Cât de lung este drumul din Italia până la noul acasă sau mini-ghid în hățișul unui proiect de amenajare

O să spui că suntem deja cu gândul la vacanța de Paște sau că încă nu ne-am astâmpărat cheful de călătorii rămas din anii trecuți. Adevărul e undeva la mijloc: sigur că nu am refuza o vacanță, dar îți promitem că, indiferent unde am merge, am reveni întotdeauna echipați cu idei de reamenajare și gata să ne lăsăm inspirați 😎.

De altfel, nici nu a fost nevoie să așteptăm prea mult: inspirația a venit cu trenul din… Italia, la fel și subiectul de mai jos. Urmează o poveste-ghid în care ne propunem să facem un pic de ordine prin multitudinea de coordonate ale unui proiect de (re)amenajare care, în loc de stres, îți poate provoca bucurie. Da, este posibil.

Pe to do list: designul inclus

Dacă cuvinte precum “randare” ți-au intrat în vocabular abia înainte să te muți în noua ta casă, atunci cu siguranță te vei bucura să îți spunem că nu este nevoie să faci față singur avalanșei decizionale pre-amenajare. Există branduri și companii în portofoliul cărora găsești și canapeaua, și masa, și mobila de bucătărie, dar și serviciile integrate de design. Pe scurt, furnizori ai formelor estetice ȘI ai cadrului funcțional. Imediat îți dăm mai multe detalii.

Haide să derulăm un pic firul poveștii și să continuăm cu un scenariu fictiv, dar tipic într-un an încă (semi-)pandemic: nu ai reușit să te ocupi de multitudinea de update-uri ale casei, pe care le-ai observat în ultimul an lucrând de acasă, te hotărăști să le rezolvi acum, în lunile de vară ceva mai libere.

Ai deja moodboard-urile Pinterest doldora de idei, dar poate tocmai asta e sursa bătăilor de cap: cum să faci o compoziție (“Oare canapeaua nu e prea mare?” “Oare merge cu biblioteca?”) și să îți organizezi pașii următori fără să sacrifici timp și fără să faci rabat de la calitate?

Dacă am fi într-un film, aici ar interveni brusc soluția salvatoare, cu un tadaaaa eliberator în fundalul sonor. Dar pentru că nu suntem, ne întoarcem la sugestia de mai sus: există companii care pot livra soluții nu doar la nivel de design (mobilier, accesorii etc.), ci și în ceea ce privește aspectele mai tehnice ale unei amenajări, precum:

  • consultanță
  • releveu
  • proiectare
  • asistență
  • propunere 2D
  • randare 3D
  • axonometrii

Adaugă aici serviciile de livrare și montaj a pieselor de mobilier, corpurilor de iluminat și accesoriilor și ai pachetul complet pe care ți-l poate oferi o singură companie 😉.

Dar cum decurge interacțiunea cu o astfel de companie?

Ca multe dintre poveștile cu bătaie lungă, și aceasta începe cu o discuție: mai precis, de la un interviu face to face în care un consultant va afla detalii despre stilul tău de viață, despre cum arată o zi obișnuită pentru tine și ai tăi, despre nevoile, dorințele și bugetul alocat. Apoi, aceste informații vor deveni pilonii noului tău proiect.

Dacă ai nevoie de o amenajare punctuală, îți vei alege produsele preferate din portofoliul companiei, iar consultantul îți va trimite un draft de ofertă și informații despre livrare și montaj. Dacă, însă, urmează o amenajare completă, poate chiar a unei bucătării, cea mai solicitantă încăpere a casei, atunci discuția preliminară se va extinde.

Ulterior, vei primi acasă vizita unui proiectant care va face toate măsurătorile. Este cadrul esențial pentru planul 2D, cel care îți va da o imagine mai limpede asupra viitoarei amenajări. Iar proiectul 3D, cu imagini fotorealiste, este pasul imediat următor: include planurile de instalații sanitare și electrice care completează funcționalitatea proiectului final și te ajută să ai o viață mai bună acasă.

Desigur, rolul tău este departe de cel de simplu spectator: vei fi implicat în toate deciziile despre finisaje, compartimentări, sisteme separatoare etc. Fii deschis sugestiilor specialiștilor, însă nu te feri să contribui cu idei noi: poate un blat de lucru din cuarț alb, pe care coca se frământă foarte ușor? 😊

Și aici, pașii finali sunt livrarea și montajul. Apoi, poate începe petrecerea de casă nouă!

Fă-l să fie al tău!

Ce au în comun o bibliotecă, o noptieră, un pat, o canapea, o masă și două scaune? Poate pe tine, dar nu doar atât: le poți personaliza pe toate, în funcție de dimensiunile și nevoile de design ale spațiului tău. Un avantaj suplimentar dacă alegi să colaborezi cu un partener care le oferă pe toate 😉 – reglezi fiecare detaliu direct de la sursă.

Nu te limita la cromatică: poți customiza materialele pieselor, finisajele, ba chiar și forma sau dimensiunea picioarelor sau mânerelor.  

Recomandarea noastră

După mini ghidul-analiză de mai sus, încheiem în concret: Rovere Mobili este cel mai mare furnizor de mobilă italiană premium de la noi, care îți poate oferi toate produsele și serviciile menționate mai sus. Merită să reții că le poți cere ajutorul oricând ai nevoie de un partener de amenajare polivalent la care să găsești și piese de design, și servicii integrate. Mai ales că sunt multe locuri în care îi poți găsi: fie în magazinul lor online, fie în cele 11 showroom-uri din București și din țară sau în magazinele Veneta Cucine din București, Timișoara și, mai nou, Iași.

Așa cum ne îndeamnă chiar ei: Mulțumește-te cu mai mult! Intră în lumea eleganței și a calității în materie de amenajări interioare!

De aici, posibilitățile de reamenajare rămân deschise. Tu ce planuri ai? 😎

Fotografii: prin Rovere Mobili

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed