Să ne cufundăm în povești de pe la noi

Am dat Enter și am intrat într-o lume a copilăriei, cu povești țesute, cusute, brodate sau imprimate, compuse din bumbac, pixeli sau fondant. Am găsit pe site-uri din România tot felul de accesorii și decorațiuni care ne arată cât de creativ, colorat și migălos se pot juca și pe la noi, cu designul, o mulțime de artiști și artizani, ilustratori, dar și food designeri. Reperul rămâne tot lumea plină de minuni a lui Alice, dar, iată, mai sunt și altele. 🙂

Proiectul Alice este parte a unui proiect comun de ilustrație de carte, pentru “Alice în Țara Minunilor”, de Lewis Carroll.

Lumea Mădălinei Andronic este o poveste de la cap la coadă. O poveste în care personajele transcend spații culturale, obiceiuri și tradiții și se întâlnesc în lucrări grafice, cu detalii de o delicatețe desăvârșită.

Rozalba este cea mai frumoasă zână din universul fascinant al basmelor românești. Costumul ei e cusut cu fire de argint și împodobit cu măiestrie cu motive tradiționale. 

Prin ilustrațiile Mădălinei Andronic, o vei cunoaște și pe Alice în Țara Minunilor, dar și pe Rozalba, care poartă mândră un costum popular tradițional românesc, sau vei vedea reni din povești nordice care se întâlnesc cu vulpi șirete din basmele românești. Sunt, de departe, cele mai frumoase ilustrații descoperite în ultima vreme, care îți pot decora fantastic de frumos pereții livingului, într-o ramă albă, simplă, discretă.

Să inventăm un joc și o poveste în care personajele străbat un drum lung și inițiatic între cele mai de seamă atracții turistice și locuri pline de istorie ale României! Propunem ca harta creată de Mădălina Andronic să fie planșa de joc. 🙂

Să levităm încă o dată prin lumea de povești a celor de la Care?Cutare. Cele două perdele din bumbac, dantelă și nasturi alcătuiesc setul Levitation, 2,88 x 2,50 m, preț 230 euro.

Pernuțe cu tot felul de pattern-uri și forme îți completează colorat universul de poveste al casei tale. Și uite așa poți avea o căprioară sau un fluture ca animal de companie. Tot de la Care?Cutare, în ediție limitată și disponibile la comandă.

Nu am vedea plafoniera Balloon doar într-o cameră de copil. Poate fi montată și într-un colț de lectură și uite, ai contextul perfect pentru a pătrunde mai ușor în universul cărților tale preferate. Este de la Estiluz și o poți comanda aici.

Ai auzit de 109? Este un brand românesc de fashion, care ne place mult. Au realizat o colecție de 15 tricouri imprimate cu vederi din anii ’70-’80, trimise din diverse colțuri ale țării, mai ales de pe litoral. Deocamdată nu mai sunt în producție, dar te anunțăm când vor fi din nou disponibile. Tot 109 creează și aceste pernuțe, imprimate cu ilustrațiile artistei Valeria Moldovan. Le poți găsi și la Inside Home by Innova, în Mario Plaza.

Sigur știi de breslo.ro, dar poate nu ai descoperit-o încă pe Katafolt, care creează manual aceste superbe perne patchkwork (35 x 35 cm). Costă 100 de lei și sunt disponibile la comandă pe breslo. “O casă pentru doi” – o idee de cadou de Valentine’s Day.

Uneori ai nevoie și de Idei cusute. 🙂 Dana, creatoarea acestei truse pentru cusut, în formă de căsuță de poveste, te poftește într-o călătorie printre materiale colorate și obiecte vesele, cusute manual. Trusa costă 8o de ron și este disponibilă la comandă.

Un dovleac care, atins de bagheta magică a zânei, se transformă în caleașcă. 🙂 E un fel de a descrie ce face Incubator 107. Este locul în care oricine poate învăța pe oricine orice. Inclusiv să creeze un dovleac cusut. În ianuarie, ne-a plăcut atelierul Guerrilla Knitting. Ne vedem acolo la următorul? 🙂Designerul britanic Donna Wilson nu mai are nevoie de nicio prezentare. Dacă Alice în Țara Minunilor este reperul pentru povești fantastice literare, atunci Donna Wilson este reperul pentru povești fantastice textile. “Home is where the heart is” pare că ne spune perna House Shaped Cushion, 100% din lână, 40 x 40 cm. La noi, creațiile Donnei sunt disponibile prin Intro.

Patch Cat abia așteaptă s-o inviți la o petrecere la lumina lunii. Poate la vară! 🙂 Până atunci îți va ține cald în casă, dar fii atent, nu-i place liniștea stânjenitoare. By Donna Wilson, prin Intro.

Personajele Donnei prind viață și pe porțelan. Eu una ador această colecție, din care face parte si farfuria Big Birdy Walk Dinner (27 cm în diametru). Într-o bună zi va fi a mea! 🙂

Dacă ești cu capul în nori sau meteo dependent. Sticker Meteo, de la 114 lei.

Să visăm la Cai verzi pe pereți! Acesta este numele sub care sunt create și vândute aceste frumoase stickere de perete. Portofoliul de autocolante se îmbogățește mereu, dar dacă visezi la o poveste pe care nu o au în colecție, atunci îți poți crea propriul sticker.

Poți avea nevoie de o umbrelă pentru că plouă, ninge, te arde soarele sau… vrei să plutești. Preț de la 75 de lei

Pahare de unică folosință, din carton, de la A la Z. Cu “ABC Paper Cup”, care au câștigat Red Dot Design Award în 2009, te poți juca cu mesajele, în funcție de ocazie. Sunt create de designerul sud corean Sunhan Kwon pentru He was born. Tot el este și autorul scaunului cu spătar în formă de ceașcă de cafea, de care ne-am îndrăgostit iremediabil.

În final, o poveste delicioasă de artă culinară, cu care să ne îndulcim definitiv. Creatoarea acestor torturi artistice, învelite în broderii și desene jucăușe din fondant, este food designerul Agnes Lukacs de la Kek și Kok. Gata cu scrisul, doar savurăm gustul poveștilor… 🙂

3 Comments

  1. Silvia

    Topul meu> Donna Wilson, Katafolt, cai verzi pe pereti. big like!

  2. Rux

    Ce frumos!!:) Felicitari pentru articol !!

  3. […] […]

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed