Uite cum a fost la Cool Workshops for Kids #2 (iar pe 23-24 noiembrie vine ediția #3)!

Fiecare Made in RO este un univers în sine, care te absoarbe și te poartă printr-o mie de lumi mici (exagerăm, sunt aproximativ 90 de lumi mici, câte una pentru fiecare dintre designerii prezenți). Totuși, de două ediții încoace, cea mai simpatică dintre lumi stă în camera unde se întâmplă Cool Workshops for Kids ❤️. La Made in RO #13 de pe 6-7 aprilie, au fost 6 workshop-uri creative pe teme de design interior și arhitectură, fashion design, ilustrație, colaje, expresie artistică și kendama-voodama. Stai cu ochii pe Designist.ro pentru vești – pe 23 și 24 noiembrie, la Made in RO #14 va avea loc cea de-a treia ediție Cool Workshops for Kids, iar tu poți cumpăra biletele exclusiv online de aici

Până atunci, însă, hai să-ți arătăm mai multe despre cum ne-a fost la a doua ediție Cool Workshops for Kids.

Vreau sa fiu fashion designer!

#CartierulFashion by Made in RO s-ar putea să fi primit noi membri după primul workshop al ediției din aprilie, Vreau să fiu fashion designer! Și asta pentru că, sub îndrumarea Elenei Selegean, designerul brandului Miss H, micii cursanți au învățat noțiuni de bază ale fashion design-ului și apoi s-au folosit de mostre de materiale, respectând proporțiile, ca să creeze vestimentația mini-modelelor din fața lor. Avangardist, după cum vedeți mai sus!

Vreau să fiu ilustrator!

Și nu orice tip de ilustrator, ci un ilustrator botanic! La acest workshop, copiii au fost îndrumați de Raluca Rădescu, fondatoarea proiectului Între rame, iar lucrările lor au pornit de la o floare, pe care au folosit-o ca model – fie au desenat-o ei în creion și apoi au pictat-o cu acuarele, fie au primit-o deja gata schițată și au colorat-o direct. Părinții au avut rolul lor în poveste: să se gândească unde va fi expusă, acasă, noua lucrare.

Planet City

Nu știm cât de important va fi locul design-ului după ce vom coloniza alte planete, dar între timp, am putea să încercăm să ne imaginăm cum ar fi relieful și vegetația de pe propria noastră planetă, ce case sau ce fel de oameni o vor locui și ce meserii vor avea ei. Cam asta s-a întâmplat la workshop-ul Planet City, susținut de Asociația De-a arhitectura, care își propune să promoveze în școli educaţia de arhitectură şi mediu construit.

GeoBoards = logică + inventivitate + expresie artistică

Și logică, și strategie, și gândire metodică + improvizație și ceva interactivitate, cât să accentuăm creativitatea…elastică a copiilor. Jocul GeoBoards, creat de MORMI, a fost instrumentul acestui workshop: un produs educativ, cu multiple feluri de utilizare, ce stârnește imaginația și stimulează creativitatea în timp ce încurajează gândirea metodică și strategică prin rezolvarea provocărilor de natură spațială. Util pentru viitori arhitecți, designeri, piloți, ingineri și nu numai!

Atelier de colaj – O poveste cu o girafă

Despre rochițele mini-modelelor din lemn am discutat deja, așa că acum am trecut la un alt nivel, unul la care copiii au creat o întreagă garderobă, ba chiar o întreagă lume pentru…o girafă. Una pe care și-au imaginat-o la Atelierul de colaj susținut de Theo Pislaru, inițiatoarea Collé•Collage, un proiect de visual storytelling și paper modulating – lucrări realizate intuitiv prin tehnica colajului analog. Poveștile s-au construit intuitiv, iar exercițiul de coordonare, simț artistic și manualitate le-a arătat micilor cursanți că orice combinație este permisă!

Kendama & Voodama: design & play

Tips & tricks direct de la profesioniști (da, chiar de la un instructor de Kendama), istoria jocurilor de Kendama și Voodama și creativitate cât cuprinde, generată de aceste două obiecte în materie de design. La workshop-ul final al seriei din aprilie, Kendama & Voodama: design & play, copiii au fost îndrumați de Mihnea Berindean, instructor de Kendama, din echipa H2O Shop.

Următoarea ediție Cool Workshops for Kids va avea loc pe 23 și 24 noiembrie – poți cumpăra bilete exclusiv online de aici.

Fotografii: Marian Teodorescu, Ada Smărăndoiu

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed