Pukka Tukka: oaza bio din Piața Amzei
Săptămâna aceasta am fost foarte prinși în aplicațiile pentru Made in RO – Târg de design românesc, ediția a 6-a, așa că, în cele două zile rămase, se cuvine să ne relaxăm în oaze noi și fine din oraș. Nu mai e timp și nu mai e nici energie de testat ceva acasă, vrem să prindem cât mai mult soare la terase, așa că recomandarea noastră de weekend este Pukka Tukka: noua oază cu mâncare bio, organică din Piața Amzei. De altfel, este și primul restaurant organic din România. După cum știți, pe lângă bunătățile din meniu, ne facem traseul urban în funcție de scenografia în care le vom savura. Decorul Pukka Tukka este semnat de talentații Lama Arhitectura, ale căror “design-uri” urbane sunt aproape mereu în topul locurilor de Desinist din oraș: Alt-Shift, noul Shift, grădina Control, Steam… sunt doar câteva exemple. Care a fost conceptul pentru Pukka Tukka? Coșul din răchită plin cu fructe și legume adunate din grădina bunicilor!
Pe lângă colaborarea cu arhitectul peisagist Alexandru Gheorghe (Poteca Studio) – decorul e înmiresmat de plante aromatice dispuse în jardiniere și coșuri de răchită -, ne-au plăcut foarte mult toate împletiturile din răchită realizate manul de Art Mimbre. Spre exemplu, banchetele din răchită au fost împletite la fața locului: a durat 15 zile! Iar rogojina de pe plafon a fost împletită în atelierul Art Mimbre – în cazul ei munca s-a terminat într-o zi. La intrare primești o cretă:
Au fost folosite materiale naturale: lemn de stejar (cu care este placat și barul), răchită și plută. Tabureții de plută sunt un design italian, semnat Andrea Radice & Folco Orlandini. Pentru că v-am spus de la bun început că ne-am setat pe o masă bună la terasă, aici ne pregătim să aterizăm. 🙂 Ce-i drept, printre arbuștii și ghivecele înverzite de pe terasă, Piața Amzei se conturează și mai îmbietor. Pofte fine de weekend să aveți! 🙂 Fotografii: Radu Malașincu |
Pfoaaa…fantastic! problema esta ca proprietarii habar n-au sa prezinte un vin !
Nu am stiut de deschiderea localului, insa ca si concept e de laudat!. Daca si mancarea e pe masura probabil ca vom mai avea un loc unde sa tragem seara sau in weekend-uri.
Am fost deja de doua ori si m-am simtit foarte bine.Designul interior, eco-friendly, e incontestabil foarte interesant, muzica e foarte placuta incat iti schimba dospozitia instant iar pe terasa cand am iesit la tigara, m-am simtit ca in alta tara. Am mancat somon bun bun de tot si am baut un pahar de vin rosu divin. Alta data am mancat crostini -am simtit ca mananc ceva proaspat si sanatos .E fain , imi place acolo.