Cum introduci finisaje clasice, ca marmura și travertinul, în amenajări wow?

Un top al preferințelor românilor în ce privește finisajele din piatră naturală, realizat în decembrie de Piatra Online, pune travertinul pe primul loc al vânzărilor. Care ar fi explicația pentru popularitatea lui?

“Travertinul este un material din ce în ce mai apreciat de cei care îşi doresc spaţii calde, care te invită la relaxare, şi nu decoruri reci, cum sunt cele în care foloseşti granit, de exemplu. De asemenea, lunile de iarnă înseamnă și mai multă atenție și timp pentru planurile de amenajare – sunt lunile în care stăm cel mai mult la interior. În plus, nu trebuie să omitem un detaliu destul de important: preţul extrem de atractiv pe care îl are travertinul în ultimii ani.”, ne explică Mariana Brădescu, Business Development Manager Piatra Online (Rockstar Construct).

11Travertin si marmura - Piatra OnlineTravertin clasic, french pattern

Care sunt amenajările în care întâlnim cel mai des travertinul? Cele clasice, retro, cu tentă provensală chiar, datorită culorii calde și a texturii naturale. De unde și popularitatea lui, fiind un material cald, luminos, cu care nu prea ai cum să dai greș. Iar rolurile în care e distribuit sunt, în general, pardoselile și placările verticale. Ultimii ani însă au venit cu produse noi: acum găsești travertin sub formă de baghete și borduri, mozaic din travertin sau plăci pentru fațade, garduri, pereți ornamentali. Iar printre preferatele noastre sunt și lavoarele din travertin.

12Travertin si marmura - Piatra Online Mozaic și baghetă din travertin13Travertin si marmura - Piatra Online Pardoseală și placări cu travertin într-o baie clasică, cu tentă rustică.RP2I4702Lavoar din travertin

Decoruri wow cu travertin

Dacă până acum am prezentat stiluri de amenajare și modele de travertin cu care nu dai greș, te provocăm să mergi un pic mai departe cu proiectul tău. Pe site-ul Piatra Online am descoperit travertinul argintiu, care va schimba cu totul aspectul interiorului. Este delicat, minimalist, de impact, păstrând discreția materialului natural.

4Travertin si marmura - Piatra Online

Travertin Silver, french pattern2Travertin si marmura - Piatra Online 3Travertin si marmura - Piatra OnlineTravertin Silver Filled

Să luăm și cazul marmurei – un alt finisaj clasic disponibil acum în modele ce schimbă perspectiva asupra decorurilor pe care le poți obține dacă o distribui în rol principal. Câteva exemple wow mai jos:

8Travertin si marmura - Piatra OnlineCu modelul Callacata liliac, baia ta aproape se transformă într-un șevalet, pe care au fost trasate nervuri grafice. 

1Travertin si marmura - Piatra Online Marmura Callacata violet

7Travertin si marmura - Piatra OnlineMarmura King Blue

Am început cu amenajările îndrăznețe și cele mai curajoase modele, însă chiar și o marmură cu tentă clasică poate fi distribuită cu succes într-un decor foarte modern.

unnamed (13)

Marmură Sunny Dream Light în combinație cu piatra naturală

Cum se împart preferințele clienților când vine vorba de marmură?

“Pe de o parte sunt cei care aleg amenajări sigure şi atunci merg pe marmură Sunny, Light beige sau Cappuccino . Cred că oamenii optează pentru aceste culori din lipsa unui pachet complet de informaţii, din lipsa consilierii din partea unui arhitect etc.

Dacă, însă, vom reuşi să soluţionăm această problemă, să oferim pieţei şi consumatorilor cât mai multe exemple, informaţii practice, tehnice şi consiliere, vom putea convinge un număr mai mare de oameni să opteze pentru materialul care într-adevăr le-a plăcut şi nu pentru materialul care este cel mai sigur din punct de vedere al rezultatului final. Acesta este scopul nostru pentru anul 2015, să creştem încrederea clienților în produsele noastre, să nu pornească cu limitări atunci când vine vremea să opteze pentru casa visurilor sau casa sigură”, ne spune Mariana Brădescu.

Un alt model de marmură care ne-a plăcut foarte mult, un fel de corespondent al travertinului argintiu, este Kavala. Imprimă un aspect satinat foarte fin pardoselii.

5Travertin si marmura - Piatra Online Treptele arată altfel placate cu marmură Kavala.6Travertin si marmura - Piatra Online

Cu siguranță noi modele vor fi lansate și în 2015, așa că stați cu ochii pe Piatra Online.

“Pentru anul 2015 ne dorim să aducem în atenţia clienţilor noştri produse mai speciale, ca plăcile de terrazzo, foile de ardezie flexibilă, travertinul roz sau modele diverse de mozaic. Avem foarte multe surprize pregătite pentru acest an, foarte multe activităţi ce se vor lansa în fiecare lună. Pentru a nu divulga prea multe din surprizele pregătite, va pot spune doar că în luna februarie vom aduce un “omagiu” băilor şi tuturor produselor ce pot fi folosite în acest spaţiu. Va asigur că vor fi multe lucruri de descoperit.”, spune în încheiere Mariana Brădescu, Business Development Manager Piatra Online (Rockstar Construct).

Găsești mai multe tipuri de travertin și marmură la showroom-ul Rock Star Construct (www.piatraonline.ro).
Contact: office@rockstarconstruct.ro. Tel.:  021 350 14 94.
Toate detaliile de contact aici.

Fotografii: prin Piatra Online

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed