Cui îi e frică de textură și culoare? Acestei case bucureștene în stil eclectic sigur nu!

Amenajarea gravitează în jurul lucrurilor atent dozate: suntem într-o casă de 190 mp din zona de nord a Bucureștiului, cu parter, etaj și mansardă, în care proprietarii și-au dorit și „remindere” clasice, și trimiteri către contemporan. Rezultatul este un concentrat de elemente care se potențează reciproc, într-un scenariu eclectic echilibrat, după cum vei vedea în continuare: tapetul cu motive florale lasă loc de exprimare și gresiei și faianței patchwork, grinzile de lemn masiv fac echipă bună cu piesele metalice și toate se întrepătrund într-un context fresh.

Ne-au povestit mai multe chiar autorii amenajării, echipa Next Interior: arh. de interior Daniela Truță, arh. de interior Alexandra Pătrașcu și ing. coordonator șantier Adrian Popa.

Tapetul floral propus este de la DecoWelt si de la Axelen, iar profilele decorative, de la Elegance Décor.

„Obiectivul nostru pricipal a fost să transpunem în amenajare personalitatea și preferințele beneficiarilor, un cuplu de medici pasionați de călătorii și colecționari de artă, care și-au dorit o locuință elegantă with a twist. Ca urmare, am propus un mix de elemente clasice, boeme (ca tapetul floral sau gresia si faianța tip patchwork), pe care le-am adus în prezent cu o paletă îndrăzneață de culori și le-am alăturat unor piese de mobilier și accesorii contemporane”, ne-au explicat ei. 

Proprietarii au trasat la început un brief clar, așa că echipa Next Interior a avut suficientă libertate de mișcare ca să-l nuanțeze și să-l pună în practică. Mai ales că au preluat proiectul încă din faza de construcție, ceea ce le-a permis să facă schimbări de compartimentare, modificări ale planurilor electrice și să aleagă toate finisajele ca piese dintr-un puzzle eclectic.

La parter: apasă pedala cromaticii

Dacă întreaga amenajare este un cocktail – spectacol, atunci am putea spune că holul de la intrare este shot-ul de energie care deschide petrecerea: arhitecții l-au gândit ca o carte de vizită a proiectului, așa că l-au populat cu albastrul regal de impact pe care o să îl revezi și mai târziu. Alături, una dintre varietățile de tapet floral ale amenajării îmbracă nișa – loc de ședere flancat de spații de depozitare, atât de necesare în vestibul.

Și accentele de auriu (sau arămiu) revin pe măsură ce facem turul casei: în holul de la intrare, stau oglinda solară și comoda cu structură metalică aurie, custom made de Schnell Construct, cei care au realizat toate piesele cu elemente metalice din amenajare.

După avalanșa cromatică din hol, livingul, următoarea zonă a casei, este o oază de liniște: nuanțele scăzute ale canapelei care vine din locuința anterioară a proprietarilor și peretele kaki, de accent, sunt fundalul pentru accesoriile și corpurile de iluminat aurii, de la Evalight.

În dining, ancadramentele cu tapet floral formează cadrul pentru masa și scaunele asortate. Observă coerența detaliilor și nuanțelor care se strecoară în scenariul fiecărei încăperi și a întregii amenajări, în ansamblu.

Mobilierul de bucătărie este custom made by Kuxa. Toate plăcile ceramice (din bucătărie și din băi) sunt de la Vives Ceramic.

Bucătăria și ale ei „patchwork-uri” au marcat provocarea esențială a proiectului, așa cum ne-au spus arhitecții. „Responsabilă” de asta a fost implementarea stereotomiilor propuse: fotogenice, dar foarte minuțios de montat.

Gresia cu mozaic multicolor din bucătărie a fost cea mai problematică: a fost montată piesă cu piesă, sub supravegherea echipei noastre, având în vedere că pentru piesele mici, colorate, a trebuit respectată o anumită ordine a culorilor. Am avut, totuși, noroc de profesioniști cu experiență în șantier, care au urmărit întocmai toate desenele noastre tehnice chiar dacă am abuzat un pic de răbdarea lor 😊”, ne-au povestit cei de la Next Interior. 

La etaj: zona de noapte

Patul vine de la Somproduct și este personalizat cu stofa aleasă de arhitecți. 

Urcăm în dormitorul matrimonial, o insulă autosuficientă a relaxării și terenul recompartimentării. Ușa dublă din sticlă, cu cadru metalic, pe care o vezi în stânga fotografiei și în mijlocul bibliotecii, face trecerea către dressingul creat într-un alt fost dormitor a cărei ușă inițială dădea spre hol. Arhitecții au modificat traseul și au optat pentru soluția ușilor de sticlă ca să conecteze cele două încăperi interdependente. În plus, au creat astfel iluzia unor încăperi mai spațioase și mai luminoase.

Biblioteca generoasă din dormitorul matrimonial primește o replică de mai mici dimensiuni în dormitorul de oaspeți. Încăperea joacă și rol de cameră de lectură și reia cromatica puternică de la parter.

În baia matrimonială, echipa a profitat de înălțimea încăperii și a accentuat-o cu ajutorul grinzilor din lemn masiv, pentru o tușă ușor rustică. Toate piesele de mobilier din baie sunt realizate pe comandă, au structură metalică și fronturi din MDF furniruit, iar piesele sanitare vin de la Ideal Standard.

În mansardă, peretele de cărămidă de inspirație industrială impune un contrast fotogenic în scenariul boem al dormitorului. Spațiul a fost amenajat pentru fiica proprietarilor, care este plecată la studii în străinătate, dar care urmează să îl folosească în vacanțele de vară. Ca urmare, planurile originale au primit câteva actualizări: mansarda era inițial complet deschisă spre casa scării, așa că echipa Next Interior a decis să o închidă cu ajutorul unor uși metalice cu sticlă fumurie (le poți zări parțial în oglindă ) și i-au adăugat o baie de serviciu în care jocurile patchwork se repetă .

Lucrările de construcție, finisare și mobilare au durat în jur de 2 ani și au fost finalizate în 2020. Bugetul proiectului de amenajare a fost de aproximativ 50.000 euro but with a twist: majoritatea costurilor de manoperă au fost acoperite de dezvoltatorul ansamblului rezidențial.

Meet the creators 

De la stânga la dreapta: arh. Daniela Truță, ing. Adrian Popa, arh. Alexandra Pătrașcu – Next Interior

La fel cum un proiect de design și arhitectură este multifațetat și nuanțat la mai multe niveluri, așa am putea descrie și dinamica echipei Next Interior. Pe scurt, povestea studioului sună așa: Daniela și Alexandra au fost mai întâi colege de clasă în liceu, apoi colege de grupă în facultate, iar colaborarea lor s-a născut de-a lungul proiectelor comune în care și-au dat seama că au înclinații stilistice similare.

Ca urmare, imediat după absolvire, și-au unit creativitatea și curajul și și-au început propria echipă de design. Iar Adrian, un alt vechi prieten din liceu, li s-a alăturat când a devenit clar că valențele lor artistice trebuie dublate de cunoștințele lui tehnice și abordarea pragmatică.

Astăzi, Daniela și Alexandra semnează partea de proiectare, dar și comunicarea pe social media și promovarea în general, iar Adrian se ocupă de implementarea proiectelor, de urmărirea șantierelor, de ofertare și de gestiunea firmei. Și asta pentru că scopul fiecăruia dintre proiectele lor este de a descoperi cea mai bună versiune a locuinței pe care o pun sub reflector, în linie cu afinitățile oamenilor care o folosesc.

„Am avut ocazia să colaborăm cu beneficiari cu personalități și stiluri de viață foarte diverse și ne-am concentrat foarte mult pe a spune povestea lor. Totuși, am fost mereu înclinate către o abordare scenografică: ne place să folosim numeroase surse de iluminat pentru a contura atmosfera, iar cele principale sunt de multe ori cu forme atipice, sculpturale. De asemenea, ne plac piesele spectaculoase și ne concentrăm foarte mult pe cromatică și atmosferă. Dar obiectivul nostru pricipal rămâne întotdeauna să înțelegem cât mai bine nevoile și dorințele clienților noștri pentru a le putea tranforma în realitate”.

Apropo, dacă vrei să răsfoiești portofoliul lor de proiecte, le găsești pe toate aici.

Dacă vrei să apelezi la o echipă de specialiști, ia legătura cu echipa Next Interior aici:

📢 Website: next-interior.ro
📢 Email: hello@next-interior.ro
📢 Telefon: +40 744 125 707

În final, 5 întrebări altfel pentru Next Interior…

1. Dacă ați fi o piesă de mobilier sau un accesoriu, ce ați fi?
Daniela: O măsuță de machiaj art deco.
Alexandra: Un tablou.
Adrian: Un corp de iluminat.

2. La ce vă gândeați înainte să răspundeți acestor întrebări?
Daniela: La ce fel nou de desert să experimentez.
Alexandra: La ce serial să mă uit după ce termin The Expanse.
Adrian: La un covor fluffy.

3. Care sunt cuvintele sau expresiile pe care le folosiți cel mai des?
Daniela: Aluda.
Alexandra: Dubios, super.
Adrian: Fain, cool.

4. Care a fost ultimul lucru care v-a bucurat?
Daniela: Discutia cu un nou client.
Alexandra: Ședința foto pentru cel mai recent proiect finalizat.
Adrian: Când am cumpărat o nouă bormașină.

5. Ce ați învățat în ultimul an?
Daniela: Să mă adaptez din mers.
Alexandra: Să gestionez mai bine timpul.
Adrian: Să anticipez limitările în design pe baza situației din șantier.

Fotografii: Andreea Dobrescu Photography

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed