Ceva vechi, ceva nou: schimbarea la față Shift.

Ne plăcea atmosfera de la Shift și mai ales grădina mică, o oază cochetă de verde în aglomerația centrului Bucureștiului, protejată de clădirile vechi, de secol XIX. De curând, restaurantul a trecut printr-o amplă transformare, semnată Lama Arhitectura. Pe scurt, interiorul e de nerecunoscut.

2Noul Shift - Lama - DesignistArhitecții au scos la vedere structura șarpantei pentru a mări înălțimea spațiilor de la etaj. În rest nu au intervenit pe planul inițial al casei.3Noul Shift - Lama - Designist

Echipa de design e formată din: Dan Enache, Călin Radu, Alice Ioniță și Ioana Stan.

14Noul Shift - Lama - DesignistSpațiul de la parter
8Noul Shift - Lama - DesignistIntrarea, placată cu ardezie neagră

Care a fost firul roșu al transformării? O extindere a grădinii la interior. Iar corespondențele sunt cel mai vizibile la nivelul fundalurilor create: pereții au fost tencuiți cu lut și acoperiți de mușchi naturali, sau placați cu lemn.

6Noul Shift - Lama - DesignistBecurile Edison, cu fir textil, curg asemenea unei inflorescențe din vechiul instrument suspendat.9Noul Shift - Lama - DesignistScaunele sunt reproduceri după icon-uri de design.10Noul Shift - Lama - Designist 18Noul Shift - Lama - Designist

“Vechii pereţi de cărămidă au fost tencuiţi cu lut, material 100% natural, folosit în arhitectura ecologică. Pentru restul elementelor existente am utilizat tot materiale inspirate din mediul natural: lemn pentru pardoseală, pereţi şi mobilier, montat pe diagonală pentru a anula imperfecţiunile şi neparalelismele de plan ale casei vechi şi a oferi cursivitate intersecţiei dintre elemente. Totodată texturile pe diferite direcţii ale scândurilor amintesc de varietatea de linii din grădină; ardezie pe holul de acces, atât pentru pereţi, cât şi pentru pardoseală, pentru a avea o trecere graduală către interior din curtea pavată tot cu piatră; metal, ales pentru fineţea sa structurală şi folosit pentru baza meselor şi scaunelor”, spun arhitecții.

1Noul Shift - Lama - Designist

De la etaj ajungi în mansarda căptușită cu blană: de tolănit, de visat, de încercat.:)

12Noul Shift - Lama - Designist13Noul Shift - Lama - Designist

Cel mai mult ne plac fundalurile create, felul în care comunică texturile și cât de mult pattern-urile pe care le creează împreună cu detaliile vegetale deschid spațiul, îl fac mult mai luminos, aerisit și-i dau nota de nonconformism de care avea nevoie. Ce-i drept, vechiul decor, deși familiar și cosy, devenise un pic prăfuit.

11Noul Shift - Lama - DesignistPereții pe care acum cresc mușchi naturali și suprafețele vegetale de la etaj sunt opera Poteca Studio (arhitect peisagist Alexandru Gheorghe), cu care Lama Arhitectura a colaborat și pentru Grădina Control. Pe Designist am prezentat deja un proiect de amenajare semnat Poteca Studio.
17Noul Shift - Lama - Designist

16Noul Shift - Lama - Designist

Fotografii: Radu Malașincu

2 Comments

  1. silvia

    Nu-mi place…ce-I cu albu ala ? Dupa doua saptamani de primit pantofi podeaua aia va arata ca o pereche de chiloti albi dupa ce ramai fara hartie igienica.shiftul vechi avea cu adevarat personalitate, mai ales mansarda in stil indian… Well done

  2. Ati scris foarte frumos despre Ceva vechi, ceva nou:
    schimbarea la față Shift.

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our BlogVisit Our BlogVisit Our Blog