Premiul ELLE Decoration pentru „Cea mai bună amenajare a unei locuințe private”

Curios să vezi cum arată “Cea mai bună amenajare a unei locuințe private”, din 2014, care a câștigat recent ELLE Decoration Design Awards? Proiectul se numește „Dorobanți Villa” și a însemnat reconstrucția completă a unei case vechi, din 1938, pe parcursul unui an de zile, de la fundații până la decorul de azi. Designul îmbină elemente naturale din piatră și lemn în culori calde, luminoase, iar sursa de inspirație o reprezintă stilul SoHo, din Londra și New York.

Elle Decoration Awards - Cea mai buna amenajare - Designist (4) Elle Decoration Awards - Cea mai buna amenajare - Designist (5)

Proiectul de design interior este semnat de Cristina Căpitanu:

Am recreat universul urban contemporan în cei 360 mp construiți pentru o casă de părinți tineri. Din punctul nostru de vedere nu există design fără funcționalitate, sunt întrepătrunse. Am folosit designul interior pentru a obține un produs cât mai util pentru proprietarul casei, pentru a se bucura de cât mai mult spațiu liber și luminos.

Când am gândit amenajarea ne-am concentrat pe designul pereților și luminilor și pe elementele pe care le dorim în spațiu, în acest caz lemnul și piatra. Pornind de la aceste elemente am folosit tapet din piatră, mozaic din lemn, finisaj de stucco, krion pentru băi. Pentru a încălzi și echilibra atmosfera am introdus lemnul de nuc, pielea și catifeaua. Pentru a separa etajele, în loc să folosim elementele tradiționale ca sticla și gips cartonul, am gândit o delimitare prin lemn.

Premiul Elle Decoration este o satisfacție ce reconfirmă toată munca și experiența trăite într-un an de construcție și câteva luni de amenajare.”, declară designerul.

Elle Decoration Awards - Cea mai buna amenajare - Designist (6)Din bucătărie ieși pe terasă.

Elle Decoration Awards - Cea mai buna amenajare - Designist (1) Elle Decoration Awards - Cea mai buna amenajare - Designist (2)

Elle Decoration Awards - Cea mai buna amenajare - Designist (3)Designerul Cristina Căpitanu (stânga) la ELLE Decoration Design Awards

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed