Noul proiect al lui KITRA este despre energie curată. Și noi l-am văzut.

Nu știm ce ați făcut voi în weekend, dar noi ne-am dus să îl vedem pe KITRA cum desenează un perete acasă la prietenii noștri de la Printoteca – îi știi, sunt cei care au adus Monștrii casei la ediția Playground a Made in RO.

energie curată

energie curatăDirect de la fața locului, KITRA și noul său proiect mural de 15 metri pătrați.

KITRA a fost invitat de cei de la Greenpeace România să schimbe energia de la Printotecă în cadrul mișcării internaționale anti-poluare numită Break Free. Evenimentul, intitulat Change your Energy, a dat startul campaniei Greenpeace de sprijinire a energiei curate și în România. Iar nouă ne-a oferit ocazia să aflăm că, dacă vrei să îți produci energie electrică din propriile surse regenerabile, nu ai la dispoziție o procedură clară care să îți permită să te cuplezi la rețeaua națională de energie.

energie curată

De ce ai vrea să faci asta? Pentru că vântul nu bate continuu, de exemplu, și vrei să poți valorifica surplusul de energie pe care îl produci în anumite zile astfel încât să îți acopere consumul în zilele în care nu produci deloc. Pare complicat, dar aceasta este o procedură existentă în restul Uniunii Europene care ajută la folosirea energiei curate pe scară largă. Am vrut să știi, pentru că și nouă ne pasă de viitorul planetei.

energie curată

Iar dacă treci zilele acestea pe la Printotecă, ai să primești o altfel de energie, mai bună.

Fotografii: Bogdan Iordache & Cătălin Tomoioagă

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed