Hong Kong – destinație design must see!

Design-ul asiatic a influențat, de-a lungul timpului, curente de design din întreaga lume, Art Deco sau Art Nouveau fiind doar câteva exemple. Un stil curat, cu linii drepte, design-ul asiatic a influențat, de asemenea, și stilul japonez, dar și curentele contemporane. Caracterizat printr-o gamă cromatică mai degrabă pământie, cu accente oranj sau albastru cobalt, stilul asiatic conferă oricărui spațiu o tentă exotică.

Hong Kong - Genoveva Hossu - Designist (2)

Hong Kong - Genoveva Hossu - Designist (3)

Hong Kong, cunoscut drept unul dintre cele mai mari centre financiare ale lumii, este, pentru un designer, un oraș în care toate astrele (design-ului) se aliniază: design interior, fashion design, food design, street design. Într-un cuvânt, Hong Kong-ul este o călătorie impresionantă care cu siguranță te va schimba, așa acum a facut-o și cu mine.

Hong Kong - Genoveva Hossu - Designist (4) Hong Kong - Genoveva Hossu - Designist (5)

Arta contemporană, întalnită la tot pasul, în diverse combinații care te fac să zâmbești și, în același timp, să speri că și în țara noastră vom regăsi, în timp, aceeași deschidere spre explorare profundă, creativitate ridicol de liber exprimată, dar care te impresionează prin statementul ei. Impresionantă este și maniera în care condiția umană este gândită și regândită în lucrările întâlnite la Muzeul de Artă Contemporană din Hong Kong, spre exemplu.

Hong Kong - Genoveva Hossu - Designist (6) Hong Kong - Genoveva Hossu - Designist (7) Hong Kong - Genoveva Hossu - Designist (8)

În Hong Kong, arta coboară în stradă și orașul devine o carte deschisă, din care zilnic ai câte ceva de învățat. Free style, fashion și street art – exprimările artistice de orice fel oferă unicitate acestei metropole.

Hong Kong - Genoveva Hossu - Designist (9) Hong Kong - Genoveva Hossu - Designist (10)

Am ales să arăt Hotel ICON, pentru că aici am avut parte de o experiență unică, în adevăratul sens al cuvântului.

Hong Kong - Genoveva Hossu - Designist (11)

Nu ești în Hong Kong dacă nu încerci creațiile tinerilor food designeri care abundă de creativitate, bucătăria moleculară fiind o poartă deschisă spre exprimări artistice și experimente creative fără granițe.

Hong Kong - Genoveva Hossu - Designist (1)

În final, 看到您的到来, 香港! 🙂 (see you soon, Hong Kong!)

Genoveva-Hossu-Designist1Genoveva Hossu este guest writer DESIGNIST.

Fotografii: Genoveva Hossu

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed