Design inovator şi funcţional expus de Laboratorul de Arhitectură @ BIFE-SIM 2014

Laboratorul de Arhitectură, prin standul High Definition Design, expune în premieră, în cadrul târgului de mobilă BIFE-SIM 2014, o serie de proiecte şi produse în care designul inovativ devine funcţional. Vizitează standul biroului de arhitectură din Pavilionul C6 (stand 12), Romexpo, în zilele 10-14 septembrie 2014, între orele 10:00–18:00 şi delectează-te cu cel puţin o porţie de design proaspăt, funcţional, promiţător, inovator, eco-friendly, pus în scenă individual sau în colecţii.

Parametrica - DesignistLinia FAB Division, colecție de mobilier by Laboratorul de Arhitectură, ce va fi lansată la BIFE-SIM.

1. La standul High Definition Design vei vedea amenajări concepute şi executate de Laboratorul de Arhitectură.

Laboratoul de Arhitectura - proiect - Designist

 

2. LINIA, The Furniture Company este noua divizie de mobilă a biroului de arhitectură, care va fi oficial lansată la BIFE-SIM. Obiecte precum scaune, mese, fotolii, mobilier de bucătărie şi mobilier pentru copii din colecţiile eco-friendly ecoFORMS, FAB Division şi KIDS îşi vor face debutul în cadrul târgului de la Romexpo.

1. Preview ecoFORMS Cardboard X² collection LINIA

ecoFORMS 6.Preview Relief Collection LINIAFAB Division

Blue Sky 2p, Colectia Playground Chairs, LINIALINIA KIDS Crib, Colectia Playground Chairs, BIFE LINIA

3. Proiectul experiment Wavics 3.0, realizat în cadrul şcolii de design computaţional Parametrica de către echipa Aditiv, va fi explicat cu amănunte și va fi testat (este un concept interactiv).

Take a look in the mirror wavics 3.0 FAB10 IaaC 2 1 Parametrica

Laboratorul de Arhitectură va avea alături o serie de invitaţi precum Kaustik, Zest Collective şi Createlier, care vor prezenta mese şi bănci, altfel spus design de produs pus în practică ingenios de tineri arhitecţi şi designeri. Kaustik aduce banca Tenis Sofa, din lemn stratificat, şi mingi de tenis; Zest Collective surprinde şi anul acesta cu Masa X ce încorporează subtil o lampă Hi-Macs, iar Createlier propune masa Polyvision, cu piramide din oglinzi în loc de picioare.

“Şi anul acesta ne-am propus să găzduim proiecte şi concepte inovative, care să devină trend pe piaţa de amenajări, design de produs şi experiment educaţional. Am lucrat la dezvoltare, ne-am mărit echipa, am lucrat la noi concepte, o parte din ele fiind expuse în premieră la BIFE-SIM, care este o rampă de lansare foarte bună pentru designul românesc.” Diana Nitreanu, Arhitect şi cofondator Laboratorul de Arhitectură.

Tenis Sofa 2 KaustikTenis Sofa, by Kaustik

Polyvision Table, Createlier (2) CreatelierMasa Polyvision, by Createlier, cu piramide din oglinzi în loc de picioareX Table (3) ZESTMasa X, by Zest Collective, cu lampă Hi-Macs încorporatăX Table (4) Close Up ZEST

Laboratorul de arhitectură, partener al conferinţei “Life in Design”

BIFE-SIM nu este doar un târg, ci şi un mediu în care se discută concept. Astfel, în zilele de 11-12 septembrie va fi organizată conferinţa “Life in Design” care va reuni specialişti, publicul larg şi reprezentanţi ai instituţiilor.

Cristina Stroe, Arhitect Laboratorul de Arhitectură, va fi unul dintre vorbitorii conferinţei cu tema “Design de zi cu zi” şi va prezenta alături de vorbitori din diferite zone ale designului precum artă, arhitectură, fashion, publicitate, etc. “Am dorit să ne implicăm şi mai mult în salonul BIFE-SIM. Rezultatele pe care le-am avut anul trecut au fost foarte relevante pentru dezvoltarea noastră de anul acesta. Astfel, am propus o serie de vorbitori din diverse domenii, tocmai pentru a depăşi zona designului de mobilier şi pentru a înţelege şi a vedea cum funcţionează procesul de creaţie în ansamblul său şi, de ce nu, pentru a împrumuta din metodele utilizate de colegii noştri din alte domenii conexe.” Cristina Stroe, Arhitect şi cofondator Laboratorul de Arhitectură.

Mai multe informaţii despre participarea la târg pe www.laboratorul.ro sau pe pagina de facebook a Laboratorului de Arhitectură.

One Comment

  1. Andrei

    Sigur Shigeru Ban, I29 si Tokujin Yoshioka ar fi foarte mandri de aceste adaptari. La ce bun atata efort de promovare pentru un design copiat?

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed