O poveste despre weekendul în care am plecat într-o mini-vacanță la Brașov și am ajuns direct acasă

Și asta nu pentru că vreun membru al echipei Designist.ro se trage din Brașov, ci pentru că apartamentul în care am înnoptat în weekendul cu pricina ne-a dat exact confortul și siguranța la care ne așteptăm de la casa în care alegem să trăim. Mai punem la socoteală finisajele atent alese, soluțiile funcționale, designul cursiv, materialele naturale și avem imaginea completă. Bine ai venit și tu, hai să îți spunem întreaga poveste! 🙂

Urban Invest

Apartamentul de două camere (54 mp și o terasă de 8 mp) este showroom-ul ansamblulului Urban Residence din cartierul brașovean Tractorul, despre care ți-am mai povestit un pic anul trecut, când ți-am prezentat biroul dezvoltatorului imobiliar Urban Invest. Îți spuneam atunci că responsabilă de întreaga amenajare a biroului este echipa companiei, în colaborare cu arh. Dumitru Dima și designerii Uniq Interiors. Designul apartamentulul care ne-a găzduit este rezultatul planurilor acelorași persoane.

Urban Invest

De fapt, amenajarea showroom-ului este un teasing a ceea ce poți primi dacă hotărăști să cumperi un apartament în Urban Residence: după ce devii proprietar, departamentul tehnic Urban Invest te poate consilia sau chiar îți poate personaliza amenajarea, iar showroom-ul îți poate folosi ca inspirație. Cât să te muți direct “acasă”, în cele mai mici detalii.

Urban Invest

De altfel, ne-a plăcut că “în cele mai mici detalii” trasează întreaga personalitate a ansamblului. Totul începe de la amplasare: în cazul în care nu cunoști Brașovul, e bine să știi că Urban Residence se află într-una dintre zonele în plină dezvoltare a orașului – vizavi de Coresi Shopping Resort și la o plimbare de doar 5 km de centrul orașului (noi ne-am bucurat zilnic de plimbarea asta 🙂 ).

Apoi, vârful Tâmpei, care se zărește în depărtare, aerul tare și natura dictează coordonatele amenajării: ansamblul de 13 blocuri și 1400 de apartamente are o grădină interioară uriașă, fiecare apartament are propria terasă (cele mai mari dintre apartamente au chiar două terase), materialele și texturile sunt cât mai naturale, iar cromatica, atât la exteriorul clădirilor, cât și la interior, include mai ales nuanțe neutre, împrumutate din cele ale muntelui și pădurii.

Urban invest

Ți-am povestit de multe ori despre lumină ca element de decor, așa că atunci când am văzut că apartamentul-showroom are spații vitrate foarte mari, care lasă lumina naturală să pătrundă peste tot, ne-am bucurat și mai mult – apropo, noi am avut parte de vreme bună și am băut cafeaua de dimineață pe terasă (♥), dar pentru zilele mai mohorâte, să știi că ai parte de (aproape) aceeași panoramă de basm și din living 🙂 .

Mai mult, echipa Urban Invest ne-a spus că zonele vitrate au făcut parte din brieful tuturor apartamentelor, așa că o să le găsești peste tot. Iar dacă tot ți-am menționat confortul, trebuie să vezi că nu am exagerat: am fost uimiți de cât de spațioase sunt bucătăria – numai bună pentru o familie căreia îi place să gătească – și baia – cât să ai suficient loc să te relaxezi.

Urban Invest

Urban InvestFuncționalitatea și compartimentarea isteață intră întotdeauna în ecuația confortului, așa că nu puteau lipsi din această poveste. Ca urmare, la Urban Residence, și spațiile de depozitare multiple au intrat în brieful fiecărui apartament – debara/le și dressing/uri, în funcție de suprafață. Trebuie să știi că fiecare dintre apartamente vine echipat cu finisaje, gresie, faianță, parchet și instalații sanitare în băi (pe toate le poți alege din gama standard a ansamblului – noi am studiat-o o bună bucată de vreme, chiar ai de unde alege). Ah, iar încălzirea se poate face si prin pardoseală, deci nu-ți face griji că riști să scurtcircuitezi estetica designului 🙂 .

Urban Invest

Iar la capitolul siguranță intră și videointerfonul cu camere instalate pe toate laturile clădirii – cu siguranță o să-ți fie pe plac dacă ești un mic tech-lover, mai ales că filmările se pot stoca pentru și mai multă siguranță. Ne-a plăcut mult că la finalul amenajării primești o carte tehnică a apartamentului, în care ți se spune care este perioada de garanție a fiecărei componente a casei – un fel de manual de instrucțiuni.

Urban InvestPovestea noastră despre Urban Residence se apropie de final, însă trebuie să știi că, dacă spațiul din imagini îți face cu ochiul, avem o veste tristă și una veselă 🙂 . Cea tristă: e cazul să te grăbești – au mai rămas doar câteva apartamente neocupate! Contrabalansăm cu vestea veselă: portofoliul Urban Invest tocmai s-a completat cu proiectul Segovia Garden Apartments, patru blocuri cu regim de înălțime mai mic, create pe aceleași coordonate – multe spații verzi, aceleași finisaje de calitate superioară și apartamente plus size. Încă un avantaj: Segovia se află tot în Tractorul, însă în zona mai liniștită, populată cu multe case și spații de joacă pentru copii, deci este perfectă pentru familiile tinere. Aici băile vin direct amenajate ca în showroom-ul pe care l-ai văzut mai sus.

Urban Invest

Urban Invest

Gata, noi ne-am bucurat suficient de apartamentele Urban Invest. Acum e rândul tău: poți vizita oricând apartamentul-showroom, ba chiar și întregul proiect 🙂 .

Fotografii: prin Urban Invest

One Comment

  1. […] să aflăm noutățile pe care le-au pregătit cei de la Urban Invest de când ne-am văzut ultima dată. Și nu sunt puține: începând de anul acesta, dezvoltatorul imobiliar își propune să modifice […]

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed