RADAR lansează ediția națională a proiectului de video-mapping #CONTEAZĂ

Se întâmplă pe 28 mai, de Ziua Eroilor: a doua ediție a proiectului #conteaza, lansată de RADAR și UniCredit Bank, va fi dedicată onorării și celebrării eforturilor eroilor din zilele noastre. În plus, după ediția de debut de la București, proiectul va lua amploare la nivel național.

20 de artiști din 10 orașe – București, Brașov, Cluj, Iași, Timișoara, Sibiu, Târgu-Mureș, Pitești, Oradea și Giurgiu – vor proiecta din casele lor pe fațadele clădirilor din vecinătate animații în care vor integra mesajele publicului dedicate celor din prima linie.

Adistu, Andrei Cozlac, Aural Eye, Cuscrew, Dani and Șerban de la Noetic, Nagy Dániel-Endre, Dromp Alex, Hybrid Lab, Foton², Gasparik Marton, MNB, Noiseloop Studio, Paketa12, Psihodrom, Pach, TriFoi Audiovisual, RAZ, Redulian și VRmedia.ro sunt cei care vor semna proiecțiile.

Jurnalul vizual colaborativ care va avea loc pe 28 mai va putea fi revăzut și la cea de-a doua ediție a festivalului RADAR, în această toamnă, integrat în scena de video-mapping susținută, printre celelalte categorii ale festivalului: Realitate Virtuală, Realitate Augmentată, Inteligență Artificială, Instalații Interactive, Sound Design, Game Art, Robotică și Education&Playground.

Prima ediție a proiectului, STĂM ACASĂ #contează, a avut loc în noaptea de Paște și a fost un apel la responsabilitate și conștientizare, îndemnând oamenii să stea acasă. Animațiile celor 10 artiști din București au fost urmărite de la fereastră, dar și online, de peste 170.00 de spectatori.

Festivalul RADAR, primul festival de new media art din România, a adus împreună la prima ediție de anul trecut, peste cincizeci de artiști și dezvoltatori de conținut pentru categoriile festivalului care au transformat Uzina Electrică Filaret într-un spațiu imersiv pentru vizitatori. Anul acesta festivalul RADAR va avea loc în toamnă, într-o locație ce urmează sa fie anunțată.

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed