Romanian Design Week îi provoacă pe studenți să își imagineze noi uniforme pentru Poliția Română

Ei bine, da! La inițiativa Romanian Design Week, studenții de la Fashion Design vor încerca să își imagineze noua uniformă a Poliției Române, atât pentru bărbați, cât și pentru femei. Propunerile lor trebuie să conțină două ținute complete, una pentru sezonul de iarnă și una pentru sezonul de vară. Pe lângă detaliile stilistice ale uniformei, studenții trebuie să țină cont în primul rând de funcționalitate, răspunzând nevoilor specifice meseriei de polițist.

Romanian Design Week designist 04

Acest lucru se va întâmpla în contextul în care Romanian Design Week a lansat un apel de proiecte pentru expoziția dedicată studenților. Astfel, studenții din domenii ca Arte și Arhitectură își pot înscrie proiectele până pe data de 18 aprilie, într-una dintre categoriile: Arhitectură și Urbanism, Design Grafic, Fashion Design și Design de Produs. Galeria dedicată studenților va reuni creațiile lor, realizate special pentru tema Romanian Design Week de anul acesta: Design în spațiul public. Romanian Design Week îi provoacă pe studenți să își imagineze nu doar noi uniforme pentru Poliția Română, ci și soluții de semnalizare urbană, mobilier stradal, locuri de joacă sau parcuri, folosind cât mai eficient resursele.

Expoziția va prezenta machete, prototipuri și schițe, iar viitorii artiști vor avea ocazia să-și prezinte viziunea asupra designului românesc contemporan și asupra modului în care acesta poate influența spațiul public.

Romanian Design Week designist 05

Arhitectură și Urbanism
Studenții sunt așteptați cu propuneri pentru un loc în spațiul public, cu scop recreativ sau practic, care să implice resurse minime, atât din punct de vedre al materialelor folosite, cât și al costurilor.  Astfel, acestia își pot expune propria viziune asupra modului în care văd o curte interiorară a unui bloc,  un loc de joacă sau un parc.

Design Grafic
Viitorii artiști sunt invitați să refacă semnalistica urbană, venind cu propuneri aliniate direcției design-ului contemporan. Studenții pot reinterpreta orice display grafic pentru informare publică, cu excepția semnelor de circulație. Aceștia pot veni cu propuneri de design pentru semnele stradale, semnalizarea spațiilor publice ca parcuri sau stadioane, hărțile de localizare sau semnele care invită turiștii să viziteze un anumit loc.

Product Design
Pentru această categorie studenții trebuie să înscrie un proiect de design pentru mobilierul stradal. De la bănci, bariere, căsuțe poștale, cabine de telefonie publică, soluții de iluminare publică,  până la stații de autobuz, tramvai și taxi și chiar tomberoane, aceste elemente se vor transforma în adevărate piese de design, în viziunea studenților, încercând să schimbe fața orașului.

Romanian Design Week designist 06Romanian Design Week este o sărbătoare a design-ului autohton, iar printre cele mai importante obiectivele ale acestui eveniment se numără: promovarea designului valoros, interacțiunea dintre specialiștii din diverse ramuri ale designului, apropierea unui public cât mai larg de domeniile pe care își propune să le acopere, dar și generarea contextului necesar dezvoltării acestor discipline în România. Pentru anul acesta, organizatorii vor încerca să demonstreze că designul nu este un lux și că nu are referințe exclusive în branduri sau produse specifice. Designul este peste tot în jurul nostru, în piețe publice, în localuri, în parcări, în hainele pe care le purtăm zi de zi sau în lustra la a cărei lumină citim seara.

Pentru mai multe detalii despre Romanian Design Week:

www.romaniandesignweek.com; facebook.com/romaniandesignweek

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed