Radual Home – pentru un somn odihnitor după ce vizitezi Made in RO #14.

Dacă ai putea face orice, ce ai face acum? Poate ai picoti pe fotoliul tău preferat de acasă? Poate ți-ai da voie să ațipești pe canapeaua din living? Sau poate ai îndrăzni o extravaganță și ai adormi de-a binelea pe un șezlong pe malul mării? Noi te sfătuim să mai amâni un pic visurile la un pui de somn. Cam până pe 23-24 noiembrie, după ce vii la Made in RO #14 de la Impact Hub Timpuri Noi și îți alegi lenjeriile de pat Radual Home, care își propun să-ți reinventeze somnul cu un upgrade la capitolul confort, materiale organice și un design curat și elegant  🙂 . Am discutat cu Aliona Țurcan, omul din spatele Radual Home, și îți spunem mai jos toată povestea lor.

Lenjerie de pat din bumbac și cașmir – Tender Ocean. Toate țesăturile Radual Home își au originea în Portugalia, una dintre țările lider al textilelor de casă, iar producția are loc tot acolo.

Aliona Țurcan

Cu Aliona am intrat în legătură acum câteva luni, când s-a înscris la Cursul nostru de Design Interior de la București. Nu mult după aceea am aflat că pasiunea pentru design interior și amenajări cu reglaje fine, studiile specializate de masterat și un program european care i-a permis să observe de-aproape activitatea femeilor în afaceri au condus-o spre o pasiune conexă: antreprenoriatul. Iar Radual Home este rezultatul direct:

“Radual Home este, oarecum, un “one woman show”. M-am ocupat singură de toate aspectele: cercetarea de piață, business planning, identificarea partenerului de producție, negocieri, crearea conceptului de brand și a colecției. Pe parcurs mi s-a alăturat și soțul meu, care a prelua partea tehnică – dezvoltarea și mentenanța site-ului. Pasionat de fotografie, a pozat produsele noastre în câteva ședințe foto. Deci Radual Home are o echipă mică, dar unită 🙂 .

Lenjerie de pat din in – Moonlight Powder

Am putea spune că Radual Home este o poveste de tip DIY. Firește, fără vreun strop de improvizație, dar cu implicare 100%. Și asta pentru că Aliona ne-a povestit că ideea Radual Home a apărut dintr-o nevoie personală neacoperită și din dorința de a crea un produs pe care să-l semneze de la un capăt la altul.

“Am descoperit că piața României este copleșită de lenjerii de pat din materiale sintetice, focusate pe un raport preț-calitate cât mai mic. De cealaltă parte stau brandurile internaționale care au privilegiul unui nume recunoscut și al unei game de produse foarte variate. Așa că nișa unui brand local, care să promoveze somnul sănătos și țesăturile organice s-a dovedit a fi aproape goală”.

Lenjerie de pat din bumbac satinat – Tuscan Sun

A urmat aproape un an de research și pregătiri – Aliona a vrut să înțeleagă în detaliu resorturile industriei, cu care nu era familiarizată, așa că a mers la târguri internaționale, a discutat cu zeci de producători de materiale textile, a analizat cum se pozițonează start-up-urile internaționale de textile pentru acasă. Apogeul a fost colaborarea strânsă cu un designer olandez pentru crearea colecției de așternuturi, cuverturi și perne decorative, iar Radual Home a început să intre în casele pasionaților de design și somn sănătos în aprilie 2019.

Lenjerie de pat din in – Green Pearl

Numele brandului este un puzzle perfect potrivit între nume, legături subtile și semnificații fine: un cuvânt nou, creat special, o combinație între numele Alionei și cel al partenerului ei de viață și de afaceri, Radu, o denumire cu semnificație simbolică – Ra, zeul egiptean al soarelui, și dual, alcătuit din două părți, reprezentând o comuniune. Mai mult, Radual Home derivă și din radial, dispus în formă de raze. Iar dacă stai să analizezi suficient, se vede că numele brandului este, de fapt, rezumatul valorilor lui: căldură, echilibru, o viață organică.

Lenjerie de pat din bumbac satinat – Tuscan Sun

De partea cealaltă a baricadei designului de obiect, noi am asocia Radual Home cu alte formule: cu detaliile rafinate, cu texturile bogate, cu un design curat, cu materiale organice – sustenabilitatea este o altă latură a brandului Radual Home: ambalajele lenjeriilor sunt cusute din bumbac natural și pot fi reutilizabile.

Mai jos, îi predăm ștafeta poveștii materialelor direct Alionei:

Lenjerie de pat din bumbac organic – La Vie en White

“Bumbacul organic pe care îl folosim este certificat GOTS (Global Organic Textile Standard), cel mai riguros standard de calitate la nivel mondial, care atestă că bumbacul este crescut fără utilizarea aditivilor chimici – extrem de nocivi atât pentru consumatori, fermieri, precum și pentru mediul înconjurător. Pentru ca bumbacul să fie moale, crocant sau fin și neted este suficient să schimbi tehnica de țesut (percale sau satin) a materialului.

În funcție de cum se întrepătrund firele textile, se obțin efecte diferite. La toate acestea se adaugă și densitatea firelor, care variază de la 200 la 800 TC (thread count). Cu cât densitatea este mai mare, cu atât mai subțiri au fost firele, iar țesătura va fi mai durabilă, dar și mai plăcută la atingere.

Lenjerie de pat din bumbac și cașmir – Tender Ocean

O inovație absolută în România și pe piața internațională este bumbacul în combinație cu cașmirul, material fabricat din lâna caprelor de cașmir care populează Mongolia și China și este recoltat din stratul adânc de blană aflat sub cel de suprafață. După un proces îndelungat de procesare, se obține un fir cu o grosime de aproximativ 19 microni –  ca reper, firul de păr al omului are între 50-70 microni. Astfel, cașmirul devine o țesătură extraordinar de fină și de moale.

Pentru lenjeriile noastre folosim un raport perfect de 93% bumbac și 7% cașmir, care lasă țesătura să respire și îi oferă în același timp moliciunea unui nor pufos 🙂 .

Lenjerie de pat din in – Green Pearl

Inul este o plantă nepretențioasă, una dintre cele mai sustenabile culturi agricole: nu are nevoie de sisteme de irigare, consumă o cantitate redusă de apă, nu are dăunători naturali, deci nu are nevoie de pesticide, iar prelucarea plantei de in nu creează deșeuri. Iar efectele inului sunt magice: are capacitatea de a filtra aerul, de a absorbi umiditatea și de a o evapora rapid, este o țesătură cu propietăți antialergice, oferă un ușor efect de masaj, păstrează căldura pe timp de iarnă și oferă răcoare vara, este antistatic și poate chiar contribui la îngrijirea pielii datorită unui PH echilibrat.

Lenjerie de pat din in – Moonlight Powder

Inul nostru este prelucrat în tehnica “stonewashing”, care presupune spălarea țesăturii într-o mașină de spălat industrială, umplută cu pietre ponce sau vulcanice. Rezultatul este un in incredibil de moale, cu un efect natural de șifonare. Trebuie menționat că există și in “enzyme washed”, tratat cu aditivi chimici care înmoaie firele textile. Pe lângă efectul nociv al acestor substanțe, efectul de moliciune este unul temporar, care dispare după spălări repetate.

Este foarte important să fim informați atunci când alegem o lenjerie de pat. Dedicăm cel puțin 7 ore pe zi somnului și vrem ca fiecare client al nostru să-l petreacă într-un mod cât mai sănătos”.

Ne vedem pe 23-24 noiembrie la Made in RO #14 de la Impact Hub Bucharest – Timpuri Noi Square, unde vă așteaptă Radual Home și muuuulte surprize.

Fotografii: prin Radual Home

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed