Concursul internațional Creations of Nature, lansat de Barlinek, te provoacă să creezi Parchetul Viitorului!

Brandul polonez Barlinek te provoacă să creezi, până pe 4 iulie 2016, Parchetul Viitorului în cadrul concursului internațional Creations of Nature. Am aflat de curând despre concursul lansat la începutul lunii mai și, având în vedere că premiul cel mare este 10.000 ron, plus expunerea creației tale în cadrul Łódź Design Festival, zicem că e cazul să te apuci de lucru. Îți explicăm imediat ce ai de făcut, dar înainte de asta e bine să te familiarizezi cu povestea și spiritul Barlinek.

1Creations of Nature - Concurs - Barlinek

Spiritul Barlinek

În primul rând trebuie să știi că Barlinek este unul dintre cei mai mari producători de parchet triplu stratificat din lume, cu o capacitate de producţie de 9,7 milioane de metri pătrați/an, are o fabrică și în România, și că acest concurs – Creations of Nature – nu este la prima ediție, dar este pentru prima dată când, în afară de Polonia – țara de origine, este organizat și în România, Rusia și Ucraina.

În același timp brandul Barlinek are deja o tradiție în ce privește colaborarea cu designerii, arhitecții și artizanii. În cadrul ediției din aprilie a Salonului de la Milano, de exemplu, a creat un spațiu “senzorial”, în care vizitatorii puteau participa la și experimenta direct diversele etape de prelucrare a lemnului. Puteau simți textura, mirosul lemnului – aspecte foarte importante pentru un brand producător de parchet triplu stratificat.

Iar amenajarea spațiului din Milano a fost realizată în colaborare cu studioul de design Tabanda, unii dintre designerii noștri polonezi preferați, despre care v-am și povestit deja pe Designist (tot la Łódź Design Festival i-am cunoscut și pe ei).

În ce constă Concursul Creations of Nature?

Pasionat de lemn și de prelucrarea acestuia pentru a realiza un finisaj cât mai natural, dar și inovator, brandul Barlinek a creat Institute of Design, care, împreună cu revista poloneză Design Alive, a inaugurat proiectul concursului Creations of Nature. Scopul acestui concurs este de a-i provoca pe tinerii arhitecți, designeri, studenți să propună un nou model de parchet, în acord cu spiritul Barlinek, adică inspirat din  natură, dar și adaptat cerințelor viitorului cu privire la ecologie (refolosirea lemnului etc.), la noi forme sau pattern-uri pe care le-ar vedea integrate armonios unei amenajări și peste 15-20 de ani.

Inspiră-te și află mai multe despre Parchetul Barlinek.

6Creations of Nature - Concurs - Barlinek Parchet Barlinek într-o amenajare etno-contemporană8Creations of Nature - Concurs - Barlinek

Una dintre câștigătoarele concursului de anul trecut, din Polonia, care a propus forma hexagonală a plăcior de parchet, ce creează pe pardoseală un fagure inedit! 

Intenția Barlinek este de a introduce noile modele de parchet propuse de participanții la Concurs în oferta curentă, tocmai pentru a veni în întâmpinarea nevoilor și standardelor din ce în ce mai ridicate ale arhitecților, designerilor și proiectelor acestora cât mai originale.

De aceea, concursul Creations of Nature include, pe lângă etapa înscrierii propunerilor, și un workshop la Fabrica Barlinek din Polonia, pentru ca participanții selecționați să testeze, alături de specialiștii Barlinek, dacă propunerilor lor pot fi puse sau nu în practică, să-și dea seama cum pot fi adaptate tehnic etc.

11Creations of Nature - Concurs - Barlinek

12Creations of Nature - Concurs - BarlinekCele două etape ale Concursului

Etapa 1 este cea în care fiecare dintre voi vă înregistrați pe site-ul Barlinek și trimiteți propunerile pentru modelul de Parchet al Viitorului. Până pe 4 iulie 2016! Schițele voastre ce ilustrează conceptul și forma parchetului trebuie însoțite de un moodboard – imagini care arată cum vedeți integrat modelul de parchet propus unei amenajări, ce v-a inspirat în alegerea conceptului etc.

Găsești toate detaliile despre înscrierea proiectului aici. Deadline: 4 iulie!
Pe data 15 iulie vor fi anunțați participanții din Polonia, România, Rusia, Ucraina ale căror proiecte au fost selectate să meargă în etapa a 2-a. Etapa care înseamnă workshop-ul la fabrica Barlinek în perioada 16-19 august.

2Creations of Nature - Concurs - Barlinek 7Creations of Nature - Concurs - Barlinek

Etapa 2

Participarea ta la workshop-ul din Fabrica Barlinek, din Polonia, este asigurată de organizatori. Alături de specialiștii Barlinek vei vedea dacă poate fi pusă în practică ideea ta, cum îi poți îmbunătăți detaliile tehnice, cum este creat, de fapt, parchetul Barlinek etc.

După acest workshop, vei trimite din nou propunerea ta juriului, îmbogățită cu detaliile tehnice și cunoștințele dobândite în timpul workshop-ului. Perioada trimiterii propunerii: 22 august – 30 septembrie.

13Creations of Nature - Concurs - Barlinek

Premiile

Juriul va alege cei 3 câștigători în perioada 3-7 octombrie. Gala finală și decernarea premiilor vor avea loc la Łódź Design Festival, pe 15-16 octombrie, unde vor fi și expuse proiectele câștigătoare, nu neapărat ca modele de parchet produse, însă cu sigurantă cu schițele, moodboard-ul și planurile trimise în cele două etape ale Concursului.

Premiile sunt:
Locul 1 – 10.000 ron;
Locul II – 5.000 ron;
Locul III – 2.000 ron.

Găsești toate detaliile concursului Creations of Nature aici. Vezi și pagina de facebook Barlinek. Mai multe despre idee și concept pe pagina dedicată Creations of Nature.

9Creations of Nature - Concurs - Barlinek

Vă urăm succes și inspirație!

Fotografii și video: prin Barlinek

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed