Ilustratoarea Alice ne invită să pătrundem în lumea mitologiei românești prin noua sa colecție – Mythologica

Pe 5 aprilie, prima editie a evenimentului I AM DESIGN (organizat de Endra, o platformă de promovare si vanzare exclusiv a creatiilor designerilor romani) prezinta colectia Mythologica  un proiect realizat de ilustratoarea Alice (pe numele ei din buletin Alexandra Rapcencu). In cadrul acestui eveniment designerii romani prezinta in premiera noile colectii de sezon sau colectii capsula si dezvaluie detaliile si conceptele ce au stat la baza creatiilor.

Alexandra Rapcencu_designist 04

Alice va prezenta 6 ilustratii pe cat de colorate, pe atat de misterioase, fiecare avand o poveste unica, de mii de ani. Din aceste motive, Alice a decis sa duca proiectul mai departe si sa faca povestile cunoscute prin realizarea de tricouri croite foarte feminin, cu lucrarile imprimate pe matase naturala. Imprimeul tricourilor a fost realizat la acelasi atelier la care sunt imprimate si creatiile designerului Mary Katrantzou si sunt prezentate intr-o cutie eleganta, insotite de un mini print cu ilustratia, pe spatele careia este scrisa povestea acesteia.

Alexandra Rapcencu_designist 01

Ilustratiile reprezinta personaje mitologice autentice (unele foarte cunoscute), toate avand origini nestiute de multi – origini de mii de ani, cel mai probabil provenite din acele civilizatii misterioase tracice ce au trait pe teritoriul nostru (precum civilizatia Cucuteni).

* Bendis * este zeita tracica a padurilor, a lunii si protectoare a familiei, existand dovezi arheologice ce demonstreaza ca aceasta a fost sarbatorita pe teritoriul nostru cu mii de ani mai devreme decat in Grecia Antica.

Alexandra Rapcencu_designist 02

* Sun of God * il reprezinta pe Mythra (fiul Soarelui), un zeu foarte popular printre stramosii nostri, fiind adus si mai apoi asimilat la noi de catre romani dupa ce au cucerit Dacia. In ilustratie este surprins momentul nasterii sale ce ar fi avut loc (fara nicio coincidenta) pe 25 decembrie din cele mai vechi timpuri.

* Dragobete * , personaj popular, pe vremea stramosilor nostri a fost patron al fertilitatii, ca mai apoi sa devina protector al dragostei

Alexandra Rapcencu_designist 03

* Sanziene * si * Iele * sunt reminiscente ale preoteselor ce o venerau pe misterioasa Zeita Pasare

* Solomonarul * , un “super-erou” ascet al folclorului romanesc ce poate controla stihiile. Originile sale sunt, conform unor studii, tot din vremurile tracice – pe atunci numit “kaptobatai”

Alexandra Rapcencu_designist 05

Desi Alice abia a atins subiectul foarte vast al provenientei si realitatilor ce au dus la formarea bogatei noastre mitologii, dovezi istorice si mii de pagini scrise ce au studiat problema dovedesc acelasi lucru – unele dintre cele mai vechi civilizatii ce au populat Romania de astazi (dar si zone din Basarabia si nu numai) erau mult inaintea vremurilor, un centru de bogatie spirituala materiala ce a inspirat civilizatiile mult mai noi, dar mai populare, precum romanii si grecii antici. Alice a adus un tribut vechii intelepciuni si creativitati cu uimitoarele instrumente ale Prezentului.

Alexandra Rapcencu_designist 06

UNDE: Expozitia cu vanzare va avea loc in Showroomul Endra – strada Popa Soare 61 – pozitionat intr-o zona protejata architectural, ce are un farmec aparte datorita clădirilor ce pastreaza specificul Bucurestiului interbelic si al perioadei La Belle Epoque.

Deschis între 11:00-19:00.

Mai multe informatii despre autoarea colectiei: www.allistration.ro

PREVIEW MYTHOLOGICA @ Galateca, Joi 3 Aprilie, incepand cu ora 19

LANSARE MYTHOLOGICA @ Endra – Online Concept Store, Sambata 5 Aprilie, 11-20

2 Comments

  1. […] mai relaxată, recomandăm un top din mătase naturală imprimat cu ilustrații create de Alice (Alexandra Răpcencu). Ilustrațiile sunt inspirate de povești din mitologia românească. Iar noua […]

  2. […] Povestile se fac si mai frumoase atunci cand le putem purta. Ilustratoarea Alice (Alexandra Rapcencu) a creat topuri din matase naturala imprimate cu povesti inspirate din […]

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed