Tripp Trapp, scaunul care crește odată cu copilul.

De ani buni, norvegienii de la Stokke vând ca pâinea caldă Tripp Trapp, un scaun ajustabil pentru copii, care poate fi folosit vreme îndelungată. Mai precis, de când micuțul ia prima masă, pe la 6 luni, până la 14-15 ani când juniorul e deja adolescent. Însă cum poate susține până la 140 de kilograme, scaunul poate fi ocupat fără probleme și de adulți, preferabil cu o greutate normală :).

Tripp Trapp

La Milano, pe Via Tortona, nu am ratat ocazia să ne fotografiem pe scaunul Stokke, supradimensionat special pentru săptămâna designului.

Scaunul nu e o noutate, a fost creat în 1972 de către designerul norvegian Peter Opsvik și, în timp, după mici îmbunătățiri, a ajuns un fel de Rolls Royce în universul scaunelor pentru copii. (La Casa Stokke de pe Via Tortona, avea loc weekend-ul trecut un workshop pentru mămici, cu multe scaune Stokke și alte produse ale brandului).

tripp trapp

Tripp Trapp este din lemn natural (fag, stejar), are un design minimalist și se găsește în mai multe culori. Alb, negru, bej, gri – pe placul părinților, ușor de asortat în orice bucătărie. Ori roșu, roz, verde aprins, albastru – cât să-i cucerească pe copii. Iar vopselele sunt nontoxice!

tripp trapp

Cei care l-au cumpărat spun că “tronul” se montează și se curăță ușor, e confortabil, extrem de stabil și practic. Cântărește șapte kilograme și costă vreo 180 euro. Plătiți în plus pentru accesorii: o scoică care să facă scaunul util și pentru nou-născuți, protecție pentru șezut și picioare, centuri de siguranță, husă ușor de spălat, ori o tavă cu diverse desene colorate, care să le atragă atenția și să-i țină ocupați pe cei mici cât timp mănâncă.

tripp trapp

Dincolo de utilitate și investiție, Tripp Trapp mai are un avantaj deloc de neglijat. Micuțul poate sta la masa mare împreună și la același nivel cu restul familiei până crește mare. Îl puteți muta și la birou, pentru teme, ori în fața șevaletului dacă piticul e pasionat de desen.

tripp trapp

La cerere, Tripp Trapp se poate personaliza cu numele copilului pe spătar. Peter Opsvik, părintele Tripp Trapp, a inventat și alte modele de scaune ergonomice, perfecte pentru grădințe, birouri și livinguri. Filosofia designerului în vârstă de 79 de ani este următoarea – adulții au nevoie de scaune mobile, pe când copiii de scaune stabile. 🙂

tripp trapp

Articol de Oana Țepeș-Greuruș. Oana scrie vești – povești – firești și pe goinfashion.ro.

Fotografii: Stokke.com și Facebook.com/Stokke

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed