O clădire monument istoric salvată de la “înec”

Această frumoasă clădire din centrul Bucureștiului datează de la sfarsitul secolului al XIX-lea. În 1903 a fost cumpărată de bancherul Max Berkovitz, un nume cunoscut al acelei epoci. Numeroase întâlniri, soiree-uri și petreceri au fost organizate în această reședință până când a fost confiscată, în 1950, de către Partidul Comunist, devenind Cercul Copiilor din Sectorul 2.

Palatul Noblesse designist 11Va fi abandonata, devastata si distrusa atat de timp, cat si de oameni, pana in anul 2013, cand este cumparata de Galeriile Noblesse, care incepe restaurarea ei.  O intreaga echipa de arhitecti si restauratori a lucrat asiduu pentru ca astazi sa o vedem stralucind din nou: pe baza planurilor originale si a unei documentari amanuntite, au fost restaurate stucaturile, tamplaria, sobele vechi si elementele de fier forjat.

Palatul Noblesse designist 02

Palatul Noblesse designist 01

Palatul Noblessse, caci asa a fost numita clădirea monument istoric, se afla pe strada Sfintilor nr. 7 si a fost construita in 1881 de celebrul arhitect Alexandru Savulescu, cel care a ridicat si actualul Muzeu National de Istorie. Frumoasa resedinta de pe strada Sfintilor este considerata de catre specialisti una dintre primele case din Bucuresti construita in stil eclectic, iar la achizitionarea de catre Galeriile Noblesse se afla intr-o stare avansata de degradare.

Palatul Noblesse designist 08 Palatul Noblesse designist 10In decursul unui an, Galeriile Noblesse si propriul birou de design interior, Studio Insign, au consolidat, restaurat si amenajat casa care are o suprafata utila de 900 de mp si o curte de 1.000 de mp. Investitia se ridica la peste 1.500.000 de euro si, pe langa faptul ca acum gazduieste cel mai elegant si mai mare show-room exclusivist din Europa de Sud-Est, dupa cum ne spun proprietarii sai, cladirii i s-a redat frumusetea de altadata iar Bucureștiului o bijuterie arhitecturala.  

Palatul Noblesse designist 06 Palatul Noblesse designist 09

Acest showroom exclusivist va fi mai mult decat un spatiu de expunere si biroul de design interior si arhitectura, Studio Insign, reprezentand un veritabil Centru de Arta si Evenimente. Noutatea conceptului consta in integrarea si prezentarea, alaturi de produsele din portofoliul celor mai importanti producatori internationali, a diferitelor opere si lucrari de arta si anticariat care vor conferi si mai multa valoare si unicitate amenajarilor interioare realizate de Galeriile Noblesse si Studio Insign.

Palatul Noblesse designist 07 Palatul Noblesse designist 05

Palatul Noblesse designist 12

“Designul interior de valoare se obtine doar conectandu-se strans la celelalte arte frumoase precum pictura, sculptura, fotografia sau artele mestesugaresti. In acest sens, noul sediu Galeriile Noblesse, Palatul Noblesse, este cel mai viu si complet exemplu in care interactiunea dintre arte creeaza interioare de o frumusete inestimabila si cu o puternica incarcatura culturala”, sustine Loredana Preda, CEO Galeriile Noblesse si Palatul Noblesse.

Palatul Noblesse designist 04 Palatul Noblesse designist 03

4 Comments

  1. consumator

    totusi … o poza cu fatada? chiar nu e importanta?

  2. […] povesteam acum ceva timp despre o clădire monument istoric din București salvată de la “înec”: un palat de la 1881 construit de celebrul arhitect Alexandru […]

  3. […] de Galeriile Noblesse, și așa a început un proces amplu de restaurare, despre care am vorbit aici. În momentul începerii lucrărilor, palatul nu mai fusese locuit de mai bine de 23 de […]

  4. […] de Galeriile Noblesse, și așa a început un proces amplu de restaurare, despre care am vorbit aici. În momentul începerii lucrărilor, palatul nu mai fusese locuit de mai bine de 23 de […]

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed