Prosoape cu design made in RO. Da, există!

Dacă ne-ai fi întrebat ieri ce mai pun la cale designerii români, mai mult ca sigur nu ți-am fi răspuns “prosoape”. 🙂 Dragoș Dogaru, designerul care ne-a făcut serile mai colorate cu a lui lampă Cuplo Colors, începe anul cu un proiect la granița dintre graphic design, design textil și demers documentar.

Ce am aflat de la Dragoș?

  • că această colecție de modele grafice şi design textil este inspirată din arhitectura primei jumătăți a secolului XX și cea a Bucureștiului interbelic. Inspirația vine din geometria curentului Bauhaus și elementele de Art Deco, care se regăsesc într-o mulțime de ipostaze în fațadele, porțile, feroneria și detaliile arhitecturale ale multor clădiri din București.
  • că modelele sunt transpuse într-o gamă de ţesături imprimate pentru proiecte de tapiţerie, dar şi într-o serie de prosoape frotir de baie uni, cu modele în relief, putând fi adaptate şi în modele de tapet, riflaje sau aplicaţii volumetrice.
  • că prosoapele din frotir au 90 x 50 cm, 700g/mp, sunt din bumbac 100% și fabricate in Romania. Sunt disponibile în stoc în variantele bumbac natur/alb și gri și se pot face la comanda și pe alte dimensiuni.

Ce urmează?

Prosoapele sunt doar un început. Pentru că cele 6 modele de pattern-uri din această colecție – Art Deco, Bauhaus, Geometry, Fisheye, Chromosome si Le grand K – sunt disponibile pentru proiecte de design textil, tapițerie și design de interior. Variantele standard de culoare sunt gri petrol, gri și alb, nuanțe de verde, turcoaz şi albastru, dar se pot adapta și scala în funcție de proiect în diverse variante cromatice și dimensiuni ale modelelor grafice.

Iata o simulare-preview. Orice fotoliu are șansa să iasă din anonimat.

Set up prosoape: Mihai Georgiadi / ID Multimedia
Locatie: Delta Studio Showroom
Foto mostrar textil: Dragos Dogaru

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed