Încep pregătirile pentru cea de-a doua ediție Romanian Jewelry Week

Cea de-a doua ediție Romanian Jewelry Week va avea loc în perioada 30 septembrie – 3 octombrie 2021 la Centrul Cultural Arcub – Hanul Gabroveni și în alte cinci locații conexe. Evenimentul propune, timp de patru zile, un format efervescent de târguri, expoziții, conferințe, tururi ghidate și multe alte evenimente surpriză dedicate iubitorilor de bijuterie.

Romanian Jewelry Week 2021 continuă demersurile începute la prima ediție și se conturează ca unul dintre cele mai ample evenimente din România dedicate bijuteriei contemporane, precum și un punct de reper pe harta internațională. Peste 170 designeri din peste 25 țări din întreaga lume fac parte din selecția ROJW 2021, propunând creații semnate de artiști contemporani din România, SUA, Canada, Mexic, Brazilia, Spania, Germania, Ungaria, Franța, Marea Britanie, Italia, Olanda, Grecia, Austria, Republica Moldova, Israel, China, Iran, Coreea de Sud și multe altele.

Bijuteria contemporană devine motivul a patru zile de sinergii care încurajează relația dintre antreprenori și iubitorii de bijuterie, dintre fotografie și bijuterie digitală, dintre designeri și public, dintre artiști și comunitățile lor, și nu în ultimul rând, propune valențe estetice noi din întreaga lume în domeniul bijuteriei contemporane.

Programul special de vernisaje, expoziții conexe, conferințe, workshop-uri și tururi ghidate, toate dedicate domeniului bijuteriei contemporane, va fi dezvăluit în curând.
Pentru mai multe informații despre selecția de designeri, programul evenimentului și noutăți, urmăriți site-ul oficial romanianjewelryweek.com

Cea de-a doua ediție Romanian Jewelry Week anunță de asemenea și un juriu internațional cu reprezentați de renume din domeniul bijuteriei contemporane, care vor desemna premiile ROJW 2021:

David Sandu – Curator Romanian Jewelry Week și Fondator Assamblage – Romania
Paulo Ribeiro – Joya Barcelona, Spania
Justyna Teodorczyk – Legnica Silver Festival, Polonia
The European Federation of Jewellery Bruxelles, Belgia
Charon Kransen from Charon Kransen Arts New York
The Ilias Lalaounis Jewellery Museum in Athens, Greece

O secțiune specială de premii va fi desemnată de asemenea de Milano Jewelry Week, publicația online Lost in Jewellery și Cluster Jewellery London.

Evenimentul este organizat de Assamblage – Asociația Națională a Autorilor și Designerilor de Bijuterie Contemporană.

Fotografii: prin Romanian Jewelry Week

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed