Cum a fost la cina de 5 stele cu chef Niki Lupșa în bucătăria cititoarei noastre, Delia

La început de martie, lansam un concurs: Niki Lupșa, devenit chef la doar 23 de ani, urma să o răsfețe pe una dintre cititoarele noastre, de 8 martie, cu un meniu de 5 stele. Norocoasa câștigătoare a fost Delia, ocazie cu care am descoperit că are o bucătărie tare drăguță. Despre cum a fost la cină, cum a decurs gătitul, ce a conținut meniul și ce a însemnat această experiență pentru el, ne povestește Niki însuși.

Niki Lupsa 05M-am avântat să fac acest concurs mai mult la întâmplare. Sincer, în sinea mea, nici nu credeam că o să participe cineva, mai ales pentru că la noi oamenii încă sunt reticenți la primit necunoscuți în casă. 🙂 Și pe bună dreptate, de ce te-ai încumeta să vină cineva să-ți gătească acasă? De-aia s-au inventat restaurantele!

Niki Lupsa 01Ideea însă nu e anormală, dacă ajungi să mă cunoști. Încerc de ceva timp să demonstrez că poți să faci din gătit o artă și că oricine se poate pricepe să facă acasă un menu de 5 stele.  Sigur, sunt multe feluri care îți ies perfect după ce le-ai exersat un timp. Dar vă spun un secret: display-ul contează în proporție de 50%. Poți să faci ceva incredibil de gustos, dar dacă îl arunci într-o farfurie obișnuită, într-o cantitate nemăsurată, i-ai distrus toate calitățile. Și invers. Dovada cea mai simplă: pune un copil să mănânce  broccoli ca garnitură, aranjat orizontal, și pune-l să mănânce o mini pădure aranjată vertical, în care poate o să descopere niște dinozauri. Să vedem ce alege. 🙂

Niki Lupsa 06

În ceea ce mă privește cred că mai puțin înseamnă mai mult și că poți să faci lucruri spectaculoase fără să cazi în extrema în care vrei să demonstrezi totul pe o singură farfurie. 🙂

Niki Lupsa 02Dintre participantele la concursul de pe designist, am ales-o pe Delia câștigătoare. În plus, venea și ziua ei. Și m-am gândit să-i ofer acest cadou, cu atât mai mult cu cât și-l dorea…

Am sunat-o să mă interesez dacă are vreo alergie sau restricție la vreun fel de mâncare și, după ce mi-a dat undă verde, m-am gândit la un meniu care să i se potrivească.

Niki Lupsa 04Să vă mai spun că am gătit pentru mii de persoane până acum, am fost felicitat de miniștri și de somități din domeniul culinar, iar meseria mea pare să nu mai aibă surprize pentru mine.

Ei bine, iată-mă surpinzător de emoționat pentru acea seară și cred că am schimbat meniul de câteva ori până m-am decis definitiv asupra unui starter cu trei feluri de pește, cu orez și sparanghel, un fel principal cu piept de rață & clătite din cartofi și sos de vin roșu, iar pentru desert am ales cheesecake cu ciocolată și sos de vanilie.  Pentru fiecare fel am servit câte un vin special.

Niki Lupsa 03 Niki Lupsa 07Seara a fost o plăcere. Eu am fost responsabil cu gătitul, iar Delia și invitata sa, Cristina, au întreținut atmosfera. Delia este mamă, călătorește mult și este pasioantă de arta culinară. Dovadă și bucătăria, perfect utilată!

Niki Lupsa 08 Niki Lupsa 09

Am plecat de la Delia bine dispus, astfel că îi mulțumesc pentru că a participat la acest concurs. Ea spune că s-a simțit bine și din reacția ei sunt sigur că s-a bucurat de acest cadou :).

Mulțumesc și echipei Designist care a făcut posibilă această întâmplare. A fost o experiență creativă și amuzantă.

Niki Lupsa 10

Fotografii: Vlad Cioplea

2 Comments

  1. Delia

    Multumesc Niki Lupsa, multumesc designist.ro, ii multumesc si lui Vlad Cioplea (chiar daca nu mi-a facut nicio poza:))) a fost un cadou absolut magic! Niki a pus mult, mult suflet si poate de aceea i-au iesit toate la superlativ! Sper ca v-ati simtit bine la noi! Pentru mine a fost clar cel mai frumos cadou primit vreodata:)) Ma inclin!

  2. Bună Delia,

    Ne bucurăm! Totul arată minunat, iar noi îți spunem un întârziat La Mulț Ani cu câte un răsfăț fin, de 5 stele, preferabil în fiecare zi 🙂 Și îți mulțumim!

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed