Când simți nevoia să schimbi peisajul în București, treci pe la Moony Coffee Room

V-am zis de ieri că săptămâna a început cu multă cafea. Ne face bine să continuăm. 🙂 Ieri în Belgrad, azi în București. De fapt, nu doar despre cafea e vorba, ci de momentul acela în care întorci scaunul de la birou și te uiți mai mult la ceașca aburindă pe care o ai în față. E o pauză, nevoia acelui altceva care schimbă perspectiva în mijlocul confruntării cu… ecranul aprins.

Ceea ce recomandă toată lumea, și nu credem să fie vreun vot contra, este ca pauza asta să aibă loc cât de mai departe de scaunul de la birou. Plus că trecerea dintr-un peisaj în altul vine de multe ori cu declick-ul ce n-a apărut cât ai frecat, desenând cercuri pe podea, rotițele aceluiași scaun.

Moony-7

Sunt locuri și locuri de savurat o cafea în oraș, unele te detașează însă mai mult de cotidian. În categoria asta intră și Moony Coffee Room. Am ajuns aici întâmplător, după o vizită în noul showroom The Home, care este la o aruncătură de băț, mai exact de traversat (ilegal) Bulevardul Iancu de Hunedoara – traversând pe la trecere e la două aruncături de băț, adică la maximum 10 minute de mers pe jos. 😉 Vă recomandăm, într-o pauză de prânz mai generoasă, acest scurt traseu designist cât se poate de sănătos în rutina zilnică, ce bifează două oaze urbane de pus pe listă.

Moony-5

Prima dată, la Moony, ochii îți cad pe fundalul de cărămidă și ferestrele industriale impecabile, asigurat de fostele Ateliere Cartea Românească, de câțiva ani Metropolis Center. Pentru noi, știind fosta tipografie de pe vremea când era doar o clădire părăsită, acest punct cosy de observație satisface o plăcere interioară mult așteptată. De fiecare dată când treceam pe lângă noua clădire de birouri sau pe la Mega, ni se părea că nu găseam exact punctul de tihnă, în care să stăm mai mult cu fața spre detaliile clădirii ruptă de peisajul bucureștiului: treceam prea repede pe lângă ea. Acum o poți privi liniștit, la o cafea, supă, brioșă… pe scurt, un prânz light și gustos.

IMG_3637 Moony-0

Nu doar fundalul urban te rupe de estetica comună a orașului, ci și interiorul. Este doar creația lui Corvin Cristian, deja pe lista scurtă la categoria “Cafes”, a WIN Awards 2016 (World Interior News). Conceptul e reprezentat de mixul dintre elementele cochete ale unei cafenele vieneze și detaliile etnice ale țărilor de unde vine cea mai bună cafea.

Screen Shot 2016-10-20 at 12.52.57

Este, cum am mai spus-o deja, unul dintre cele două locuri ale Bucureștiului unde poți testa scaunele semnate de Corvin Cristian și lucrate de artizani din Transilvania. Cel de-al doilea loc este Expirat-ul de la Halele Carol, dar cum s-a lăsat frigul zicem să vă încălziți la Moony.

Moony-3 Moony-9

Iar, dacă mai țineți minte, sculpturalele YO Chair și DCP Chair, alături de colecția de scaune Takîm, by Corvin Cristian au fost expuse în mai la Romanian Design Week.

1DCP chairDCP chair YO chair YO Chair

Lămpile din porțelan alb, sub forma ceștilor retro de cafea, și medalioanele ceramice de pe pereți au fost desenate tot de Corvin și realizate special pentru acest proiect de artistul ceramist Gabriel Matei. Traforurile decorative ale pereților, ce “încălzesc” grafic cafeneaua, sunt și ele custom made. Un singur element, scaunul Thonet, emblematic pentru o cafenea cu parfum vienez, este adus nu doar în spațiu, ci și desconstruit pe unul dintre pereți. Este simbolul Moony.

Moony-4 Scaunul Thonet deconstruit pe perete și deschiderea către baiemoony-6 Moony-8

Ce e de savurat aici sau de luat acasă

În pauza noastră incognito de la Moony ne-am luat câte o cafea și un cheesecake, respectiv un tort de migdale, foarte bune amândouă – cât despre cafea, chiar știm să facem diferența. 😉 Cafeaua de aici e proaspăt prăjită, preparată de barista, iar lista de băuturi e completată de ceaiuri bio, sucuri naturale și rețete faine de limonadă.

Ne-a plăcut și selecția gustărilor, pe principul rafinat, nu exhaustiv: am găsit feluri foarte interesante din câteva tipuri de preparate – produse proaspete de patiserie, salate, sandvișuri, quiche-uri, supe, tarte. Evident, nu am avut timp să le gustăm pe toate, însă știm că pot fi luate și acasă, și la birou.

Noutățile de octombrie includ waffles făcute în casă (atât cu umpluturi dulci, cât și sărate), brioșe homemade cu mere și scortișoară, ciocolată, afine, cireșe.

Moony-11 Moony-12 Moony-15

În curând poți veni la cafea și sâmbăta!

Pe terasa de la Moony încă poți sta într-o zi cu soare, ca azi, au și păturițe pufoase. Altfel, deocamadată cafeneaua este deschisă de Luni până Vineri: 08:00 – 19:00, adică în timpul și puțin peste orele de birou. Iar în curând, vei putea veni la cafea și sâmbăta, cu mai mulți prieteni.

Odată cu programul mai lung, în meniu vor apărea destul de curând și vin, și prosecco. Iar la iarnă, când cu greu te mai tentează o mică pauză de mers prin oraș, cei de la Moony își propun să livreze bunătățile și cafeaua în clădirile din apropiere.

E bine de știut și că spațiul poate găzdui evenimente restrânse corporate sau private.

DSC_0187

Ah, și ne-a mai plăcut ceva: șorțurile faine, cu inserții din piele, ale celor doi barista prietenoși (am reținut asta pentru că face multe la prima impresie despre un loc). Ne-am amintit de ele când ieri, povestindu-vă despre Drop Caffe, din Belgrad, am remarcat cum identitatea unei cafenele cool se vede și în outfit-ul personalului. 🙂

Moony este pe Bulevardul Iancu de Hunedoara 54B @ parterul clădirii Avantgarde Office Building.

Fotografii: prin Moony Coffee Room

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed