Ce poți învăța din amenajarea unui apartament de bloc nou, din București

Scoate nasul pe geam. Știm, știm, nu-i plăcut și totul parcă a înghețat. Nu mai există strop de culoare și de veselie. E rece de tot. Acum intră înapoi în casă și dă un scroll mic-mic. Uite ce mix cromatic ți-am pregătit, cu rece și cald deopotrivă! Cine spune că iarna e doar albă? 🙂

Îți povestim în continuare despre un apartament de 73 mp dintr-un bloc nou construit din cartierul Militari. Aici locuiesc un el și o ea tineri și pasionați de nou și de urban, dar și cu chef de “acasă”. Un amestec de linii drepte și de jocuri de culori, asezonat cu un pic de stil industrial, totul împărțit într-un living, două dormitoare și o bucătărie. De proiect s-au ocupat arhitectele de interior Ana-Maria Vasile și Alexandra Stamate de la Jooca Studio.

Nimic nu definește mai bine stilul urban decât prezența contrastelor: avem aici cărămidă, metal, linii drepte, rigoare, dar și pete de culoare. Oricând vom da o notă mare pentru galben! 🙂 Iată câteva idei pe care, la o adică, le poți prelua și tu, dacă locuiești într-un apartament de bloc destul de compact.

Contrast de texturi

Cărămidă aparentă vs. perete gri, domestic vs. industrial, cald vs. rece. Contrast limpede! Livingul este camera la care ne referim, cea în care arhitectele Jooca Studio au alăturat două texturi care se completează discret și se pun în valoare. Ce trebuie să ai în vedere, dacă te atrage placajul cu cărămidă, este că s-ar putea să ridice ceva probleme: grosimea plăcilor poate complica procesul de montare, așa că ai nevoie de o echipă de constructori foarte pricepută.

Linii grafice și forme surpriză

Cum ar fi arătat masa de dining cu patru picioare metalice, simple? Banal. Două trapezuri metalice virează tonul spre industrial și o scot din zona “sunt doar o masă de dining”. 🙂 Doar trebuie să găsești un producător bun, care lucrează cu metal vopsit în câmp electrostatic.

2 în 1: Comodă cu banchetă

Ba chiar mai mult de atât. Comodă, banchetă și pantofar! Poți să îl folosești și ca spațiu de depozitare pentru nimicurile pe care le aduni prin casă – depinde cum îl compartimentezi la interior. S-ar putea să-ți fie util dacă te hotărăști să te retragi acolo cu un pahar de vin  – să zicem că dai un party și e plină canapeaua, iar diningul la fel :).

Fundal neutru, accente de culoare

Dormitorul continuă aceeași paletă cromatică neutră străpunsă ici-colo de pete de culoare – chiar galbenul nostru preferat! 🙂 E cea mai simplă soluție dacă vrei să îi dai un pic de îndrăzneală camerei tale fără să o încarci inutil.

Mix and match: comode cu sertare colorate.

Lămpile sunt coordonate și ele cu draperiile. 

Începi contrastant, finalizezi contrastant

Splash! Tot despre culoare este vorba și în bucătărie. Deasupra frontului de lucru a fost montat un panou de sticlă colorată – o idee mult mai bună decât o faianță care ar fi “răcit” decorul. Totul s-a întâmplat fără mare bătaie de cap, așa că e o manevră de luat în calcul: printul a fost făcut în Photoshop folosind brush-uri predefinite și a fost apoi trimis firmei de placări cu sticlă, care l-a imprimat.

Pe peretele opus “splash-ului”, culoarea se întoarce! O nuanță de albastru oceanic (?) – se vede că ne e dor de mare – se întinde pe tot peretele, contrastează cu mobilierul și înghite până și polițele 🙂

Dacă apartamentul de azi te-a inspirat, iată câțiva furnizori:

Living
cărămida – Mr. Stone
canapeaua – Divanissimi
măsuțe de cafea – IKEA
scaune – www.miidescaune.ro
pendante living și dormitor – thehome.ro
covor – Mobexpert

Bucătărie
scaune – IKEA
sina proiectoare bucatarie si hol – Arelux

Dormitor
covor – IKEA
lampă – 4interior.ro

Fotografii: prin Jooca Studio

2 Comments

  1. Spatiul pare foarte aerisit, si cald in acelasi timp! Felicitari, imi place foarte mult ideea splashback-ului printat digital, posibilitatile lui de aplicare si design sunt nelimitate!

  2. Un proiect foarte frumos si practic avand in vedere suprafata apartamentului. Blatul din bucatarie este tot de la IKEA?

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed