Mușcă din arhitectură! Când arhitectul devine maestru cofetar înseamnă că și o imprimantă 3D face parte din poveste.
Uită-te bine la imaginea de mai sus. Da, e o prăjitură. Un tort. Un tort care se anunță spectaculos de gustos: un cheesecake cu vișine și ceai Sakura, ciocolată, migdale și nuci pecan caramelizate. Și încă o bilă albă: conține foarte puțin zahăr. Dar arată cumva… disturbing, nu? Foarte tehnic și matematic, foarte bine calculat și măsurat (la propriu!), foarte… arhitectural. Și totuși, chiar dacă s-ar putea să arate mai puțin apetisant pentru cei atrași de candy baruri decadente, cu siguranță câștigă la capitolul hipnotizant și locul fruntaș la dulciuri minimaliste de designist 🙂 . Și nu exagerăm când le numim “prăjituri arhitecturale”. Sunt creația maestrului cofetar ucrainian Dinara Kasko, care și-a folosit background-ul de arhitect, designer și 3D visualizer ca să modeleze noi coordonate ale food design-ului – din nou, la propriu: a folosit o imprimantă 3D ca să facă mulajele prăjiturilor. Wow!
Prăjitura modelată printr-un program de editare algoritmică e compusă din 81 de prăjituri individuale, cu forme unice. La interior: mousse din ciocolată, meringue și ganache. Iar dacă te simți inspirat, reține că poți să comanzi online mulajele 3D create de Dinara. Așteptăm poze 🙂 . Fotografii: prin Dinara Kasko |