Cum arată showroom-ul designerului Kristina Dragomir? Set-up artistic cu cele mai cool pălării.

Cu siguranță ai auzit cel puțin o dată de Kristina Dragomir, designerul român care creează cele mai cool pălării. Însă nu știm câți dintre voi ați intrat sau ați tras cu ochiul în showroom-ul ei. Este un spațiu artistic, excentric, fin, pentru iubitorii de design, desenat de și pentru pălăriile ei nonconformiste.

PBP_2032Pălăriile Kristinei nu mai au nevoie de prea multe prezentări: sunt deja recunoscute internațional, au ajuns și în portofoliul L’Eclaireur, unul dintre cele mai vechi și renumite concept store-uri pariziene, dar și în prestigiosul concept store japonez Beams International.

PBP_2057m

2014 a venit cu noutăți extraordinare pentru Kristina: în ianuarie i-a fost acordat certificatul de Furnizor al Casei Regale a României, ca semn de recunoaștere și apreciere a calității deosebite pentru pălăriile create.  Iar în martie a lansat o nouă colecție pentru primăvară-vară– HONEYCAT.

PBP_0414mPălării din colecția HONEYCAT .

Cât despre showroom-ul în care îți recomandăm să intri măcar o dată (cu programare), este situat într-un imobil încărcat de istorie, de pe Bulevardul Mihai Kogălniceanu nr. 51 din București, la etajul 2. A fost construit de arhitectul Leon Silionin în 1938, în stil neo-românesc, iar la acea vreme era considerat  “cel mai fertil imobil din Capitală”: aici au locuit E. Lovinescu, Caius Iacob, Th. Capidan şi Liviu Rebreanu.

PBP_2162mCanapeaua modulară neagră, din velur, vine din Italia, de la Doimo Sofas. Ca și lampadarul metalic, traforat (Doimo Decor, Italia).

PBP_2181mParchetul din stejar masiv este din anul construcției clădirii. Cufărul și candelabrele din porțelan datează din aceeași perioadă (vin de la Thomas Antique). Pereții albi sunt decorați cu stucaturi delicate ce le subliniază înălțimea. Iar suplețea ferestrelor, albul porțelanului, reflexiile vitraliilor și sculpturile din lemn completează acest spațiu conceptual & cosy, cu o scenografie impecabilă, care știe să facă loc pe scenă și pieselor de design contemporan.

PBP_2160mMăsuța din porțelan pictat este de la brandul italian Fornasetti, iar serviciul de ceai din prim-plan de la Casa Wagner. Tava pe care stă e antichizată manual și vine de la Atelier Anda Roman.
PBP_0527m
Eleganță în alb și negru. Tapetul ce decorează raftul de perete este tot Fornasetti.PBP_2174m

În afara canapelei și a vechiului cufăr, piesele de mobilier albe din showroom au fost realizate la comandă de European Heritage. Iar tușa incofundabilă, de nereprodus, a acestui spațiu o reprezintă piesele artistice, cele mai multe creat special pentru showroom, cum sunt siluetele cu forme alungite pe care stau pălăriile, create de sculptorul Costin Ioniță, sau masa-cal, realizată de sculptorul Darie Dup.

PBP_2072mMasa-cal, de sculptorul Darie Dup, și siluetele sculptorului Costin Ioniță.PBP_2076mObiectele de decor din porțelan pe care stau pălăriile sunt de la brandul Fornasetti (cele mai multe în ediție limitată, pictate manual).
PBP_2089m

Lucrările din showroom alcătuiesc o adevărată colecție de artă contemporană ce-i reuneşte pe Henry Mavrodin, Harry Guttman, Marian Zidaru, Petru Cuciuc, Iuliana Vâlsan, George Catargi, Reka Csapo Dup, Darie Dup, Liliana Tofan, Sorin Nicolae etc.

PBP_2186mLa intrate, tapițerie din lână, de Gabriella Kovács. PBP_2086mDeasupta măsuței Krystal, de la Pedrali, stau o lucrare mai mică în lemn și ceară, de Reka Csapo Dup, și o gravură pe lemn și cupru semnată de Liliana Tofan.PBP_2194Sculptură în lemn și bronz, de Reka Csapo Dup

O astfel de vizită ne-a schimbat cu totul perspectiva și starea. Un mix original și îndrăzneț, greu de reprodus fără pasiunea pentru artă și design – chiar în centrul Bucureștiului.

Fotografii: Bogdan Popescu

4 Comments

  1. miky

    no offence: palarii copiate dupa alti designeri celebrii.

  2. Mihai V.

    E mereu o placere sa vezi spatii incarcate de istorie din Bucuresti cum renasc, isi recapata frumusetea si farmecul. Bravo celor care nu le-au lasat sa dispara si au investit cu grija pentru pastrarea elementelor vechi si valoroase! E foarte bine combinat ce e vechi, ce e modern cu obiecte de arta si design. Superb! Desi nu sunt purtator de palarii, cele ale Kristinei mi se par super cool.

  3. Sofia Grigorescu

    Multumim pentru articol! Abia astept sa ma duc sa fac o vizita in showroom. Simt ca una dintre aceste palarii minunate ma asteapta 🙂

  4. […] designish. Te-am invitat de curând în showroom-ul designerului Adelina Ivan și în cel al designerului de pălării Kristina Dragomir. Azi ne răsfățăm primăvăratic în atelierul Kikilou, înviorat de creațiile și tablourile […]

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed