Ce se întâmplă când Philippe Starck are o conversație cu inteligența artificială? Apare scaunul A.I.!

“Da, procesul a fost foarte asemănător cu o conversație reală. Kartell (n.r.: brand italian producător de mobilier), Autodesk (n.r.: corporație americană care produce software-uri pentru domeniul arhitecturii, educației, design-ului etc) și cu mine i-am pus inteligenței artificiale o întrebare: știi pe ce piesă de mobilier ne putem odihni consumând cea mai puțină cantitate de material?”, a povestit Starck.

A.I.

Reultatul, oricât ar suna de științifico-fantastic, este creația software-ului Autodesk, care a învățat cum să producă un scaun confortabil și suficient de robust, sub consilierea lui  Philippe Starck și Kartell. Scaunul nu ar fi putut primi un nume mai potrivit decât A. I. , nu?

A.I.

A.I. a fost lansat în aprilie la Salone del Mobile de la Milano, asta după ce software-ul de inteligență artificială a învățat tehnica injectării materialului, atent ghidat de Starck.

“Pe măsură ce conversația a continuat, Philippe Starck a devenit tot mai plastic descriind ceea ce își dorea, și-a rafinat cererile, ceea ce a ajutat software-ul să înțeleagă și să învețe tot mai multe despre design și să devină tot mai capabil să pună totul în practică”, au povestit reprezentații Autodesk. 

A.I. A.I.Scaunul A.I., grațios, ba chiar acrobatic, este una dintre primele încercări de a recalibra designul de obiect, dincolo de stilurile și tehnicile deja cunoscute. Îl lăsăm tot pe Philippe Starck să explice mai multe în încheiere:

“Inteligența artificială nu are cultură și amintiri, nu e influențată de nimic, așa că A.I. este primul scaun creat în afara creierului uman, în exteriorul obiceiurilor noastre și a felului nostru de a gândi”.

Abia așteptăm să vedem următoarele creații ale familiei A.I. 🙂

Fotografii: prin Kartell

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed