Iepuri ilustrați și supradimensionați, în noua ediție a One Night Gallery

One Night Gallery își dedică cea de-a opta ediție benzilor desenate și o prezintă pe Ioana Trușcă, arhitect și ilustrator, într-o expoziție-labirint interactivă. Evenimentul va avea loc sâmbătă, 27 octombrie, de la ora 20, la The Institute PopUpSpace (Bulevardul Dacia, nr. 12), iar intrarea este liberă.

One Night Gallery

Ioana Trușcă a terminat Universitatea Ion Mincu în 2015, iar în prezent urmează cursurile școlii doctorale UAUIM București. În 2016 ilustrează Turb@1 – proiect realizat împreună cu Justin Baroncea și Pandapanda, publicat cu editura Vellant. O poveste despre cărbune, desenată în cărbune: Tîrgu-Jiu – orașul natal, loc de joacă pentru iepuri turbați, dependenți de turbă și lignit. Cartea primește Mențiunea Specială Roman Grafic în cadrul competiției Cele Mai Frumoase Cărți din România.

În 2017, Ioana ilustrează Sofica – pentru expoziția PUCK – Suedia Creativă, Zeppelin, București. O poveste care începe în orașul Măcin, trece prin Stockholm și sfârșește la București. Toate astea sub pretextul pauzei de cafea – FIKA, pe suedeză. În 2018 participă cu nouă povești scurte de bandă desenată la expoziția „Despre Locuire”, în cadrul Bienalei de Arhitectură Timișoara – BETA. Nouă tipuri de personaje și tot atâtea scenarii de locuire, în același apartament de două camere.

One Night Gallery
În cadrul expoziției One Night Gallery, personajele Ioanei vor prinde viață prin intermediul realității augmentate, cu animații care se vor regăsi în aplicația Culturesc 100, disponibilă gratuit pe Google Play. În plus, cei curioși pot scana afișul evenimentului din locațiile partenere pentru o invitație interactivă, venită direct din lumea Ioanei Trușcă. În seara de 27 octombrie, iepurii dependenți de cărbune vor pune stăpânire și pe fațadele clădirii de pe Dacia 12, într-un spectacol interactiv de video mapping și lightshow realizat alături de studioul MotionLab. Spațiul, un mix de arhitectură clasică și contemporană, este pus la dispoziție de The Institute.

Tot la eveniment, invitații pot intra în lumea benzilor desenate prin intermediul realității virtuale (VR), într-un cadru special realizat de Ioana. Ulterior, lucrarea va putea fi explorată și pe Gear VR, prin intermediul aplicației Culturesc 100, dezvoltată de Samsung. În plus, zone de relaxare cu iepuri supradimensionați, un booth pentru selfie-uri psihedelice, instalații interactive și cărți pe care le poți lua acasă vor completa peisajul benzilor desenate.

Vernisajul va fi urmat de un after party care va amplifica experiența multisenzorială prin Kosta DJ Set. După eveniment, benzile desenate vor fi expuse la Globalworth Tower, într-o galerie interactivă de două săptămâni.

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed