Lumina care plutește: o colecție de corpuri de iluminat de care ne-am îndrăgostit

“Să te trezești dimineața devreme, înainte de răsăritul soarelui, să mergi să înoți, dar înainte de asta să te relaxezi în apă, așteptând să apară prima rază. Vezi o strălucire foarte departe…încet…încet…în mișcare…încet… Și simți cum totul devine special și te eliberează de realitatea imediată”.

Așa descrie echipa Vibia colecția de corpuri de iluminat geometrice suspendate North, create de designerul israelian Arik Levy și inspirate de unghiurile și intensitatea luminii soarelui, diferite de la un sezon la altul.

NorthColecția North este produsă din fibră de carbon, iar fiecare piesă minimalistă îți creează iluzia discontinuității: baza și sursa luminii par separate, iar asta le face flexibile și îți dă voie să desenezi efecte scenografice prin intermediul luminii.

North

Piesele North pot avea 4 nuanțe distincte: grafit, alb, negru și bleu mat.  

North

Iar flexibilitatea și mobilitatea North se propagă și în ceea ce privește locul în care poți fixa piesele: un perete, plafonul sau podeaua. Ba mai mult, poți să alegi un singur braț mobil, sau un buchet întreg, ale cărui fire să le îndrepți în orice direcție vrei, ca să accentuezi o anumită trăsătură a camerei tale.

 “Când ajungi într-un spațiu nou și observi aceste străluciri în unghiuri diferite, acolo unde nu te-ai aștepta, nici din perete, nici din podea, nici din tavan, asta creează o forță gravitațională necunoscută până atunci, iar dacă ai suficientă imaginație, te transportă în puncte în care nu ai mai ajuns”.

NorthDar poate ce ne place cel mai mult la piesele Nort este că se potrivesc la fel de bine și într-o galerie… North…și într-un living…
North…și într-o sală de așteptare sau un birou. Peste tot, aceeași capacitate de a popula spațiul fără să-l copleșească 🙂 .

Fotografii: prin Vibia.com

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed