignistGeantă Tube, din prelată de tir și banner stradal, cu tema TIFF. Imaginea din banner este afişată pe partea centrală a genții, și redă un personaj, o acţiune sau o replică dintr-un film.

Bogdan Deliu Leather Design readuce meșteșugul în peisajul urban. Gențile create de Bogdan reiau teme curente ale orașului, dar în același timp ne reamintesc că pielea este un material cu propria lui poveste, care ți se dezvăluie în timp, pe măsură ce o porți.

Bogdan Deliu - Leather Design - TOTEM - Designist

Geanta care îți completează outfit-ul casual 

Bogdan Deliu - Leather Design - SNEJANKA - Designist

Biciclete preluate grafic pe Geanta Snejankava, lucrată manual.

Bogdan Deliu - Leather Design - PHOTON - DesignistGeanta Photon este suportul pentru aparatul foto în timpul expedițiilor creative prin oraș.

Despre Tudor Prisăcariu ți-am mai povestit pe Designist, cu ocazia campaniei de crowdfunding pentru publicarea albumului său despre București.

Între septembrie 2012 și noiembrie 2014, Tudor a petrecut 50 de zile mergând pe jos prin oraș cu scopul de a realiza o altfel de arhivă vizuală. Au rezultat 132 de fotografii, care surprind arhitecturi industriale, blocuri, căi ferate, calcane și peisaje urbane de periferie. Cum arată Bucureștiul prin ochii lui Tudor? Crud, haotic, multistratificat, dar în același timp surprinzător de poetic și întotdeauna fascinant vizual. Albumul său a fost tipărit de Fabrik, arată impecabil și îl găsești în premieră la Made in RO pe 19&20 decembrie.

Tudor Prisăcariu - Designist 2Deși vara s-a dus demult, fotografia de mai jos, a orașului invadat de vegetație, a fost cea care i-a atras pe cei mai mulți în campania de promovare a albumului.

Tudor Prisacariu - Designist 1

Florin Dumitru, cu ale sale căsuțe miniaturale, recreează planul satelor sau orașelor vechi din România. Căsuțele din lut reiau forme arhitecturale concrete, iar adunate într-o machetă spun Povești din lut, aduse în actualitate, care vorbesc cu nostalgie despre frumusețea vechii arhitecturi din diverse zone ale țării. Vei înțelege povestea colectivă sau fragmente de poveste, în funcție de câte căsuțe iei și cum le distribui în planul “urban” de acasă.

PovestiDinLut Lampa mare1

Povești din lut recreează miniatural Piața Mare din Sibiu.

PovestiDinLut 1

Miniaturi din lut ale unor clădiri existente în realitate: Turnul Sfatului, din Sibiu

Rămânem în zona burg-urilor transilvănene, căci felinarele din ceramică semnate Ceramic Sparrow ne transpun în atmosfera orașului Sighișoara. Parcă și vedem un felinar aprins pe străduțele înguste, medievale. Lumânarea felinarului ceramic aprinde fereastra căsuței și ne proiectează în scenariul arhitecturii germanice, ale cărei detalii se dezvăluie intim, îmbietor în lumina serii.

Ceramic sparrow - Designis 2Parcă și vedem ferestrele căsuțelor transilvănene luminate îmbietor în prag de seară.

Ceramic Sparrow - Designist 1

Marele Deget Mare îți propune arhitecturi visătoare, sub formă de perne și de căsuțe decorative. Urmează zile în care ne desprindem de realitate pentru un strop de magie și visare într-un oraș de poveste, în care ferestrele-inimioare și accentele de culoare sunt la locul lor. Nuanțele de fondantă decorează case din turtă dulce, turnuri cu prințese, castele imaginare, ce devin popasuri urbane în povestea noastră de Crăciun.

Marele deget mare - Designist 1Casa din turtă dulce, în culori de fondantă, 60 lei.

Marele deget mare - Designist 2Arhitecturi visătoare îți decorează casa de sărbătoare. Castelul din povești vine, de la Made in RO, la tine acasă.

Colorhood este cartierul digital, unde conviețuiesc în armonie și voie bună ilustrații semnate de cei mai faini ilustratori români.

Colorhood - Designist 1Personajele și poveștile grafice din carierul Colorhood au o misiune comună: să călătorească spre case care au nevoie de un pic de culoare în obraji. 🙂

Colorhood- Made in RO - DesignistIlustrație semnată de Sebastian Oprița

thecraftLAB by Irina Neacșu și Mădălina Andronic și-au unit forțele creative și au creat împreună o colecție nouă: în tonuri potolite și texturi moi, cu detalii din ceramică laptoasă. Pernele decorative spun povești molcome ce te duc încet și sigur în orașul emoțiilor, de dincolo de realitate.

1thecraftlab si madalina andronic - made in roNor magic, cu stropi ceramici, semnat de Irina Neacșu și Mădălina Andronic, deasupra unei căsuțe.2thecraftlab si madalina andronic - made in ro1thecraftlab si madalina andronic - made in ro

Fabrica de Litere ne readuce în spațiul real, în orașul luminilor, mai ales că le-am și zărit literele luminoase în mai multe vitrine din oraș. Literele cu aer vintage, cu dimensiuni ce pornesc de la 20 cm și ajung până la 1,70 cm, iau locul bannerelor sau firmelor sterile și dau un aer de poveste mesajelor urbane. Care ar fi mesajul pe care l-ai vrea iluminat pe zidurile Bucureștiului sau pe peretele de acasă?

Noi am alege Lumină sau Fericire.

Fabrica de litere - Designist 1

Fabrica-de-litere-Designist-2Caligrafia Fabricii de Litere decorează și luminează urban orice colțișor al spațiului tău.

Fabrica de Litere - Designist

Home Creators ne propun la Made in RO#7 pernuțe decorative, ale căror imprimeuri cu tâlc au și impact social social. Designul grafic este semnat de Cristina Cărămidă, iar totul, mai puțin imprimarea (și ea în curs de implementare în atelier) este produs în atelierul Home Creators, dezvoltat încă din 2014. Atelierul este o afacere socială, unde lucrează oameni defavorizați, fără casă, persoane de etnie romă, care aduc un plus de diversitate și originalitate procesului de creație.

Pernuța pop-art, asemenea celui mai popular curent artistic, pune accentul pe urban.

Am experimentat arhitecturi ale orașelor reale sau imaginare, am mers, alături de Tudor Prisăcariu, la pas printr-un altfel de București, ne-am ales mesajele grafice preferate ce personalizează orașul. Facem o pauză cu un snack sănătos, ceea ce vă dorim și vouă în plimbările urbane, pe care l-am purta mereu la îndemână într-un dintre gențile cool de mai sus. NativeBox prepară mixuri savuroase doar cu bunătăți neprocesate și naturale: fructe uscate, nuci și semințe. Un deliciu sănătos, lejer de savurat la pas și care dăunează grav plictiselii. 🙂

NativeBox-ChristmasCutia cu gustări sănătoase, de ținut mereu pe aproape 

Aceasta este doar o mică parte din cadourile ce te așteaptă, pe 19 și 20 decembrie, la Made in RO – Târg de design românesc #7. @Impact Hub Bucharest (str. Halelor nr. 5), chiar în Piața Unirii, pe Splai, la 2 pași de Hanul lui Manuc. Be there!

12369061_938459659575876_6069215555991645592_nFacebook event: aici.

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed