Pe 19 mai, la Teatrul Odeon, arta vine mai aproape de tine la cea de-a cincea expoziție multisenzorială One Night Gallery

La ce te gândești când auzi “experiență multisenzorială care folosește realitatea virtuală, realitatea augmentată și videomappingul”? După ce citești materialul de mai jos, cu siguranță te vei gândi la One Night Gallery, galeria de artă vizuală inovatoare care se extinde pe 19 mai la Teatrul Odeon, unde lucrările artistei Raluca Băraru vor transforma spațiul din Calea Victoriei 40-42, pentru o noapte, într-o scenă care se va remarca printr-un ludic noir.

One Night Gallery face parte din circuitul Romanian Design Week și Bucharest Technology Week și aduce în premieră, în România, o expoziție în toate dimensiunile la dimensiune tehnologică. Samsung s-a alăturat proiectului One Night Gallery prin platforma Culturesc 100 pentru a da viață personajelor Ralucăi Băraru. Astfel, vizitatorii care vor descărca aplicația Culturesc 100, din Google Play, vor avea ocazia să experimenteze o parte din lucrările Ralucăi în realitate augmentată.

Cei care vor include One Night Gallery în circuitul Nopții Muzeelor vor putea explora în VR universul Ralucăi Băraru, odată cu reprezentația live a artistei, urmând ca înregistrarea 360 a performance-ului să poată fi vizualizată ulterior doar în aplicaţie. Pentru a completa dimensiunile tehnologice prin care vizitatorii se pot bucura de această ediție One Night Gallery, fațada Teatrului Odeon se va transforma pe data de 19 mai într-o lucrare de dimensiuni monumentale prin intermediul videomapping-ului realizat de Mindscape Studio și cu susținerea tehnică a celor de la 3DLP.

Expoziția de pe data de 19 mai va putea fi vizitată între orele 22.00 și 03.00 în foaierul Sălii Studio a Teatrului Odeon, iar accesul în sala de expoziție se va face prin intrarea din partea stângă a teatrului. Prin parteneriatul cu One Night Gallery, Teatrul Odeon încurajează infuzia tehnologiei în artă, pentru a oferi spectatorilor un spectru de experiențe surprinzătoare. Odeon încurajează consumul de cultură în rândul publicului tânăr, susținând arta inspirată de tehnologie; astfel, le oferă creatorilor oportunitatea de a promova produsele culturale cu ajutorul inovației.

Cea de-a doua parte a expoziției va putea fi vizitată în seara de 26 mai, la Halle/ Verde Stop. Pentru mai multe detalii, invitații pot vizita pagina oficială de Facebook One Night Gallery.

Fotografii: prin One Night Gallery

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed