Casa colorată din Bucureștii Noi care îți arată cum feminin = jucăuș
Cum împaci preferințele, interesele și preocupările unui băiețel de 6 ani cu cele ale unei mame cu o personalitate puternică și o înclinație spre forme mai degrabă clasice? Mizând pe natura jucăușă a ambilor. A fost și soluția pe care designerul de interior Alexandra Tudorache a aplicat-o în casa din Bucureștii Noi pe care v-o prezentăm mai departe. Experiența Alexandrei ca scenograf a ajutat-o să creeze un decor feminin, dar ludic, în care viața de familie a celor doi să se potrivească mănușă. Canapeaua și fotoliul cu buline sunt de la Silik, din Italia, iar celelalte corpuri de mobilier, din lemn, sunt de la Lola Glamour, Spania. Livingul este definitoriu pentru îmbinarea armonioasă de stiluri care parcurge întreaga casă. Feminin, delicat, profitând de plinătatea formelor curbe, îmbrățișează cu eleganță accentele de culoare și aerul jucăuș al câtorva dintre piesele de mobilier. Corpurile de iluminat din zona de zi, ușor futuriste, organice, sunt de la Lignet Roset. Impactul lor vizual este potențat de alăturarea cu cele în stil retro scandinav de la Frandsen, diferite cromatic și volumetric. Clasicul este revigorat prin alăturarea unor elemente contemporane jucăușe precum cele două scaune „el” și „ea” din dining room, semnate de Irina Neacșu. Oglinda din dining room, de la Silik, echilibrează liniile clasice ale camerei prin formă, culoare și aerul “hei, let’s have some fun”. Și pentru că ritmul dă aripi oricărui spirit ludic, muzica nu putea să lipsească din amenajarea aceasta, care găsește terenul comun dintre un băiețel și mama lui. Așa s-a „născut” camera de muzică, variantă modernă și simpatică a încăperilor în care oaspeții din romanele lui Jane Austen erau invitați la un ceai. Cum denumirea camera de muzică era prea retro, încăperea a fost redenumită la zi drept „Entertainment Room”. Imediat ce ai intrat în cameră, tobele îți atrag atenția. Împreună cu pianul, ele îți confirmă faptul că această încăpere nu este doar un decor frumos, ci și locul în care mai tânărul proprietar al casei își exersează talentul și își dezvoltă pasiunea pentru muzică. Stilul jazzy al camerei oglindește însă și spiritul dinamic al proprietarei. Formele feminine se regăsesc în corpurile de mobilier și fotolii, iar culorile calde susțin nota generală de veselie.
Fototapetul stil mural are dublu rol: să suțină tema camerei, dar și să mascheze un perete ce duce către o cameră tehnică. Jocul de culori se continuă și în camera băiatului care, firesc, păstrează tema muzicală. Ne-a plăcut masa realizată dintr-o tobă, dar mai ales etajera „construită” din mai multe tobe micuțe. În baia din camera copilului, dintre toate propunerile, a ieșit câștigătoare tema urbană – plăci cu model street art, în culori puternice. Peretele pe care se află lavoarul este îmbrăcat în gresie (da, se poate folosi și pe perete!) porțelanată rectificată, cu un efect de glazură de sticlă.
Amenajarea a decurs rapid – a fost nevoie de numai două luni pentru finalizarea proiectului, deși discutăm de o casă de 250 de metri pătrați. Lucrurile s-au mișcat repde datorită comunicării eficiente dintre proprietar și designer, dar și pentru că proiectul s-a desfășurat într-o construcție modernă, preluată la roșu. Casa nu avea la momentul respectiv nici pereții divizori și nici acoperișul. Acest lucru i-a permis designerului Alexandra Tudorache să modeleze volumele și să personalizeze suprafețele verticale. Cam ca într-un joc de copii: spiritul ludic și-a intrat în drepturi și se regăsește în întreaga amenajare. Fotografii: prin Alexandra Tudorache |
Aveti si fotografii din exterior?
Nu avem fotografii cu exteriorul, vorbim doar despre amenajarea interioara.
Despre covoare aveți informații? Multumesc
Să sperăm că ne ajută cu această informație autoarea amenajării 🙂
Buna ziua Dl. Madalin,
Covoarele din Living Room si dormitor sunt de la GAN RUGS, designer Patricia Urquiola ,unul dintre cei mai importanti designeri ai momentului. Pe site-ul meu http://www.tudodesign.com, veti gasi fotografii din dormitorul matrimonial cu un alt model al aceluiasi brand.
In camera baietelului este un covor achizitionat de la KARE (Baneasa), iar covorul din Entrteinment Room, a fost achizitionat de catre proprietara casei de pe site-ul http://www.vivre.ro
Sper ca va vor fi de folos informatiile pe care vi le-am oferit!:)
Foarte frumos proiectul! De unde aveti biblioteca din spatele canapelei? (cea cu rama alba?
Multumesc mult!
Biblioteca am proiectat-o pentru acest spatiu, si a fost realizata la comanda.
Deobicei apreciez foarte mult toate postarile de pe acest site. Din pacate acest articol sincer m-a dezamagit. In primul rand nu inteleg de ce nu au fost postate toate pozele amenajrii asa cum apar si pe site-ul arhitectului. In al doilea rand, ne este prezentat aici un showroom mai mult, nu o amenajare de interior. Este un spatiu in care au fost adunate foarte multe obiecte scumpe si cam atat.