Noi mergem în Grecia la design all inclusive!

Ne cerem scuze pentru imprevizibil: nu vor urma fotografii cu piscine de un albastru infinit, plaje imaculate, terase năpădite de soare şi scaune din împletituri, cu ceva insuliţe de verdeaţă olive. Nu avem nimic împotriva acestor vederi cu farmecul lor, le cunoaştem, dar credem că un designist tocmai un imprevizibil care să-l distragă de la tipicul peisajelor meditareene ar trebui să caute pe drumurile Greciei.

1 hotel în care merită să-ţi petreci o noapte

Aşa că, înainte sau după băile de soare, mare, cărări pietruite, sate pescăreşti şi micile croaziere necesare, să facem un pas înspre cealaltă parte a perspectivei. În Athena vara asta s-a deschis un hotel care te transportă cel puţin până la boutique hotel-urile din partea mai de nord a emisferei. Nu e la fel de inventiv cum e Hotel Fox, dar merită clar un loc în primele 10 pe lista noastră şi, zic, a voastră. Doamnelor şi domnilor, Hotel Sygma -Athena:

Lobby-ul, mai exact recepţia. Aici intraţi.

Restaurantul, aici vă veţi servi micul dejun şi, după cum arată, nu cred că v-ar deranja să reveniţi la cină.

Eclectic, dar apetisant.

The Studio, al cărui preţ valabil până în octombrie 2011 era de 190 euro (single), 200 euro (duble).  Măcar o noapte merită!

Acelaşi studio, altă perspectivă. În stânga graţiosul scaun Thonet, în roşu, iar în dreapta un icon contemporan dezvăluit mai jos 🙂 Pe perete, figurine Karagiozis (din teatrul tradiţional grecesc, cu umbre – un altfel de teatru de păpuşi )

Şi, bineînţele, baia, în a cărei oglindă îl vedem reflectat pe impunătorul Mackintosh Chair, brand Cassina, la noi prin Kyros.

Întrebarea, care într-un scenariu ideal ar trebui să se lase cu premiul “o noapte în 2 la Hotel Sygma” – cine credeţi că l-a amenajat? Nu vă spun nimic suprapunerile acestea de layere, forma fantezist tăiată a chiuvetei, coloanele îngrămădite de piese de lemn din epoci şi obiecte diferite, sau poate vă pare cunoscut scaunul mix-match de scânduri din studio? Cum încă nu vă putem premia, vă ajutăm: doi brazilieni nonconformişti şi fraţi – Campana Brothers.

Scaunul din studioul roz este chiar Favela, de ceva vreme produs de brandul Edra (la noi prin Innova şi Iqonique Class Studio). Lustrele metalice peticite din restaurant sunt Cotto (un design 2010), fireşte tot Campana Brothers, şi produse de aceeaşi Edra. Fotoliile din recepţie – Leather works, tot prin Edra. Iar restul pieselor folosite de Campana Brothers pentru Sygma le găsiţi prezentate aici, cu foto din workshop-ul de realizare a fundalurilor artistice din bucăţi de lemn.

Cum spuneam, merită o noapte, mai ales că preţurile pentru acest concept hotel erau între 150 euro (camera standard simplă) şi 240 euro (Junior Suite duble). Şi de ce să nu ne gândim la noaptea de Revelion la Sygma Hotel? 🙂

2 designeri cu care merită să-ţi petreci o zi!

Şi tot în Grecia au studiourile 2 designeri pe care toamna asta i-am văzut la 100% Design, în Londra. Treceţi pe la Christina Skouloudi, în Athena, ca să vedeţi cum lemnul poate fi tratat mediteranean, dar şi nordic, dar şi cât de marin organic arată corpurile de iluminat.

Christina Skouloudi, designer grec.

Iolas, un design al Christinei, care e deja produs de o companie locală.

Lămpile Astherion, by Christina, sunt din metal tăiat cu laser.

Să vedeţi ce frumos stau stivuite bolurile acestea sub formă de coif.
Sunt tratate cu o ceară rezistentă, netoxică.

Iar în Thessaloniki, faceţi-i o vizită lui Athanasios Babalis, care la rândul lui tratează cât se poate de sculptural materialele.

Athanasios Babalis, designer.

O super carcasă protectoare de laptop, fie el Mac sau nu, dar să nu aibă mai mult de 17”. Are prevăzute spaţii pentru mouse şi încărcător, iar pe dinăuntru e căptuşită cu fetru.

Se deschide pe lateral, cu ajutorul lamelei de oţel şi poate fi comandată de aici.

Un bol pentru fructe, din lemn vopsit, în viziunea lui Athanasios – Staphylos.

Împreună, Christina şi Athanasios au creat o colecţie de accesorii fine: Argonaut, reprezentată de toate piesele de mai sus şi altele câteva – o încântare pentru orice designist. I-aş spune un mix moderat temperamental între rigoarea continentală şi fervoarea mediteraneană.

Concluzia ar fi că design cu D mare găseşti în Grecia, trebuie să ştii unde să-l cauţi. Vă aşteptăm cu propuneri noi şi, până atunci, drum bun 🙂

4 Comments

 1. alex

  foarte bune preturi pentru un design hotel, not bad de un revelion in grecia. recunosc ca m-as intoarce si cu carcasa din lemn pentru laptop 🙂 cool!

 2. Elis Popescu

  Hehehe… adu-ne si noua una! 🙂

 3. Iulia

  Eu i-am scris lui Mos Craciun sa imi aduca carcasa de lemn pentru laptop. 😉

 4. Elis Popescu

  :)). Atunci înseamnă c-o să fie a ta!

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed