Re-Creația: Atelierul de Pânză te provoacă la Concurs!

Atelierul de Pânză este, pentru noi, una dintre primele povești care v-a plăcut foarte mult pe Designist.ro. Pentru că este o întreprindere socială, înființată în 2009, în care minimum 30% dintre angajați sunt persoane cu dizabilități; iar bumbacul folosit pentru creațiile lor este netratat, neînălbit, nevopsit.  În plus, multe din sacoșele sau șorțurile lor sunt realizate din deșeuri textile, care altfel ar fi fost aruncate.

Sacosa-de-panza-made-in-RO-Designist-7Colaborarea dintre noi și Atelierul de Pânză s-a materializat printr-o sacoșă ce poartă doar idei fine. 😉

Atelierul de Pânză te provoacă acum la Concurs! Re-Creația este un nou proiect destinat sectorului creativ de artiști și designeri, finanțat de Ministerul Culturii. Proiectul se lansează printr-un concurs de idei și desene care îmbină două direcții actuale de mare importanță: încurajarea unei atitudini responsabile față de mediu și consumul sustenabil, precum și promovarea creativității și culturii urbane.

Concursul este deschis pentru aplicații până pe data de 6 noiembrie 2016 și este împărțit în două secțiuni tematice:

  • Ilustrație: ilustrații, desene, colaje, picturi sau orice alte compoziții vizuale care pot fi imprimate pe sacoșe de pânză.
  • Design de produs: idei originale de utilizare a deșeurilor textile în obiecte de design, de producție unică sau în serii limitate.

RE-Creatia Apel de artisti si designeri

Vor fi acordate 10 premii, în valoare de 1.000 RON fiecare (*valoarea supusă impozitelor aferente), designerii câștigători urmând să fie implicați ulterior și în materializarea prototipurilor și a producției de serie. Juriul va desemna 5 aplicații finaliste pentru fiecare dintre cele două secțiuni de concurs. Rezultele vor fi anunțate pe 7 noiembrie 2016, urmând ca festivitatea de premiere să aibă loc pe data de 10 noiembrie.

Procedura completă de aplicare și regulile concursului sunt disponibile pe atelieruldepanza.ro/re-creatia.

Sacosa-Aitch-DesignistO colaborare între Aitch și Atelierul de Pânză.

Proiectul se aliniază noilor politici europene și își propune atât încurajarea practicilor de producție care susțin economia circulară și consumul sustenabil, cât și promovarea inovării și a talentelor emergente. Atelierul de Pânză a avut numeroase colaborări de-a lungul timpului cu artiști pentru designul și elementele grafice ale sacoșele de pânză și obiectelor de design textil produse, care au contribuit la creșterea achizițiilor de produse sustenabile. Re-Creația continuă și dezvoltă acest demers, într-un proiect cu adresabilitate către publicul larg.

Succes tuturor!

Sacosa-de-panza-made-in-RO-Designist-8

Fotografii: prin Designist.ro și Atelierul de Pânză

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed