Canapeaua și fotoliile să fie clasice, iar livingul actual, fresh? Da, se poate!

Nu suntem neapărat fani clasic, dar știm să apreciem versatilitatea acestui stil: te poți bucura de confortul și linia familiară a unei piese clasice, în vogă poate și acum 100 de ani, în cele mai primăvăratice & fresh tapițerii. Plus că linia pieselor se pliază și ea pe contururi moderne. Trecem la exemple clare despre cât de actual poate arăta livingul tău când clasicul e virat înspre contemporan.

maries-corner-ambiance-AUGUSTA-Long-ISO-800x600Un daybed și un peisaj de care nu ne-am desprinde, am citi cu greu aici, ochii ar fi pe fereastră 🙂 Daybed-ul este unul clasic… casual: Augusta, de la brandul belgian Marie’s Corner. Casa e clar una super contemporană. La noi îl comanzi prin La Maison, showroom-ul pe de Bulevardul Dacia nr. 73.

Linii adaptate comtemporan

Am început cu belgienii de la Marie’s Corner și continuăm demonstrația despre versatilitatea stilului clasic cu câteva piese cărora numai clasice nu le-ai zice. Designul lor ne reamintește linia, numai că e adaptat destul de mult contururilor moderne.

maries_corner__wavre_greenwich_boowie-900x600 Fotoliile Wavre Greenwich la o șuetă casual, cu dichis contemporan. Le găsești tot la showroom-ul La Maison.maries_corner_outdoor_Zuma_ambiance_1Ne-a plăcut foarte mult colecția de exterior: piese clasice, din materiale și tapițerii pentru un stil care rezistă condițiilor meteo! În imagine fotoliile Zuma, tot prin La Maison.

maries-corner-ambiances-maison_hotes_weldon_fayetteville-891x600 Confort, căldură, intimitate. Când canapeaua (Weldon) pare construită numai din perne, te cuibărești la un ceai. Iată clasicul temperat care întotdeauna îți va da sentimentul de acasă!

Clasicul “resuscitat” prin culoare

A venit primăvara și liliacul a înflorit! Nu e chiar Radiant Orchid, culoarea lui 2014, însă am descoperit câteva piese care-ți vor îmbrăca fresh decorul datorită movului delicat.

Baker_TheBarbaraBarryCollectionFotoliul din colecția Barbara Barry, de la brandul american Baker, e integrat unui decor grațios, actual. Mai degrabă feminin, decât clasic, cu amprenta anilor ’60, care acum sunt în vogă!

baker (5)O canapea XXL, tot de la brandul Baker, ce-ți va desena atât de confortabil & șic livingul. Păstrează ceva din alura glamour a unei dive retro, reinventată contemporan! Prin La Maison.
OS013-1 sans coussins - GRANGE©

I-am spus Love Seat – altfel e o sofa pentru 2, pe nume Promethee, de la brandul francez Grange – ți-am povestit despre noutățile lor with a twist aici. Trebuie să recunoști că e adorabilă – imaginează-ți-o într-un colț de citit, cu o măsuță sculpturală modernă alături.

Mise en demeure SLOU2150-A60

La asta ne refeream cu “resuscitare” prin culoare: Lourmarin Orsay, de la Mise en Demeure, tot prin La Maison. Primăvară cât cuprinde pe tapițerie!

Ce e foarte practic la aceste piese impecabile, produse de branduri de tradiție, e că sunt extrem de adaptabile cerințelor tale în decor. De exemplu, pot veni personalizate într-o culoare specială sau într-o tapițerie specială (material pe care tu îl trimiți). Cât despre dimensiuni, e mult loc de personalizare și aici.

Accente vibrante: clasic electric!

O piesă clasică  într-o culoare vibrantă, electrică, aproape neon va deveni statament-ul unei amenajări cât se poate de actuale.

mise en demeure (2)

Fotoliul Figeac Inséparable, de la Mise en Demeure, prin La Maison. Cadru neon și o tapițerie cu contrast fin de texturi: !
Mise en demeure

Canapeaua Harrisson Curved, tot Mise en Demeure, prin La Maison. Te pune in the mood for colour!

Și scaunele care-ți transformă dining-ul clasic, într-unul colorat cool: recomandăm nuanțe diferite pentru fiecare scaun. Ce zici de o astfel de masă de Paște? Vin de la Grange, model Louis XVI, prin La Maison.

Untitled-1

Trucuri pentru casa ta!

Showroom-ul la Maison semnează foarte multe proiecte de amenajare. Și pentru a exemplifica printr-o casă reală cele spuse mai sus, iată două piese clasice ce redesenează cu totul încăperile: le imprimă energie, forță și… ceea ce căutăm cu toții – personalitate. Povestea casei din care le-am decupat curge pe larg aici.

la maison designist (24) Colț din dormitor și, mai jos, detaliu din hol.la maison designist (28)

Clasic-retro pentru un decor ca din filmele bune!

Pentru că cel mai probabil acest articol vă găsește la birou, am completat lista cu un scaun în care să vă simțiți un erou/o eroină dintr-un film bun, tot de prin anii ’60: poate fi Mad Men, poate fi Breakfast at Tiffany’s. 🙂 Rămân la fel de actuale!

Baker_TheJacquesGarciaCollection_10Scaun din colecția Jacques Garcia, de la Baker, prin La Maison.

Toate piesele prezentate în articol sunt disponibile prin showroom-ul La Maison (Bulevardul Dacia nr. 73, Bucureşti). 

Fotografii: prin brandurile menționate în articol

2 Comments

  1. Cand vezi astfel de imagini nu poti decat sa spui ca este o oarecum dureros ca nu poti avea asa ceva, insa in continuare este mai mult decat placut, motiv pentru care va multumesc pentru acestea imagini.
    Sunt curios ce mobila recomandati pentru spatiile inchise ce prefera ceva simplu.

  2. […] Cele două fotolii moștenite de la bunici, “păzite” de tabloul “What are the parents?”. Cât de actual și fresh poate arăta mobilierul clasic! Ți-am povestit deja despre asta aici.  […]

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed