Creativitate locală gata de dăruit: despre magazinul-concept de cadouri inabox.ro

Începem cu un zoom in emoțional: când ai făcut ultima dată ceva cu zâmbetul larg pe buze? Plusăm: dar cât a trecut de când ai făcut ceva cu sens pentru tine? Și nu în ultimul rând: cât de simplu și rapid găsești, de obicei, acel greu de definit cadou perfect, care să-i bucure pe ceilalți, bucuria lor întorcându-se înapoi la tine? 😉

Dăm timpul cu 5 ani înapoi și ajungem în 2016, când Ina Natu, interlocutoarea noastră de astăzi, și-a adunat răspunsurile pentru fiecare dintre întrebările de mai sus și rezultatul nu a mulțumit-o deloc. Soluția, însă, nu a întârziat să apară: magazinul-concept inabox.ro , “un agregator” online de idei, senzații și inspirație materializate în obiecte și pachete cadou deja împachetate, gata de dăruit. 😊

inabox.ro este rodul unei schimbări de care aveam nevoie pe plan profesional. Mi-am imaginat acest loc, un magazin-concept, plecând de la propria experiență de căutare a cadourilor altfel. Am vrut să fie totul simplu și rapid, dar și aducător de bucurie”, ne spune Ina (foto sus).

Pachetul Reverie este un demers pentru integrarea artei în viața de zi cu zi: o eșarfă din mătase (lucrare originală pictată de artista Livia Coloji), o ceașcă din porțelan și o cutie de ceai organic.

Pentru afacerea ei, Ina îl are alături pe soțul ei, cu care discută planurile pe termen lung și detaliile administrative. Mizează mult și pe externalizare: e nevoie mereu de timp pentru idei și pregătit cadouri, mai ales în preajma sărbătorilor și perioadelor aglomerate.

Pachetul Design este format dintr-un platou din lemn de stejar, un suport din piele naturală maro pentru cești și pahare și un set de două căni din ceramică.

Cană lucrată manual din ceramică, decorată cu glazură texturată la bază. 

Made in RO împachetat

Facem un mic ocol și îți reamintim că, în ciuda restricțiilor care ne-au tot schimbat planurile în ultima vreme, misiunea noastră de a aduce în prim-plan designul made in RO nu s-a diminuat câtuși de puțin. Așa că foarte tare ne-a bucurat vestea că toate piesele din portofoliul inabox.ro sunt create de artiști, designeri, artizani ori mici producători locali (despre unii dintre ei ai mai citit aici, pe designist.ro, sau i-ai văzut la evenimentul nostru, Made in RO). Și apoi împachetate în cutie de cadou, cu hârtie de mătase și franjuri la interior, decorată la exterior cu panglică din iută și mici elemente naturale, care completează tabloul bucuriei pe care ți-o aduce un dar special.

“S-a conturat totul firesc, treptat, într-o zonă pe care o apreciam și o căutam: design în România. Inspirată de târgurile de profil și de comunitățile în creștere de creatori locali, de poveștile din spatele produselor finite, am vrut să creez un piedestal pentru ceea ce este lucrat la noi. Așa s-a născut ideea unui pachet cadou cu o anume estetică, în care produse create de diverși artiști se îmbină armonios și transmit mai departe, împreună, o stare de bine”, spune Ina.

🔔 Apropo, designeri și creatori, Ina ne-a spus că este tot timpul în căutare de idei, are liste peste liste de planuri și primește oricând recomandări sau propuneri de colaborare, deci îi puteți scrie dacă doriți să vă alăturați proiectului inabox.ro.

Borsetă din piele naturală lucrată în atelierul Bruiaj

De la inspirație până la cutie

De fapt, totul ține de conexiuni: de la feedback-ul unui client deja existent la o idee de produs nou, de la o fotografie la un creator posibil, de la un cuvânt, într-un nou pachet din magazinul online. În povestea inabox.ro inspirația se ivește de pretutindeni și ne-a plăcut cum ne-a explicat Ina traseul obișnuit:

“Creionez și cizelez ideea și îi caut obiectele-pereche până când simt că este gata – gata de dăruit. Când nu găsesc obiectul potrivit, așa cum mi l-am imaginat pentru un pachet, îl creez împreună cu un designer. Uneori, înseamnă doar o schimbare de formă sau de utilitate a unui obiect existent. Alteori, produsul este creat de la zero: după discuții, schițe și mostre”.

Broșă din ceramică inimă roditoare, lucrată și pictată manual, decorată cu stropi de aur lichid. Creată de artista ceramistă Andreea Badragan. 

Broșă lună din ceramică pictată manual și decorată cu aur sau platină. Dimensiune: aprox. 3.5×3 cm. Creată de Gruni. 

Până la urmă, inabox.ro este un circuit al simplificării, așa că, de-a lungul anilor, Ina s-a asigurat că îmbunătățește constant experiența de shopping a celor care își aleg cadourile de pe site. Ca urmare, vara asta, magazinul s-a extins cu două opțiuni care diversifică opțiunile și îți dau mai multă libertate de alegere fără un efort suplimentar:

  • Lonelies sau “individualistele gata de iubit” sunt produse de sine stătătoare (nu incluse într-un pachet prestabilit), pe care le poți cumpăra direct de pe inabox.ro. Apropo, pentru maximum de simplificare, poți lăsa destinatarul să-și aleagă propriul cadou prin intermediul unui gift card 😉.
  • Configurează: tu alegi toate “ingredientele” pachetului cadou și îl creezi de la cutie până la conținut.

Lumânare din ceară de soia în vas ceramic texturat cognac. Dimensiuni: 8 cm diametru x 7 cm înălțime.

Pachetul Ritual conține două farfurii dreptunghiulare pentru desert, două platouri din lemn și lumânare din ceară de soia în vas de ciment. 

Deocamdată, pachetele cadou și piesele lonelies sunt de găsit doar în magazinul online, dar Ina ne-a povestit că are în plan și mici evenimente de tip pop-up shop, chiar în atelierul lor din București, când se mai limpezesc orizonturile.

“Suntem în continuă extindere a tipurilor de produse, inclusiv a celor potrivite zonei corporate, care pentru noi are un impact tot mai mare.  Ajută că se pot comanda direct cu livrare la destinatar, așa că îi poți face o bucurie unui om drag și de la distanță, fără prezența fizică atât de condiționată în pandemie”, ne-a spus Ina.

Șervet din in 100%, cusut în atelierul Textilia, structură de economie socială din localitatea Sic, județul Cluj. Aprox. 42 x 42 cm. Poți alege culoarea.

Până vine momentul unei noi sesiuni de shopping și dăruit cadouri, îți mai spunem că pe inabox.ro îi poți contacta și pe mail, la salut@inabox.ro, sau la numărul de telefon 0733 412 703.

Iar acum, ne despărțim de Ina prin clasicele întrebări altfel 😊.

1. Dacă ai fi un obiect, ce ai fi și de ce?
Un binoclu al unui iubitor de natură, să fiu mereu cu ochii la mare ori la munte.

2. Care este ultima descoperire pe care ai făcut-o design-wise?
Caserolele cu mici și multe compartimente pentru gustări felurite.

3. Care sunt cele trei cuvinte pe care le asociezi cu designul?
Autenticitate, creativitate, utilitate.

4. La ce te gândeai înainte să răspunzi acestui interviu?
La soarele de afară și lumina bună pentru fotografii.

Foto: prin inabox.ro

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed