Cartea de bucate pe care… o gătești la cină

Nu e o glumă sau vreun joc de cuvinte. Vorbim despre prima carte de bucate din lume pe care o citești, o gătești și apoi o savurezi la masă, în familie. Paginile sunt din foi de lasagna, din paste proaspete. Dai filă cu filă, citești, adaugi ingredientele, o bagi la cuptor și gata cina.

Ca sarea-n bucate ziceau poveștile și încă zic bine. O dată cu proiectul celor de la Korefe (una dintre cele mai premiate agenții de creație din Germania), celebra vorbă de basm se reinventează: ca sarea-n cartea de bucate.

“Cartea” vine într-un pachet, exact ca o lasagna clasică, și este o ediție specială, pilot, pentru Gerstenberg Publishing House, editură specializată în publicarea cărților culinare & food design, dar și de artă.

Se numește “The Real Cookbook” și nu îți servește doar pasta pentru o lasagna demnă de un bucătar iscusit, ci și rețeta ei… pe tavă. Bun, dar vrei s-o gătești din nou, ce faci? Cumperi un nou pachet (dacă va fi la un moment dat de vânzare) sau, de ce nu, o transcrii, pentru că noi votăm pentru reintroducerea caiețelului de rețete în sertarul din bucătărie. Chiar dacă paginile lui vor fi ușor pătate pe alocuri de aluat sau frișcă, e autentic, muncit și dă rețetele mai departe. Enjoy! 🙂

Fotografii: prin Korefe.de

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed