Cool Workshops for Kids, din nou la Made in RO, pe 23-24 noiembrie! Copiii participă la workshops, tu vizitezi târgul.

Am început în forță anul trecut, acum perseverăm: o nouă ediție Cool Workshops for Kids revine la Made in RO #14 pe 23-24 noiembrie, la Impact Hub Timpuri Noi. Coordonatele rămân aceleași: 6 workshop-uri creative pe teme de design, arhitectură, fashion, reciclare creativă, animație și storytelling, ba chiar și creare de caleidoscoape – unele dintre ele organizate în premieră. Pe scurt: vreme de o oră, chiar și o oră și jumătate, copilul tău se distrează și învață, iar tu vizitezi standurile designerilor selectați la Made in RO #14. Dacă vrei, totuși, să învățați împreună, îl poți însoți – nu e nevoie să cumperi bilet la workshop-uri și pentru tine, accesul adulților vine la pachet cu biletul la târg ? .

  • Unde: Impact Hub Bucharest – Splaiul Unirii 165, Timpuri Noi Square, Clădirea 2, etajul
  • Cost workshop: 48 lei
  • Biletele se pot cumpăra exclusiv online, înainte de eveniment, aici: livetickets.ro

workshops

 

Dacă vrei să vezi cum s-au desfășurat edițiile anterioare Cool Workshops For Kids, dă click aici și aici.

Workshop-urile sunt destinate copiilor cu vârste între 5 și 12 ani, fiecare fiind recomandat unei anumite categorii de vârstă. O grupă va fi formată din maximum 10 copii. Copiii au ocazia de a-și cultiva talentul sau de a-l descoperi, de-a inventa și a construi, poate chiar de a explora o viitoare meserie – toate acestea, într-un context care le permite să interacționeze direct cu designerii și creatorii care expun în cadrul evenimentului.

Toate workshop-urile vor antrena: capacitățile creative, gândirea critică și capacitățile decizionale, abilitățile de comunicare, capacitatea de a negocia, abilitățile spațiale, abilitățile sociale, abilitățile cognitive (atenție, memorie, gândire), abilitățile de coordonare.

Mai jos îți povestim mai multe despre fiecare dintre workshop-uri și despre trainerii lor. Apoi, rămâne să vă alegeți preferatele și să cumperi biletele exclusiv online, înainte de eveniment, de pe livetickets.ro.

Ziua 1, sâmbătă, 23 noiembrie

11.00 – 12.00 | Sunt mic, dar reciclez!

Workshop pentru copii între 6 și 12 ani.

Printre jucăriile care-ncotro din cameră, mâzgălici pe pereți și firimituri pe canapea, câteodată există loc și pentru… reciclare, distracție și creativitate. Cum așa? Ei bine, folosind lucrurile mici care pot face diferența, adică toate nimicurile de care nu mai ai nevoie, dar pe care, dacă le pui cap la cap, rezultă un obiect demn de toată lauda. Workshop-ul îi învață pe copii cum să reutilizeze creativ obiecte pe care, altfel, le-ai arunca la coș. Un workshop-manifest care își propune să dezvolte responsabilitatea și spiritul civic.

Copiii vor învăța care este impactul pe care consumul zilnic îl are asupra mediului înconjurător, ce înseamnă și de ce este necesară reciclarea creativă. Vor înțelege că, în loc să arunce, pot da viață mai departe obiectelor de care vor să scape: capace, sticle, borcane sau hârtii. Iar Crăciunul chiar este ocazia perfectă să vedem că putem refolosi obiecte pentru a crea mici opere de artă numai bune de agățat în brad!

Îndrumător le va fi Roxana Buzețelu, antreprenoare și fondatoarea comunității pasionate de ecologie și reciclare, Micile Bucurii.

13.00 – 14.30 | Film Explorers

Workshop pentru copii între 6 și 9 ani.

Oare care e rețeta pentru ca un copil să crească fericit și împlinit? Am pus pe listă câteva ingrediente de bază: curaj, perseverență, inteligență emoțională, gândire critică, creativitate și un dram de noroc. Dacă îți place și ție combinația, Film Explorers este workshop-ul în care mixăm toate aceste ingrediente și le punem la crescut, folosind filmele de animație ca element suport. Garantăm că rezultatul va fi pe gustul copiilor!

Copiii vor învăța despre perseverență și ce înseamnă să fii în largul tău în situații noi, în cadrul unui joc bazat pe scenele filmului. Apoi, vor descoperi cum creează animatorii scene emoționante și vor deveni la rândul lor ilustratori, creând propria versiune pentru afișul filmului. La final, părinții vor fi invitați să descopere viziunea creativă a copiilor, în cadrul unei mici expoziții cu afișele realizate.

Îndrumător le va fi Alina Matache, parte din echipa Film Powered Society, creatori de povești vizuale.

15:30 – 17:00 | Arhipălării faimoase

Workshop pentru copii între 6 și 9 ani.

Ai visat vreodată că zbori deasupra orașului? Sau că într-o bună zi te trezești brusc atât de mare, precum Alice în Țara Minunilor, și cuprinzi întreaga lume dintr-o singură privire. Prin ce parcuri te-ai pierde? Ce clădiri ți-ar atrage atenția? La workshop-ul Arhipălării faimoase, primul pas este să ne “plimbăm” prin lume și să descoperim clădiri faimoase ca surse de inspirație. Al doilea: să creăm “parada arhipălăriilor faimoase”, “construite” în stilurile preferate.

Copiii vor învăța noțiuni de bază despre mediul construit și vor folosi unelte de bricolaj ca să-și creeze propria povestioară despre spațiile pe care le reprezintă: tipuri de locuințe, grădini, fabrici și clădiri specializate.

Îndrumători le vor fi arhitecții Asociației De-a Arhitectura, care își propune să promoveze în școli educaţia de arhitectură şi mediu construit.

Ziua 2, Duminică, 24 noiembrie

10:30 – 12:00 | KaleidoLove – atelier de caleidoscoape

Workshop pentru copii între 5 și 12 ani.

Acum 200 de ani, un optician scoțian a profitat, cu multă minuțiozitate, de o întâmplare: a pus laolaltă trei bucăți de oglindă cu forme care, pe cont propriu, nu aveau nimic aparte, dar împreună formau un efect fascinant, cu o doză mare de magie. L-a numit caleidoscop. Astăzi, într-o lume în care vârtejul zilnic ne ia pe sus tot timpul, magia sub orice formă e o pauză. Așa că, alături de KaleidoLove, am pregătit un ceas și jumătate de magie, bucurie și creativitate la un workshop de și despre caleidoscoape, unde, dincolo de a construi poate cel mai frumos obiect inventat vreodată, copiiii vor învăța și despre metaforele din interiorul lui și cum pot să privească lumea din ei și din jurul lor cu ochii și mai larg deschiși spre frumusețea din ea.

Copiii își vor exersa creativitatea și îndemânarea în deplină siguranță, încercând să aducă bucățile de oglindă într-o formă capabilă să creeze efecte vizuale. Imaginația și micile manevre tehnice vor lucra îndeaproape. O să vă placă și joaca, și rezultatul!

Îndrumători: echipa KaleidoLove, creatori de caleidoscoape și minuni.

13:00 – 14:30 | Take Me to the Moon

Workshop pentru copii între 5 și 12 ani.

Direct pe lună sau în vreo galaxie apropiată. Pe o planetă nouă, în vacanță, la școală sau într-un simplu… schimb de experiență interstelar. Oare cât timp va mai trece până când o să putem călători în spațiu? Pentru copiii de la workshop-ul Take Me to the Moon, poate nu foarte mult: doar vor fi gata de asta după ce își vor bricola un mijloc de transport fascinant – racheta eematico! Copiii vor tăia la motosaw, vor șlefui cu grijă piesele, vor folosi bormașina pentru a da găuri, vor asambla racheta și o vor decora după bunul plac. Totul sub îndrumarea ghizilor planetari de la Eematico.

Copiii vor învăța activități simple de bricolaj în siguranță, sub supravegherea trainerilor. Își vor exersa coordonarea și îndemânarea și vor crea piese urmând tipare și indicații și vor pleca, la final, cu racheta acasă!

Îndrumători: echipa Eematico, primul makerspace local pentru copii, care a pus la punct programe de învățare experiențială bazate pe sloganul “Joaca este treabă serioasă!”

15.30 – 17.00 | Vreau să fiu scenarist!

Workshop pentru copii între 9 și 12 ani.

Să-i numim Cuceritorii Dezordinii? Să le spunem Dresorii-Lipsei-de-Organizare? Mai bine, hai să le dăm copiilor de la workshop-ul Vreau să fiu scenarist! rolul de mici visual storytellers ai unei povești care și-a pierdut șirul, dar abia așteaptă să și-l regăsească. În timp ce copiii lucrează la povestea filmului, noi presărăm un pic de curaj și perseverență, amestecăm totul cu inteligență emoțională, gândire critică și creativitate și adăugăm la final un strop de noroc. Aventurile, cu siguranță, vor veni de la sine!

Copiii vor primi un set de cadre dintr-un film scurt de animație și le vor pune în ordine, creând povestea filmului așa cum cred ei că are sens. Apoi, vor discuta despre structura generală a unei povești, cu precădere a unor Hero’s Journeys. La final, copiii vor desena câteva cadre și vor compune propria poveste folosind modelul Hero’s Journey.

Îndrumător le va fi Alina Matache, parte din echipa Film Powered Society, creatori de povești vizuale.

workshops Dacă vrei să vezi cum s-au desfășurat edițiile anterioare Cool Workshops For Kids, dă click aici și aici.

Cost bilet workshop = 48 de lei
!!! Biletele se cumpără exclusiv online, înainte de eveniment, aici: https://bit.ly/2Cebw4x

Ne vedem la Made in RO – Târg by Designist.ro, #14 pe 23-24 noiembrie!
Biletul de intrare la târg: 10 lei (copiii sub 12 ani au acces gratuit la târg)

Fotografii: prin trainerii workshop-urilor

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed