Pukka Tukka: oaza bio din Piața Amzei

Săptămâna aceasta am fost foarte prinși în aplicațiile pentru Made in RO – Târg de design românesc, ediția a 6-a, așa că, în cele două zile rămase, se cuvine să ne relaxăm în oaze noi și fine din oraș. Nu mai e timp și nu mai e nici energie de testat ceva acasă, vrem să prindem cât mai mult soare la terase, așa că recomandarea noastră de weekend este Pukka Tukka: noua oază cu mâncare bio, organică din Piața Amzei. De altfel, este și primul restaurant organic din România.

1Pukka Tukka - Designist

5Pukka Tukka - DesignistDupă cum știți, pe lângă bunătățile din meniu, ne facem traseul urban în funcție de scenografia în care le vom savura. Decorul Pukka Tukka este semnat de talentații Lama Arhitectura, ale căror “design-uri” urbane sunt aproape mereu în topul locurilor de Desinist din oraș: Alt-Shift, noul Shift, grădina Control, Steam… sunt doar câteva exemple.

2Pukka Tukka - Designist

Care a fost conceptul pentru Pukka Tukka? Coșul din răchită plin cu fructe și legume adunate din grădina bunicilor!

“Am încercat să purtăm privitorul către grădina de la ţară a bunicilor şi coşurile de răchită pline cu bunătăţi proaspete”, ne-au povestit arhitecții Călin Radu și Dan Enache.

3Pukka Tukka - Designist

Pe lângă colaborarea cu arhitectul peisagist Alexandru Gheorghe (Poteca Studio) – decorul e înmiresmat de plante aromatice dispuse în jardiniere și coșuri de răchită -, ne-au plăcut foarte mult toate împletiturile din răchită realizate manul de Art Mimbre. Spre exemplu, banchetele din răchită au fost împletite la fața locului: a durat 15 zile! Iar rogojina de pe plafon a fost împletită în atelierul Art Mimbre – în cazul ei munca s-a terminat într-o zi.

6Pukka Tukka - Designist 10Pukka Tukka - Designist9Pukka Tukka - Designist

La intrare primești o cretă:

“Tabla de scris verde îmbracă zona din spatele barului, pentru listarea prietenoasă şi flexibilă a meniului. Mesele sunt de asemenea vopsite ca şi tablă de scris (verzi şi ele), pentru a-i instiga pe cei ce vin aici la joacă, relaxare şi creaţie în pauzele de masă”, ne-au spus arhitecții.

11Pukka Tukka - DesignistAu fost folosite materiale naturale: lemn de stejar (cu care este placat și barul), răchită și plută. Pukka Tukka - Bucuresti - Designist12Pukka Tukka - DesignistTabureții de plută sunt un design italian, semnat Andrea Radice & Folco Orlandini.

Pentru că v-am spus de la bun început că ne-am setat pe o masă bună la terasă, aici ne pregătim să aterizăm. 🙂 Ce-i drept, printre arbuștii și ghivecele înverzite de pe terasă, Piața Amzei se conturează și mai îmbietor.

7Pukka Tukka - Designist

Pofte fine de weekend să aveți! 🙂

Fotografii: Radu Malașincu

3 Comments

  1. Cristi

    Pfoaaa…fantastic! problema esta ca proprietarii habar n-au sa prezinte un vin !

  2. Nu am stiut de deschiderea localului, insa ca si concept e de laudat!. Daca si mancarea e pe masura probabil ca vom mai avea un loc unde sa tragem seara sau in weekend-uri.

  3. Claudia

    Am fost deja de doua ori si m-am simtit foarte bine.Designul interior, eco-friendly, e incontestabil foarte interesant, muzica e foarte placuta incat iti schimba dospozitia instant iar pe terasa cand am iesit la tigara, m-am simtit ca in alta tara. Am mancat somon bun bun de tot si am baut un pahar de vin rosu divin. Alta data am mancat crostini -am simtit ca mananc ceva proaspat si sanatos .E fain , imi place acolo.

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed