Cum vor fi casele viitorului?

HoneyWood, firma băcăuană care de peste zece ani construiește temeinic căminele călduroase la care visăm cu toții, ne provoacă la un exercițiu de imaginație. Ei înșiși și-au imaginat la un moment dat casa viitorului, iar viziunea lor s-a conturat în casele din lemn durabile pe care le ridică deja de 10 ani în toată Europa. Iată de ce pentru noi casa viitorului este tot o casă din lemn.

Casa văzută ca o mașină

De multe ori, când ne gândim la cât ne-ar costa o mașină nouă, ne gândim doar la prețul din showroom. Dar ne dăm foarte repede seama că folosirea mașinii înseamnă un cost mult mai mare pe termen lung (conceptul de total cost of ownership a fost folosit în primul rând pentru mașini, dar se referă la costurile directe și indirecte determinate de utilizarea unui bun). Aici intră costurile de întreținere, reparare și pentru consumabile.

Honey Wood - Designist (3)

Odată cu educarea publicului larg, tot mai mulți vor înțelege că și casa trebuie privită la fel. Ba chiar cu mai multă seriozitate, pentru că o folosim mult mai mulți ani decât o mașină. Astfel, chiar dacă o casă pe structură de lemn HoneyWood are un preț inițial comparabil cu al altor tipuri de case (din cărămidă sau beton), e mai ieftin, mai confortabil și mai sigur să locuiești în ea, vreme de zeci de ani, tu și familia ta.

Concret, locuind într-o casă de lemn HoneyWood, vei economisi lună de lună până la 75% din factura actuală de energie. În plus, vei sta mult mai liniștit în ea, știind că rezistă la cutremure de până la 9 grade pe scara Richter. Deci, pe lângă economia de bani, vei câștiga liniște (și la figurat, dar și la propriu, aceste case fiind foarte bine izolate fonic).

SAMSUNG DIGITAL CAMERA

Casa eco

Pentru că suntem din ce în ce mai sensibili la problemele legate de mediu, casele viitorului vor fi tot mai mult construite din materiale naturale, care să asigure sănătatea locuitorilor și să protejeze mediul înconjurător.

Pentru că lemnul este un material natural și nu unul fabricat precum betonul sau cărămida, casele cu structură de lemn HoneyWood au o amprentă de carbon mult mai mică decât construcțiile de beton sau cărămidă. Totodată, şantierul durează mai puțin și nu lasă în urmă munți de moloz și de praf. Dimpotrivă, gazonul din jurul casei tocmai ridicate rămâne intact și gata de picnic! Iar dacă ai grijă cu ce constructor îți faci casa, așa cum vor fi tot mai preocupați oamenii viitorului, vei putea alege acel constructor care utilizează lemn din păduri exploatate sustenabil (HoneyWood este un astfel de constructor).

Honey Wood - Designist (4)

Honey Wood - Designist (5)

Casa-kit

Procesul de producţie în fabrica HoneyWood din Moineşti începe după ce lemnul este adus din Germania, uscat și tăiat exact la dimensiunile și la standardele dorite. Este tratat, se ajustează la dimensiuni conform planurilor de execuţie, se asamblează folosindu-se cuie speciale tratate chimic, după care se aplică placările. Perioada pe care materialul de construcție o petrece afară se reduce la minimum pe șantier, iar expunerea la intemperii este limitată. Pereții sunt asamblați în condiții de temperatură și umiditate strict controlate, pe baza unor programe computerizate de ultimă generație din Germania, Franța și Anglia.

Honey Wood - Designist (2)

După pregătirea fundaţiei, care este primul pas la locul construcţiei, panourile sunt luate din camion cu ajutorul macaralei şi aşezate pe fundaţie conform schiţei de montaj.

Honey Wood - Designist (6)

Aşadar, atunci când te gândești să construiești o casă pentru familia ta, adu-ți aminte că poți construi de pe acum o casă a viitorului: eficientă, durabilă, ecologică și, pe de-asupra, gata în trei luni.

Fotografii: prin HoneyWood

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed