Măsuța Madam și comoda Patriot: două proiecte Avantgrapho, by Eduard Baicu

Acum ceva timp descopeream măsuța Madam, un proiect Avantgrapho, by Eduard Baicu. Ne-au plăcut silueta ei sculpturală din lemn și faptul că blatul a fost prevăzut cu o fantă pentru a insera floarea preferată – un accent de parfum care sporește personalitatea obiectului.

Eduard Baicu - Avantgrapho - Designist (12)

Știam că Avantgrapho semnează multe proiecte de arhitectură și design interior, prin urmare primul nostru gând a fost că măsuța Madam are legătură cu unul dintre aceste proiecte. Arhitectul Eduard Baicu ne-a demonstrat că nu, prin povestea care a inspirat-o:

“Ideea măsuței a apărut după o întâlnire cu o Doamnă care purta cu multă mândrie un parfum aproape perfect pentru gustul meu! Cum ideea trebuie să prindă formă, dar și miros, am șlefuit silueta de Doamnă mândră și am adăugat un blat cu un colier simplu ce poartă cu mândrie umbra unei flori,” ne spune Eduard.

Eduard Baicu - Avantgrapho - Designist (19)Eduard Baicu - Avantgrapho - Designist (16)Piciorul măsuței este o “siluetă” din lemn de stejar stratificat, iar talpa și blatul sunt din compozit acrilic. Blatul are o frezare inspirată de un colierul simplu, circular, iar în acest caz mai are și un rol de protecție: dacă verși cafeaua nu se va scurge atât de repede pe jos.

Eduard Baicu - Avantgrapho - Designist (15)În blatul din compozit a fost prevăzută o fantă pentru eprubeta ce va găzdui parfumul florii preferate, pentru fiecare utilizator. 

Eduard Baicu - Avantgrapho - Designist (17)

Măsuța a fost montată în laboratorul Avantgrapho, iar elementele au fost comandate la Pezzo mobili. Madam costă 350 euro fără TVA ( cu tot cu cutia destinată transportului ), timpul de realizare este de aproximativ 10 zile și poate fi comandată prin Avantgrapho.

Eduard Baicu - DesignistArhitect Eduard Baicu, Avantgrapho

Comoda dedicație Patriot este un nou proiect Avantgrapho. Șiretul tricolor aplicat ca interfață comodei este o găselniță super ingenioasă, așa că l-am luat pe Eduard la întrebări.

Eduard Baicu - Avantgrapho - Designist (1)

Cum ți-a venit ideea acestui proiect?

Acest concept a fost realizat în urma unui proiect de arhitectură pe care noi l-am dezvoltat, iar ideea de dedicație a apărut în momentul în care între echipa noastră și constructorul român a intervenit un “conflict”. Comoda sugerează impresia de flexibilitate exterioară a profilului (de român) și rigiditatea care încă domină interiorul aproape comunist de care nu reușim să scăpăm.

Eduard Baicu - Avantgrapho - Designist (2) Eduard Baicu - Avantgrapho - Designist (3)

Spune-ne mai multe despre cum a fost realizată: structură, materiale, etc.

Materialele folosite pentru realizarea comodei sunt MDF, sticlă și șiret sintetic pentru alpinism. Topul și plăcile interioare sunt  executate din MDF alb; pereții suport și soclul din sticlă securizată, iar “închiderea” din șiret sintetic colorat împletit, folosit pentru alpinism.

Cu ce atelier/producător ai colaborat?

Pentru execuția acestei comode am lucrat cu Pezzo mobili, care a răspuns destul de repede acestui proiect.

Eduard Baicu - Avantgrapho - Designist (6)

Dacă am comanda acum această comoda, ce preț ne-ai da și cât timp ar trebui să așteptăm până când este gata?

Comoda, la aceste dimensiuni (200 x 70 x 45 cm) și cu aceste finisaje, costă 1.150 euro și poate fi disponibilă în aproximativ 3 săptămâni.

Eduard Baicu - Avantgrapho - Designist (7)

Mai ai și alte piese de mobilier în lucru sau deja în stadiul de produse finite? Cum le produci, spre ce materiale te orientezi?

Da, mai avem și alte produse realizate  de noi, Avantgrapho, unele începute ca și concept / schițe pe hârtie, dar care vor fi dezvoltate ca produse finite. Suntem o echipă de designeri, ingineri și arhitecți, este normal să avem idei pe care le studiem și suntem pregătiți să le realizăm în funcție de cerere.

Produsele desenate de noi ajung să fie realizate prin parteneriate cu câteva firme/ateliere (cum este și Pezzo mobili) care sunt dispuse să-și bată capul cu producerea lor . 🙂

Eduard Baicu - Avantgrapho - Designist (8)

Fotografii: Avantgrapho

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed