Cum arată o masă cu dulciuri de primăvară? Scenariu pentru un party cu parfum de muguri înfloriți.

Ramurile înflorite ale copacilor desenează la fereastră poate cel mai frumos tablou de care ne vom bucura anul acesta. Mugurii rozalii ne duc cu gândul la căpșuni, la prăjitura pe care duminica o mâncăm afară, în soarele blând. Prietenii Floriana și Vlad, de la Flori de Mentă, ne-au ghicit gândurile cu masa de primăvară, plină de prăjiturele sănătoase, homemade pe care ne-au pregătit-o.

Flori de Menta - Masa primvara - Designist (5) Flori de Menta - Masa primvara - Designist (6)

Ce bunătăți sugerează ei pentru un party primăvăratic? Să le luăm pe rând:

Minitarte vegan cu un blat sfărâmicios, din făină de orez şi unt de cocos, umplute cu ciocolată vegan făcută în casă. Iată ingredientele pentru ciocolată: unt de cacao, cacao crudă, smântână de cocos, zahăr de cocos. O nebunie dintre cele mai sănătoase, pe care abia aşteptăm să o gătim şi noi, mai ales că e atât de light!

Flori de Menta - Masa primvara - Designist (7)

Prăjiturele cu vişine, iaurt, făină de orez, de care ne declarăm îndrăgostiţi! Sunt fără gluten. Și un tort apetisant cu brioşe cu lime, iaurt, ulei de măsline, prune şi căpşuni, perfect pentru o ceaşcă de ceai.

Flori de Menta - Masa primvara - Designist (13)Tortul cu brioșe, căpșuni și prune

Flori de Menta - Masa primvara - Designist (12)Prăjiturele cu vișine

Flori de Menta - Masa primvara - Designist (9)

Pe masă și-au făcut loc și negrese cu aluat de biscuiţi cu ghimbir şi ciocolată. Moi, ciocolatinoase cu surprize crocante din loc în loc.

Flori de Menta - Masa primvara - Designist (1)

Tort cu făină de migdale, ricotta şi lămâie. Un tort dulce acrişor cu o consistență minunată. De asemenea, fără gluten. Şi, pentru că masa este pentru un party, au mai adăugat un tort: cu ciocolată, caramel sărat şi pere.

Flori de Menta - Masa primvara - Designist (14)

Și iată cum, prăjiturelele homemade întinse pe o față de masă albă, vintage, alături de flori de sezon compun un scenariu atât de simplu, frumos, fin cu care-ți poți aștepta prietenii acasă mai ales dacă primăvara asta e și ziua ta. 🙂

Flori de Menta - Masa primvara - Designist (3)Fursecuri gigantice cu ghimbir şi ciocolată pe placul tuturor. 

Poftă bună să fie și inspirație pentru un party savuros & sănătos la voi acasă, în living sau pe terasă! 🙂

Fotografii: Vlad Baltagi

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed