Ni se pare nouă sau camera ta albă are nevoie de o transformare într-un singur strat?

Sau mai multe, dar pe repede înainte? Dacă da, noi spunem să începi așa: fă-ți o cafea sau un ceai. Ia loc. Dă click. Și apoi un scroll și încă unul. Și încă unul. Nu te impacienta, e timp suficient pentru documentare și creativitate înainte să începi reamenajarea. Sau așa va fi dacă te vei folosi de câteva dintre trucurile de design time saving, care se potrivesc perfect cu pereții albi și pe care ți le prezentăm mai jos, în noul episod #MagiaAlbului feat. savana.

Alb Unistrat

Așa cum te-am obișnuit, ne folosim de proiecte de amenajare în care albul dictează ritmul, iar transformările ies în evidență surprinzător de simplu. Iar pentru că știm că schimbările reale trebuie să fie mai ales de fond/fundal, te sfătuim să pornești la lucru chiar de aici: de la pereții-fundal. Da, timpul e scurt, dar nu-i nevoie nici acum să îți faci griji. savana UNISTRAT e creată exact pentru situații contra timp: este o vopsea superlavabilă albă, mată, cu o putere de acoperire excepțională și care îți permite să  vopsești pereții cu un singur strat. strat

Folosește-te de o piesă statement, care să atragă privirea și să polarizeze întreaga amenajare. O culoare care să contrasteze cu pereții albi și să iasă în evidență aduce un plus valoare, așa cum am văzut în apartamentul dintr-o casă monument istoric, amenajat de amenajat de arhitecta Rucsandra Popescu, de la Wright Design.

Iar dacă ai ridicat o sprânceană când ai auzit de “un singur strat”, îți dăm detalii imediat: la mijloc este tehnologia Ti-Pure™ One Coat, care asigură distribuirea uniformă în vopsea a particulelor ce reflectă lumina, împiedicând aglomerarea acestora și rezultând în cea mai mare putere de acoperire. Mult mai rapid și cu mult mai puțin efort! Ti-Pure™ One Coat a fost dezvoltată de compania Chemours, fondatorii Teflon™, despre care ți-am mai spus aici.

strat

Tot o piesă statement, însă una care mizează pe dimensiune de data aceasta, nu pe cromatică. O cameră albă, cu mobilier în mare parte alb, cum vedem în apartamentul amenajat de designerul Anda Roman, funcționează ca un blank design page pentru lampa Vertigo, care este suficient de spectaculoasă ca să populeze întreaga cameră.    

Ca urmare, ești gata și de vopsire, și de reamenajare în aceeași zi pentru că savana UNISTRAT este gata de aplicare, adica nu trebuie diluată, deci îți scurtează timpul de lucru. Stratul se usucă în maximum 6 ore, iar mirosul clasic de vopsea (știm, poate fi deranjant!) este mult mai slab decât la vopseaua obișnuită și se risipește rapid – un alt avantaj al tehnologiei Ti-Pure™ One Coat.

stratDacă un accesoriu statement ți se pare prea îndrăzneț, poți încerca să spargi uniformitatea unei camere albe cu ajutorul pieselor mici și discrete, dar cu același efect, de compunere a unei scenografii. În apartamentul amenajat în stil scandinav la Ploiești de Ioka Design, asta se întâmplă cu pernuțele decorative, ilustrațiile de deasupra canapelei și corpurile de iluminat.

Cât despre aplicare, savana UNISTRAT se potrivește cu rola microfibră, rola simplă sau pompa airless pe tavane și pereți interiori din gips-carton, gleturi, tencuieli minerale de var și ciment.

stratDacă ți se pare că vezi o amenajare ceva mai încărcată decât cele pe care le girăm de obicei…ai dreptate! 🙂 Dar o folosim ca exemplu pentru efectul pe care îl pot da piesele simple, cu linii clasice, unui apartament care nu ar fi comunicat fără ele.

stratDetaliile fac diferența și în Kuma Nordic House, casa în stil scandinav de la Eforie Nord, amenajată de designerii Bogdan Ciocodeică și Diana Roșu: masa de proporții vorbește prin textură – are blatul făcut din plută -, iar grilajul care maschează caloriferul dă un accent de culoare camerei.   

Serialul Magia albului se oprește aici, dar povestea familiei de alb savana merge mai departe ?. Spor la reamenajări!

Fotografii: trafalet pe fundal alb, amenajare cu piese clasice: unsplash.com / cameră albă cu piesă statement: prin Wright Design / apartament Anda Roman: Alex Boghian / apartament Ioka Design: prin Ioka Design / Kuma Nordic House: Andrei Mărgulescu 

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed