Corpuri de iluminat statement & accesibile: când spațiul interior capătă o nouă dimensiune

Bucuriile sunt mai mici și mai rare în ultima vreme. Și poate tocmai de aceea trebuie să ne folosim de orice ocazie pentru a le aduce lângă noi, odată cu frumusețea, orice ar însemna asta. Poate că este vorba despre o zi liberă, pe care de-abia o așteptai, poate este un zâmbet la care nici nu sperai sau poate e o piesă esențială, capabilă să-ți pună spațiul într-o nouă lumină. Ce zici de un corp de iluminat statement, care poate schimba cu totul perspectiva?

Intră în scenă personajele principale ale poveștii noastre de astăzi: corpurile de iluminat cu design contemporan, atent selecționate de la branduri smart, cu accent pe sustenabilitate, și reunite sub numele UrbanIN.ro.

Candelabru silver Eleganza by Altavola Design – 3 abajururi cu diametre diferite:
26 cm / 20 cm / 16 cm 

UrbanIN.ro a apărut la sfârșitul anului trecut, ca sursă de soluții de iluminat cu un design care trece de la relaxat la sofisticat prin asocierea cu anumite materiale și elemente de decor. Iar în spatele acestei descrieri stă o echipă tânără și preocupată de designul interior contemporan, minimalist, industrial. Altfel spus, de un stil urban, cu care ne identificăm și noi. 🙂

“UrbanIN este o stare. Este atmosfera orașului pe care o aduci cu tine în interior printr-un design actual și relaxat, dar care devine sofisticat prin creativitatea de a asocia diverse materiale și elemente de decor. Așa cum orașul vibrează diferit cu ajutorul iluminatului architectural, și spațiile interioare capătă o nouă dimensiune sub influența luminii”, ne-au explicat ei. 

Lampa suspendată albă LED Ring by Altavola Design, echipată cu tehnologia LED SMD de economisire a energiei.

Smart Luxury domestic…

…este o “îmblânzire” a luxului clasic: alegeri conștiente, care îmbină estetica, sustenabilitatea și echilibrul (uneori atât de greu de obținut!) cost-calitate. Adică exact nișa cheie pe care pune reflectorul magazinul UrbanIN.ro: sunt produse riguros selecționate, cu un design care urmărește tendințele internaționale din industrie, dar fără a-și pierde caracterul actual odată cu trecerea timpului.

“Ne-am dorit să venim cu o ofertă de corpuri de iluminat cu un design actual, de o calitate certificată de producători din UE, dar care să aibă un preț ce poate fi susținut de un cumpărător cu venituri medii. Credem că trebuie să existe pe piață opțiuni de produse care să satisfacă necesitățile unui public preocupat de interioare în tendințe, dar pentru care să nu plătească un preț exagerat… frumosul nu trebuie să fie neapărat un lux“, ne-au povestit ei. 

Lampa suspendată crom VELO Nr. 2 by Altavola Design: un voal (cromat) care (aproape că) flutură în vânt.

Corpurile de iluminat pe care le vei găsi pe UrbanIN.ro sunt declarații pro-armonie: piese care nu se tem de forme bogate și de efecte vizuale în decor, dar nici nu le caută cu tot dinadinsul. Își pot asuma și unghiurile drepte sau simetriile, dar sunt întotdeauna statement și subiecte care inițiază conversații.

În plus, sunt, mai ales, lămpi suspendate și candelabre, așa că au nevoie de interioare ample, deschise și aerisite, ca să se afirme, dar să nu “fure” toată atenția 😊.

Lampa suspendată LED Eclipse Nr. 2 by Altavola Design: magia cosmică are abajururi din acril. Toate produsele urbanin.ro provin de la poducători din Uniunea Europeană și respectă standardele de calitate și siguranță impuse de comunitate.

Lampa suspendată LED AURORA Nr. 2 by Altavola Design, din aluminiu și silicon. 

Dar care este profilul cumpărătorului UrbanIN? Vorbim despre persoane care au o preocupare pentru frumos și valorizează investiția în amenajarea locuinței, fie că se ocupă personal de acest lucru sau deleagă activitatea unui arhitect ori designer. Sunt persoane active, cu un stil de viață urban și, de cele mai multe ori, se află în etapa de amenajare sau de renovare completă a unei locuințe. Cu alte cuvinte, un nou loc pe harta Designist a României pentru designiști 🙂

Lampa suspendată Monetti by Step Into Design (din oțel). În portofoliul UrbanIN.ro găsim și produse care se adresează segmentului comercial – restaurante și hoteluri.

Sustenabilitate în 2022

Cei de la UrbanIN.ro sunt continuu conectați la vârtejul de schimbări și tendințe din  designul interior, așa că i-am întrebat în ce direcție merg accentele care transformă o amenajare. 😉

“Migrarea către work from home a creat necesitatea pentru o sursă de iluminat care să poată fi ajustată în funcție de activitatea desfășurată. Iluminatul cu LED permite ajustarea intensității luminii, precum și a temperaturii de culoare, deci ne dă ocazia să îmbinăm armonios două funcționalități ale aceluiași spațiu”, ne-au explicat ei. 

Lampa suspendată neagră LED Quadrat by Altavola Design, echipată cu tehnologia LED SMD de economisire a energiei. 

În ultima vreme, economisirea energiei a devenit o prioritate pentru UrbanIN.ro, așa că tehnologia LED SMD și-a găsit locul perfect: oferă o mai mare durabilitate, consum redus, precum și o mai mare siguranță. În contextul recentelor scumpiri ale energiei electrice, un consum mic reprezintă un criteriu esențial în selecția produselor.

Bonus: magazinul online bifează și zona de smart lighting produse cu dimmer încorporat sau care permit integrarea unei astfel de tehnologii.

Lampa suspendată LED Ring by Altavola Design: este dimmable, iar cercurile luminoase sunt create din aluminiu și silicon.  

Candelabru alb-auriu LED Apple by Altavola Design, cu abajururi cilindrice realizate din sticlă opal. 

Pe www.urbanin.ro vei găsi corpuri de iluminat care provin din Uniunea Europeană, cu precădere din Polonia: Altavola Design și Step into Design sunt primele branduri incluse în portofoliul lor. Așa cum ai observat deja în fotografii ⬆️⬇️, au un design fresh, sunt LED și toate produsele din noile colecții au accente strălucitoare, aurii sau argintii ❤️.

Lampa suspendată LED Billions by Altavola Design, cu înălțime totală de 120 cm.  

Arhitecți și designeri, sunteți așteptați!

Înainte să încheiem povestea noastră despre UrbanIN.ro, îți facem o invitație: echipa magazinului este gata oricând pentru noi proiecte de amenajare în care să se implice, deci așteaptă să le spui mai multe detalii și să găsiți împreună soluții ingenioase. Îi poți contacta aici.

“Avem pe site cât mai multe detalii și specificații tehnice care să îi ajute pe arhitecți și designeri să ia decizii informate. Totodată, oferim suport telefonic și online clienților finali dacă partenerii noștri își doresc acest lucru. În baza proiectelor de amenajare pe care arhitecții și designerii le au, oferim consultanță și sugestii de produse conform specificațiilor comunicate de aceștia. Și desigur, întregul proces de livrare a comenzii este responsabilitatea noastră”.

Apropo, dacă vrei să răsfoiești portofoliul lor de lustre, aplice, veioze și lampadare, le găsești pe toate aici.

Poți să iei legătura cu UrbanIN.ro aici:

📢 Website: www.urbanin.ro
📢 Email: office@urbanin.ro
📢 Telefon: +4073 205 6591

În final, 3 întrebări altfel pentru UrbanIN.ro…

1. În altă realitate, ce tip de corp de iluminat ați fi?

Un corp de iluminat statement pentru zona de dining… Unde mai pui că aici are loc toată distracția la care am lua parte 😋.

2. Care sunt cele trei cuvinte pe care le asociați cu lumina?

Perspectivă, stare, funcționalitate.

3. La ce vă gândeați înainte să răspundeți acestui interviu?

La o vacanță pe o plajă însorită… să ne bucurăm puțin și de lumina naturală!

Fotografii: prin UrbanIN.ro și brandurile din portofoliul lor.

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed