S-a dat startul înscrierilor la Electrolux Design Lab 2014

Electrolux Design Lab designist 02

Binecunoscuta competiţie de design desfăşurată la nivel mondial, Electrolux Design Lab, a dat startul înscrierilor pe data de 1 martie. Studenţii români de la design sau cei care studiază într-un domeniu conex şi au în curriculă materii cu acest profil sunt încurajaţi să gândească un proiect inovator şi să se înscrie în concurs până pe data de 6 aprilie.

Prin intermediul temei din acest an – “Locuinţe sănătoase”, se caută un răspuns la întrebarea: Cum putem să ne bucurăm în viitor de un mediu sănătos, cum să trăim într-o atmosferă plăcută şi cum să avem grijă de noi înşine şi de cei din jurul nostru într-un mod creativ, sustenabil şi lipsit de efort? În competiţie sunt aşteptate idei pentru produse, accesorii, consumabile şi servicii din trei domenii de interes: Delectare culinară („Culinary enjoyment”), Îngrijirea ţesăturilor („Fabric care”) şi Purificarea aerului („Air Purification”).

Electrolux Design Lab designist 01

Premii şi oportunităţi

Electrolux Design Lab oferă tinerilor designeri talentaţi o platforma pentru a-şi prezenta portofoliul de lucrări în întreaga lume. De-a lungul timpului, competiţia a fost o rampă de lansare ce i-a condus pe mulţi dintre concurenţi direct către locuri de muncă şi oportunităţi de afaceri în design. Jumătate dintre câştigătorii din anii anteriori au continuat să lucreze pentru Electrolux după perioada de stagiu. Premiul întâi al concursului este un internship plătit, de 6 luni, la un centru de design global Electrolux şi 5.000 de euro. Vor fi acordate şi premiul al doilea, în valoare de 3.000 de euro şi premiul al treilea, în valoare de 2.000 de euro. Favoritul publicului, ales prin vot online, va fi premiat cu 1.000 de euro.

Recunoaştere la nivel mondial prin intermediul concursului online

În urma înscrierilor, cele mai bune lucrări vor fi publicate pe site-ul Electrolux Design Lab şi vor putea fi promovate în social media, oferind astfel studenţilor posibilitatea să devină recunoscuţi la nivel global. Concursul se va desfăşura pe etape, astfel studenţii îşi vor putea dezvolta şi îmbunătăţi conceptele pe întreg parcursul competiţiei. Ei vor posta şi vor împărtăşi noi idei, vor scrie şi vor dezvolta un blog personal, primind feedback din partea experţilor Electrolux. Câştigătorul concursului va fi ales de către un juriu format din profesionişti de renume mondial.

Electrolux Design Lab designist 03

Mai multe detalii despre proiectele care pot fi înscrise găsești aici.
Despre regulile competiţiei găsești informații aici.

One Comment

  1. […] studentii romani au un motiv in plus sa participe la renumita competitie internationala de design – Electrolux Design Lab 2014. Un stagiu de practica platit in valoare de 500 de euro la Aira Design Studio este premiul pe care […]

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed