Fashion urban pe două roți: accesorii pentru bicicliști și bicicliste

De dimineață, venind spre birou, ne-am calculat rapid șansele de confort termic per mijloc de transport și grad al aglomerației. Mașină? Nu-nu, traficul de dimineață. Autobuz/ metrou? Nu-nu, chiar mai rău. Mers pe jos? Nu suntem chiar atât de fit. Moment în care un biciclist a virat pe lângă noi și ne-a făcut să ne gândim nu doar la cea mai ușoară bicicletă din lume, ci și la o serie de accesorii care să-ți facă plimbarea mai designish, dar și mai sigură :).

Pink Zipper – fashion pentru biciclistele urbane

bicicliștiFuste Pink Zipper cu tiv reflectorizant

bicicliștiPornim la drum cu designerul Corina Nițescu și al ei Pink Zipper pentru bicicliste urbane. După cinci ani de pedalat prin oraș, Corina s-a hotărât să adauge un pic de creativitate handmade plimbărilor ei și a dat drumul unei serii de fuste – suficient de lungi și ample cât să poate fi purtate pe bicicletă – și genți – stil poștaș, pentru mai multă libertate de mișcare –  cu elemente reflectorizante, care să îți asigure și siguranța în trafic, și coolness-ul pe bicicletă. Corina este la începutul drumului în ale designului, așa că stați cu ochii pe ea 🙂 .

bicicliștiYakkay – căștile verii

bicicliștiCasca Straw Hat

Știm, e cald tare, dar siguranța vine înainte de toate, așa că îți recomandăm să nu renunți la cască atunci când ești pe bicicletă. Mai ales dacă ia forma unei pălării suficient de designish, așa cum sunt cele create de Yakkay, din Danemarca, bicicliști și minimaliști prin definiție. De pildă, ce vezi în imaginea de mai sus pare a fi o simplă pălărie de paie, însă trebuie să știi că acoperă o cască profesională, din plastic cu memorie, te protejează de razele UV și are o bandă elastică testată dermatologic. În plus, pălăriile sunt handmade!

bicicliștiCasca Yakkay Paris Oilskin

Vulpine – cicliștii stylish

bicicliștiSpecializați și în fashion pentru cicliștii care preferă plimbările prin natură, și în piese pentru cicliștii urbani, care vor să îmbine stilul și funcționalitatea, britanicii Nick și Emmalou Hussey au creat Vulpine în 2012. Nick este fost ciclist profesionist, actual designer de produs, așa că piesele sunt create cu toată atenția la detalii la care te-ai aștepta de la un consumator împătimit. Insirate din clasicul stil vestimentar britanic, pantalonii, jachetele, cămășile și tricourile Vulpine au primit și elemente contemporane: nasturi, fermoare și cusături reflectorizante, materiale impermeabile, manșete din lână ușoară, croite pentru mai multă libertate de mișcare.

bicicliștiBetabrand – pentru bicicliști office

bicicliștiAmericanii de la Betabrand au gândit o întreagă colecție dedicată acelora dintre noi care vor nu doar să fie stylish pe bicicletă, ci și la birou, după ce au ajuns acolo cu bicicleta. Dintre piesele lor, cel mai mult ne-au plăcut balerinii Flip Slips din neopren, cu talpă din cauciuc și branțuri din piele de oaie, ușori și flexibili. Vin cu două perechi de curele pentru gleznă – una neagră și una reflectorizantă -, care pot fi prinse de tivul pantalonilor așa încât să-i împiedice să se prindă în lanțul bicicletei.

Escuro – o geantă pentru bicicliști

bicicliștiCordura – jeanși pentru pedale

bicicliștiAșa-i, pentru ochiul neantrenat, jeanșii Cordura de mai sus pot părea absolut obișnuiți și tocmai în asta stă calitatea lor principală: detaliile cyclist sunt atât de subtile, că nu îți atrag atenția decât la o privire atentă. De pildă, cusăturile sunt dublate de benzi reflectorizante de-a lungul picioarelor și pe marginea de sus a buzunarelor. În plus, banda de pe interiorul pulpei este suficient de fermă cât să nu riști să se desprindă în timpul unui viraj brusc. Ai de ales între varianta indigo și cea neagră.

bicicliștiLUMO – fashion cu LED-uri

bicicliștiBritanicii de la LUMO și-au pornit povestea pe Kickstarter acum câțiva ani și între timp și-au diversificat colecțiile cu noi accesorii pentru bicicliști, fără să renunțe la elementul lor reprezentativ: becurile LED pentru mai multă vizibilitate – până la 400 de metri! În plus, toate au calități prietenoase cu ciclismul: sunt create din materiale impermeabile, jachetele sunt mai lungi, așa încât să nu te lase descoperit în timp ce dai la pedale și cusăturile sunt elastice, dar rezistente în timp.

bicicliștiHikariBike – plus vizibilitate

Nu este vorba despre fashion, dar este un accesoriu care îți va face plimbarea nocturnă cu bicicleta ceva mai sigură și mai spectaculoasă: LED-urile HikariBike. Se întind pe întreaga jantă a celor două roți și sunt alimentate de o baterie reîncărcabilă litiu-ion care asigură 30 de ore de viață. Bateria va fi protejată de o cutiuță fixată pe roata din față, iar efectul este cu adevărat impresionant 🙂 .

Fotografii: prin brandurile menționate

One Comment

  1. Oana

    My favorite 🙂
    Red dot award 2015 ?

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed