Cum îți amenajezi dormitorul ca să te învăluie în relaxare… și desfătare

Nu credem că trebuie să fii prea îndrăzneț în amenajarea dormitorului, până la urmă e încăperea cea mai intimă, unde ai nevoie de liniște, relaxare și confort deplin. Ți-am pregătit câteva sugestii de amenajare, cu tentă clasică și accente contemporane, care să te ghideze în conturarea cuibului prețios și super confortabil în care te visezi încheind seren ziua.

Image 034

Pentru cei care se visează în Povence

Puțin probabil să avem o vilă în Provence, dar un pat din lemn, atât de fin sculptat, împreună cu o noptieră sau o masă de toaletă sunt mult mai aproape de realitatea vieții și casei noastre.

Pat Grange 2Patul vine de la brandul francez Grange, la noi disponibil prin showroom-ul La Maison. Poate fi comandat și pe altă culoare și adaptat dimensiunilor dormitorului tău. Dacă-ți dorești, vine însoțit de întregul set: noptiere, scaun, masă de toaletă.

Tot la Grange, am descoperit un alt pat care ne-a transpus în povești provensale, dar și ușor orientale. Și în acest caz poți alege culoarea patului, dar și țesătura tapițeriei.

Pat GrangeÎl poți comanda la showroom-ul La Maison.

Pentru cei care se visează în vacanță, la mare

Dormitor Grange

 Acum, că vara s-a dus, nu ne rămâne decât să păstrăm sentimentul adormind printre câteva accente marine în dormitor… pe care le vom împrospăta în vacanța următoare la mare. Mobilierul vine de la Grange, prin La Maison, cât despre țesături și tapet în ton, tot la showroom găsiți un număr impresionant de colecții – detalii aici.

Pentru romanticii urbani

la-maison-designist-26Acest dormitor a fost amenajat de echipa La Maison într-o casă din apropierea Bucureștiului – povestea amenajării aici. Ne-a plăcut mult tăblia, de la brandul francez Mis en Demeure, pe care o poți comanda separat, pe dimensiunile și culoarea de care ai nevoie. Iată câteva exemple:

Tablie Mis en Demeure 2Tăblii Mis en Demeure, prin La Maison. Sau cum poți transforma look-ul patului, fără să-l schimbi.Tablie Mis en Demeure 3

Pentru misterioșii rafinați

_DSC3678Încă un proiect de amenajare semnat de echipa La Maison, despre care vă vom povesti curând pe DESIGNIST. Este dormitorul nostru preferat pentru că degajă un rafinament desăvârșit, stins subtil în nuanțe de griuri.

Bedside table Mis en Demeure 2Noptierele și tăbila vin de la Mis en Demeure.

E drept că dormitorul se află într-o vilă foarte spațioasă, cu ferestre largi ce pun în lumină șarmant griurile decorului. Pentru spații mai mici, recomandăm piese mai colorate, de asortat unui perete gri, ce vor înviora stilul clasic al dormitorului.

Grange Bout de Lit (2)

Noptieră și banchetă Grange, prin La Maison


Grange noptiera

Pentru cei care se visează în camera prințesei

Casa-La-Maison-Designist-24

Am descoperit acest dormitor diafan într-o vilă din apropierea Bucureștiului, tot un proiect La Maison. Ne-a rămas gândul la cadrul de pat, pe care l-am găsit, și mai fin decorat, la brandul francez Moissonnier – renumit pentru mobilierul artizanal pe care îl produce.

Cadru pat MoisonnierCadrul de pat poate fi realizat la comandă, ajustând dimensiunile, culoarea și tapițeria.

Iar pentru un accent Art Deco, i-am asorta o noptieră de la brandul american Baker:

Baker (3)

 Baker este un brand renumit pentru mobilierul din lemn masiv, cu look retro. Mai multe imagini care să te inspire, cu dormitoare și nu numai, aici.

Pentru reverii contemporane

Cum spuneam la începutul articolului, clasicul e stilul care-ți păstrează decorul dormitorului și ușor prețios, și foarte relaxant – te regăsești întotdeauna în materialele și liniile lui. Pentru accente contemporane, cel mai bine e să ataci problema de la cap: capul patului în acest caz, pentru că tăblia și cadrul dau tonul!

treca bed 1 treca bed 2 treca bed 3Ne-au atras atenția paturile create de brandul francez Treca. Pe de o parte pentru că designul lor îmbină foarte scenografic linia clasică cu pattern-uri de impact și texturi în trend. Pe de altă parte, pentru că saltele pe care le produce același brand sunt un must-have al confortului.

Treca (5)

Pentru că cel mai frumos se visează în confort

Atât cadrul patului, cât și salteaua și protecția sunt lucrate din materiale naturale (mătase, păr de cămilă, cașmir, fibră de bambus etc.), la care se adaugă sisteme de suspensie pentru un confort deplin: pot fi asimetrice sau lucrate pentru diferite niveluri de fermitate ce se regăsesc în aceeași saltea. Protecția de saltea va fi și ea întoarsă, după anotimp, pentru a asigura căldura sau răcroarea necesare. Mai multe despre saltelele Treca și sistemele lor aici.

Treca (3)Comanzi paturile Treca, împreuă cu salteaua de care ai nevoie, prin showroom-ul La Maison, Bulevardul Dacia nr. 73, Bucureşti, Telefon: +40 723 393 793.
Tot aici găsești și celelalte piese de mobilier din articol.

Casa-La-Maison-Designist-102

În cazul în care te gândești la alte piese (o comodă sau un dulap etc.) realizate pe comandă, vei găsi ajutor tot la echipa La Maison. Ți-am povestit aici despre serviciile lor de mobilier custom made.

Fotografii: Alex Boghian / brandurile menționate în articol.

One Comment

  1. Ju'ju

    Arată foarte foarte bine. Dar ar fi mers date si niște prețuri măcar așa orientative . Oricum merge făcută o vizită la cei de La Maison.

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed