Frumusețea texturilor și echilibrul fin între stiluri diferite

Mergem într-un design trip cu oprire în mai multe case și apartamente din capitale europene, amenajate de designerul Shalini Misra. Și, pentru a extinde și mai mult spațiul de visare într-o zi de joi, ajungem și de partea cealaltă a oceanului, în State.

2Shalini Misra - Apartament Myfair - Designist

Amenajările de mai jos sunt o lecție despre cât de cosy pot fi îmbinate texturile, stilurile și pattern-urile, nu ca să-ți servească o demonstrație sofisticată de eclectic, ci ca să te învăluie într-un mix irepetabil de… acasă. Așa s-a imprimat amprenta designerului Shalini Misra, care pe lângă absolvirea arhitecturii la Londra și a urbanismului la New York, este foarte implicată și în arte. Shalini este unul dintre membrii comitetului Tate care selectează și achiziționează lucrări din Asia de Sud.

3Shalini Misra - Apartament Myfair - Designist 15Shalini Misra - Apartament Myfair - Designist Livingul: mix de industrial, exotic, cu un iz ușor colonial.16Shalini Misra - Apartament Myfair - Designist

Pe lângă tenta artistică, casele ce-i poartă semnătura respiră un exotism conectat celor mai noi piese de design.

17Shalini Misra - Apartament Myfair - Designist

7Shalini Misra - Apartament Myfair - DesignistScaunele de catifea verde smarald alăturate blatului din lemn brut și lucrărilor de artă de pe pereți “vorbesc” sofisticat, însă în același timp simplu și expresiv.

8Shalini Misra - Apartament Myfair - Designist 11Shalini Misra - Apartament Myfair - Designist 13Shalini Misra - Apartament Myfair - Designist 18Shalini Misra - Apartament Myfair - DesignistScara aceasta este o poveste. Ce turnură îi poate da culoarea!

Câteva detalii și mixuri de pattern-uri ce definesc subtilitatea și romantismul cu iz exotic:

5Shalini Misra - Apartament Myfair - Designist 6Shalini Misra - Apartament Myfair - Designist 10Shalini Misra - Apartament Myfair - DesignistLampa suspendată vine de la Rothschild & Bickers.12Shalini Misra - Apartament Myfair - Designist 22Shalini Misra - Apartament Myfair - Designist 25Shalini Misra - Apartament Myfair - Designist 26Shalini Misra - Apartament Myfair - DesignistUnde găsești piese industriale la noi, cum este această măsuță? La Uzina 55 Ploesci.

Iar acum, câteva tricks & tips pentru bucătărie și dormitor, mai ales dacă nu ți-ai imaginat dormitorul cu un perete ceramic.

24Shalini Misra - Apartament Myfair - Designist Recunoaștem că am salvat această idee în fruntea listei pentru cum am finisa zona blatului de lucru în bucătărie!23Shalini Misra - Apartament Myfair - Designist Cărămidă vopsită alb, accente aurii, un pic de blană, un strop de roșu – dormitorul-răsfăț e gata. Măsuța este un design Sebastian Herkner, brand ClassiCon.21Shalini Misra - Apartament Myfair - DesignistNu ne-am imaginat până acum un perete ceramic în dormitor. Dar acum că îl vizualizăm suntem dați pe spate de combinația ceramică – piele – blană artificială.

20Shalini Misra - Apartament Myfair - Designist

Joc de pattern și texturi în baie

27Shalini Misra - Apartament Myfair - Designist

Fotografii: prin Shalini Misra

One Comment

  1. Am zis ca totul e perfect in casa aceasta pana cand am vazut blanita de pe podeaua din dormitor… Dum-ne-ze-iesc! De cand imi doresc asa ceva? 😀

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed